Първи пътешествия след/ на края на пандемията

• 16 398
  • 213
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!
А как стои въпроса с влизането в Сан Марино?
Нещо не можах да разбера. Трябва ни отделен тест ли? Пише, че може и ваксинирани, но на един от групата няма да са му минали двете седмици след втора доза, въпреки че не виждам такова изискване. Някой има ли информация?

# 136
Някой пътувал ли е тези дни с антигенен на английски?Интересува ме дали пробата и резултатът излизат в един ден.

# 137
Някой пътувал ли е тези дни с антигенен на английски?Интересува ме дали пробата и резултатът излизат в един ден.
Правихме си в централата на Рамус в Дружба за освобождаване от карантина, като резултата не знам защо ни го дадоха на английски. Simple Smile
40 минути от пробата до резултата.

# 138
  • София
Здравейте!
А как стои въпроса с влизането в Сан Марино?
Нещо не можах да разбера. Трябва ни отделен тест ли? Пише, че може и ваксинирани, но на един от групата няма да са му минали двете седмици след втора доза, въпреки че не виждам такова изискване. Някой има ли информация?

Влизането и придвижването на територията на страната е разрешено без ограничения. Няма изискване за превентивна карантина.Няма ограничения за придвижване между Италия и Сан Марино.

Република Сан Марино

Република България няма функциониращо посолство в Сан Марино. За Сан Марино е акредитирано посолството на България в Рим, Италия.

Противоепидемичните мерки приложими в Италия се прилагат и в Република Сан Марино.

# 139
Питах конкретно за Европа, нямам предпочитания за държава. Някъде където са отворени заведения, музеи и т.н и има нискотарифни полети. Тунис, Мароко и Египетне ги предпочитам за момента (пък и не са в Европа) Simple Smile
В Германия на открито няма изискване за маски. Маски се носят в закритите места- магазини, гр.транспорт и пр.
Поетапно отварят вече и хотелите, музеите и пр. Заведенията вече отвориха, но се изисква документ за ваксинация, за прекаран Ковид или негативен бърз тест. Бързите тестове са безплатни и  се правят в мобилни шатри, по основни централни места и се издават сертификати за 24 часа.

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 23:02 от Катерица

# 140
Вчера резервирах за Италия няколко хотела.. и днес гледам времето се скапва.. направооо
🤯🤯🤯
А специално отложихме миналата седмица да бъде уж по-топло, по-приятно. Направо се чудя какво да правя.. 3 хотела съм букнала..дали се опитам да изместя датите за след седмица.. и аз не знам. Нямам безплатно анулиране, но може и да се съгласят при налични места.До онзи ден го даваха чудесно времето..😒 Ама да отидем там и една седмица да ни вали.. къде гледате вярна прогноза? Как не погледнах вчера преди да резервирам.. но изобщо не ми и хрумна такова нещо, защото я гледах преди няколко дни. Става въпрос за Венеция и Тоскана.
И да е по темата по пътя за Италия някакви специални изисквания за минаващите транзит дали има? И колко време по-рано трябва да се попълни декларацията за Италия?

# 141
Май на Gismeteo е най-вярна прогнозата. Но дори и да вали, дано да си изкарате добре. Все пак е почивка, развлечение, мятате по един чадър и готово. 😊

# 142
  • SF
Е, като си приготвил новите бански, плажното масло и шапката, "мятате един чадър" не е мечтаната почивка. Не знам колко е голямо семейството, но за 1-2 хиляди евра да се разхождам в дъжд и вятър, не е много изгодно.

# 143
Ние и за Чинкуе Терре бяхме предвидили един ден. Ако ни завали на лодките.. предишния път пак така случихме, даже и не работеха..
Уж даваха тази седмица да вали, отложихме, а прогнозата се промени тотално.. яд ме  е, че не заминахме.
Сложно ми се вижда да преговарям с три хотела за смяна на дати, един да не иска и... край
Дано пак се промени. И ден-два да вали не е проблем, ама цяла седмица..с чадър и маски.. страшна екскурзия ще стане 😅😅😅

# 144
Била съм в Италия различни сезони и само един януари беше истински студено, защото духаше вятър. Преди две години в началото на юни в Рим беше адската жега - излизахме само сутрин и вечер. Личното ми мнение е, че дори да вали времето там е хубаво Stuck Out Tongue Closed Eyes А и съм привърженик на теорията, че имаме 2-3 месеца, в които да по пътуваме и след това не се знае дали няма пак да затворят.

# 145
  • Milano
За кога е тази прогноза цяла седмица дъжд?
Времето е топло, от 03.06 навлиза африканския антициклон и температурите ще са ок.30 градуса уикенда на места.
Евентуално в събота може да има нестабилност, но още е рано да се каже, понеже прогнози над 5-6 дни не са толкова сигурни. Това според meteo.it - оттам дават прогнозата по тв (медиасет).
Придвижването в областите е безпроблемно. От 07.06 Венето става бяла зона, няма вечерен час и т.н.
Прогноза за Венеция:

Флоренция:

Милано:

# 146
В кой сайт могат да се следят актуалните мерки и зони в Италия?

# 147
  • Пловдив
Вчера резервирах за Италия няколко хотела.. и днес гледам времето се скапва.. направооо
🤯🤯🤯
А специално отложихме миналата седмица да бъде уж по-топло, по-приятно. Направо се чудя какво да правя.. 3 хотела съм букнала..дали се опитам да изместя датите за след седмица.. и аз не знам. Нямам безплатно анулиране, но може и да се съгласят при налични места.До онзи ден го даваха чудесно времето..😒 Ама да отидем там и една седмица да ни вали.. къде гледате вярна прогноза? Как не погледнах вчера преди да резервирам.. но изобщо не ми и хрумна такова нещо, защото я гледах преди няколко дни. Става въпрос за Венеция и Тоскана.
И да е по темата по пътя за Италия някакви специални изисквания за минаващите транзит дали има? И колко време по-рано трябва да се попълни декларацията за Италия?

Транзитно преминаване-от България до Франция(през Италия от Триест до Вентимилия) с кола,на никоя сухоземна граница,нито гранична полиция,нито на паспортен контрол проверяват за декларации,тестове...само паспорти или лични карти,това е от 29-30.05.,лично изпитано.

# 148
  • Milano
В кой сайт могат да се следят актуалните мерки и зони в Италия?

Това е на правителството, но не виждам да има друг език:

https://www.governo.it/it/articolo/domande-frequenti-sulle-misur … overno/15638#zone

Всеки петък излиза заповед за цвета на областите от понеделник. Очаква се до края на юни цялата страна да стане бяла зона.

https://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioCont … no&menu=vuoto

# 149
regina di cuori аз гледах прогнозата на гугъл. Твоята изглежда къде-къде по-добре. И някой от дните да вали, не е проблем. Въпроса е да не е цяла седмица дъж. От 06.06-10.06 сме в района на Флоренция. Къде да видя прогнозата, която според теб е най-точна. В Гугъл от неделя четвъртък го дават дъжд. Не знам какво да правя, време няма да решавам.
Куца история.. не че пък някой дава гаранция че средата на юни няма да е дъждовно.
Благодаря за инфото по границите.

Общи условия

Активация на акаунт