Първи пътешествия след/ на края на пандемията

• 16 406
  • 213
  •   1
Отговори
# 120
Много благодаря!
Демек да обобщим - влизаме с негативен пср или антиген и можем да се придвижваме свободно между различните области.
Плана ни е Венеция-Сан Марино-Тоскана-Чинкуе Терре.
За датите се колебаем между 28.05 и 04.06.
Може би юни ще е по-добре, може още някоя мярка да отпадне.. а и времето да е по-хубаво.
Все се надявам маските на открито да ги махнат..

# 121
  • Milano
За махане на маските на открито е рано. Кой казва юли, кой август, друг края на юни, ще видим.

Mediка, и с антигенен може.

Violence, ако теста спазва условията, не виждам проблем.

На мен ми е интересно да споделите дали някъде са ви искали тестове, ако влизате сухопътно? Една приятелка е минала през Бреннеро (австрийската граница), никакви проверки, както е обичайно за Шенген.

# 122
Много благодаря!
Демек да обобщим - влизаме с негативен пср или антиген и можем да се придвижваме свободно между различните области.
Плана ни е Венеция-Сан Марино-Тоскана-Чинкуе Терре.
За датите се колебаем между 28.05 и 04.06.
Може би юни ще е по-добре, може още някоя мярка да отпадне.. а и времето да е по-хубаво.
Все се надявам маските на открито да ги махнат..
Предстои ни подобен маршрут и на нас:
Отново Венеция, Падуа, може би отново Сан Марино / абсолютен шопинг-рай е там/, освен страхотната крепост и гледка. Флоренция и Чинкуе Терре. На връщане, според обстановката - през Швейцария до Лихтенщайн - много искам да го посетя, дано имаме тази възможност. При условие, обаче че се искат ПСР - и за там, ще отложим за друг път, защото 12 дни ще сме в Италия. Планираме това за юли-септември, макар че в края на юни в Римини има празненства .

# 123
От утре, 19 май, за деца до 5-годишна възраст, които са български граждани, граждани на държави членки на ЕС, на страните по Шенгенското споразумение, на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Австралийски съюз, Канада, Съединени американски щати, Япония, Нова Зеландия, Китайска народна република, Република Руанда, Република Корея, Кралство Тайланд, Република Тунис, Източна република Уругвай, Обединените арабски емирства, Грузия, Украйна, Република Северна Македония, Република Сърбия, Република Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Република Молдова, Руска Федерация, Израел, Държавата Кувейт, Република Беларус и Република Турция, не се изисква отрицателен резултат от PCR или антигенен тест за влизане у нас. Това нарежда министърът на здравеопазването със своя заповед, издадена днес.

# 124
Ужасно е това с маските на открито в Италия.
За пътуващите скоро, не забравяйте да попълните онлайн декларацията.
Много  се надявам да стигна до Рим след 10 дни. Тъкмо тогава ще отворят заведенията.
Купих билети за Ватикана от официалния сайт, дали може да стане някакъв проблем все пак с влизането, като знам какви тълпи се трупат там...?
И вечерен час 23 часа, поносимо. Нещо друго трабва ли да знам, за да не ме глобят, че нарушавам някоя мярка?
А съм момента има ли вече някакви туристи, по-нетърпеливи и луди от мен, предвид пускането на границите след 16 май?

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 18:53 от unabella

# 125
  • Milano
Предваканционна треска?Joy
Няма да те глобят, спокойно.
Заведенията и сега са отворени, но само на открито.
За Ватикана, при закупуване на билети излиза информация, че са ограничен брой и се влиза на групи през половин час.

Беше лудница навсякъде уикендите, като отвориха областите и стана жълта зона, но не с чужденци.
Все пак са минали само няколко дни.

Исках да отида този уикенд до Венеция, но съм вкъщи с изкълчен глезен.

# 126
  • SF
Тарталета, през цялото време ли носите маските навън в Испания? Как е на 35 градуса с маска? Цяло лято ли ще ги носите?

# 127
  • Mediterraneo
От май месец миналата година маските са задължителни винаги и навсякъде, без оглед на дистанция, затворени помещения, практикуване на спорт и пр. Достъпът до плажа също е с маска, маха се като влезеш.
При нас влажността лятото е убийствена, минава 95% за дълги периоди. Тежко е носенето на маска определено, но не мога да кажа, че не сме свикнали.
Сега има предложение да се свалят маските при определени условия. Ама дали и кога, още не се знае. Ще зависи от съответния регион, едва ли ще го постановят за всички едновременно.

# 128
В коя държава няма изискване за носене на маски на открито? Много ми се ходи вече някъде и не издържам, но не знам къде Tired Face Загубила съм тренинг и съм объркана от информацията в интернет честно казано....

Мислех си някъде в Европа през юни със самолет неорганизирано.

# 129
  • София
България.  😅

# 130
В коя държава няма изискване за носене на маски на открито? Много ми се ходи вече някъде и не издържам, но не знам къде Tired Face Загубила съм тренинг и съм объркана от информацията в интернет честно казано....

Мислех си някъде в Европа през юни със самолет неорганизирано.

Миналия месец в Египет и на закрито не са ме ръчкали за намордник.
Разучих за Тунис и Мароко, понеже за там нямам  карантина като се върна. Пак мога да се чувствам човешки и там.
Синът в Нидерландия на открито не е слагал, например. Не са му искали.
На много места. Питай за конкретна държава, в която ти се ходи, и ще проучим. Към конкретен момент може да се каже. За бъдещ - не. Не са никак малко държавите, в които не са ти забранили поне навън да дишаш нормално.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 14:22 от Judy

# 131
  • In transit
Мен ме интересува за Сърбия, Хърватия и Румъния дали се носят маски на открито? Четох в сайта на външно за съответните страни, но за маски не видях да пише.

# 132
За Сърбия и Румъния мога да кажа - НЕ

# 133
  • Sofia
За Румъния не знам, но за Сърбия - твърдо Не.

# 134
Питах конкретно за Европа, нямам предпочитания за държава. Някъде където са отворени заведения, музеи и т.н и има нискотарифни полети. Тунис, Мароко и Египетне ги предпочитам за момента (пък и не са в Европа) Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 08:55 от TheAxe

Общи условия

Активация на акаунт