Септемврийският звънец удари, този месец мами ни завари!

• 16 305
  • 267
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро и от нас!

Честит месечен ден на бебчетата на  Леси със закъснение и на Спарки.
За пъпчиците - Рая също има, но това е нещо нормално. До колкото знам се дължи на хормони. При момиченцата има също така нещо подобно на бяло течение, което се почиства с преварена вода при смяна на памперсите.

# 181
 Здравейте майчета
Весе много съжалявам като чета за случилото се Желая ти кураж
Ето какво стана с мен Нали ви се оплаквах че съм като парцал и нямам сили и не мога да ходя и тн Това май е било защото беб е страдал Започнаха контракции на 10 мин които не бяха особено болезнени а и аз нали не очаквах родова дейност и не им обръщах внимание а и мъжът ми го нямаше така че нямах избор Следобед обаче се чух с моята лекарка и тя каза веднага в болницата В 5 бях там в 6 без 10 Алексчето проплака за пръв път Всичко като че ли беше наред Но за съжаление това бе само началото В реанимацията получих страшно силни болки в главата от високо кръвно което скоро бе овладяно След това болките се преместиха ва корема и направо не можех да ги търпя Оказа се че е бързо нарастващ вътречен кръвоизлив и се наложи отново да ме отворят Оперирали са ме още 5 часа и едвам са ме спасили Наложило се е дори да изпратят линейка до кръвна банка за кръвопреливане
На другия ден като се събудих ми казаха че се е наложило да ми отстранят единия яйчник и тръбата Казаха че матката и другия са наред но ако реша да забременея ще рискувам живота си Останах три дни в реанимация и после ме качиха в единичен вип Настоях да ми донесат Алексчето въпреки препоръките на лекарите да си поспивам а те ще се грижат за бебо Но както често казват за мен приятелите ми Тъпа но упорите  Laughing аз цедях кърма и тя тръгна и бебо захапа и сега сме само на кърма  Laughing Беше трудно и болезнено възстановяване но лекарите ми казаха да се радвам че живея втори живот Сега съм си вкъщи при моите две слънчица и постоянно ги прегръщам и целувам Понякога човек осъзнава какво има точно за един единствен миг
Малко съм поизтормозена и доста поотслабнала но имам  енергия и желание за всичко
Важното е че съм си вкъщи с хората които обичам

Ами това е Сега чакам Алексчето да се събуди да папа и да излезем навън Вчера час и половина спинкахме навън
А тези бели пъпчици и Дари и Алекс ги имат Не ги пипайте и не се притеснявайте Сами си се махата Пък и с тях нашите гарджета са си най-хубави Laughing
Поздрави и приятен ден

# 182
Yany, разказът ти ме просълзи. Най-важното е, че ти е бебчето сега сте наред! Дай боже, всичко да остане зад гърба ви, и даже, един ден  - и трето детенце да си имате!  Praynig Желая ви цялото щастие на света и се възхищавам на силата ти! Всичко хубаво  на теб и цялото ти семейство!

# 183
Веселка, Яни, какви истории само! Надявам се, че лошите спомени скоро ще избледнеят и ще се отдате изцяло на щастливите грижи за дечицата си! Много сили и кураж ви желаем със Сашко!

Ирини, записах си името на лекарството. Дано няма следващ път, но ако има минавам директно към него. Засега ситуацията е овладяна.  Simple Smile

Пепта, благодаря и на теб за успокоението. Спомняш ли си колко време слага риваноловите компреси? Вчера сложихме за първи път за около два часа, че не искам да облепвам нежната кожа на Сашето с лейкопласти.

И още нещо - по устничките на Сашето към 3-4 ден след раждането излезнаха едни като мехурчета, които си помислих, че са като мазоли от активното сучене. Сестра ми каза, че и нейното момченце е имало такива - от лакомия и мисли, че сами ще отминат. Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобно нещо?

Относно оценката на Апгар: за първи път видях думата Апгар в епикризата на Сашето от родилния дом. Случайно открих в една книжка няколко дни по-късно що е то. Ако сте любопитни, просто погледнете в епикризата на бебчовците каква им е била оценката - не, че сега това има някакво значение. На първата минута оценката му е 9, а на петата - 10. Аз очаквах да се роди с пъпна връв около врата, защото неведнъж се видя връвта на ултразвука, но нямаше такова нещо. Той изплака веднага. Аз нали съм любознателна  Mr. Green, като излезе бебето се надигнах да го видя, че те го обработват на по-нисък плот в долния край на магарето. После се надигнах да си разгледам и плацентата - беше доста по-голям диск, отколкото очаквах.

Колекцията ни от сладурански бебоци в албума се увеличава. Искаме още!!!

Много целувки и весел ден на всички!    Heart Eyes

# 184
здравейте и от мен

Весито, много съжалявам да чуя, че ще останеш без работа. Наистина не мисли сега за това, сигурна съм, че ще намериш и по-добра. Лошото е, че ти се случва точно след майчинството. Някои работодатели като видят такова нещо в CVто и си мислят че си се деквалифицирала, но има и много свесни мениджъри.

ирини и ние имаме от 10на дни пъпчици, точно както ги описваш. Нашия Тино си дигна главата на 5ия ден, докъто лежеше по корем и започна да я върти. Това шокира педито. Сега редовно си я върти когато е по корем или с лице към мен в ръцете ми.
Сигурна съм, че страхотно си обучила асистентката, но бас лова, че те замества само технически. В твоята работа се иска стил и талант, който ти имаш и рядко се среща.
Вие с Спаси къде се разхождата?

Веселка добре дошла!

Много слънчев ден

# 185
НАЙ-ПОСЛЕ!
Пише Ви един татко, Desssy помоли да Ви съобщя, че имаме момче.
Малкия мъж е проплакал днес сутринта 01окт, някъде преди 8 часа,
3,750кг и 53см. Точния час не го знам, защото Деси е изморена и малко говори, трудничко раждане, но всичко е минало нормално и е удържала. Довечера ще опитам да я видя и след няколко дни пак ще Ви я доведа да сподели повече.
Приятен ден на всички!

# 186
Честито на Desssy !

# 187
Деси, мила, честито! За 8 часа изпусна септември, но търпението ти беше възнаградено! Да ви е жив и здрав малкият юнак и да изпълни дома ви с много щастие, радост и усмивки!  newsm51 smile3525

# 188
Ихааа, най после, браво на Деската:  bouquet

Да и е живо и здраво малкото голямо мом4е и да радва мама и тати Heart Eyes

Яни И Веселка, наистина трудни моменти сте изживели, но важното е 4е сега вси4ко е наред. От сега нататък само хубави неЩа Naughty

За пъп4иците: и ние от около седмица имаме, то4но както Ирини ги описва. Много ме дразнят Crazy Педиатърът ми препоръ4а едно крем4е за "скромната" сума от 16 Евро  Shocked, с което мажа бебинка. Тез аптекари доста злоупотребяват с детската козметика Blush

Останаха ли оЩе бременни септемврийки Thinking

Целувки и прегръдки на вси4ки мами и бебета и хубава седмица Hug

# 189
Честито и от мен на Desssy,да й е жив и здрав малкия мъж.
Момичета искам да ви попитам макар,че някой беше задал този въпрос преди време,но нещо нямаше отговор май-С какво смятате да се предпазвате от евентуално забременяване,че нещо много ме хваща страх и започнах да се замислям newsm78?За сега съм се спяла на лепенки,които имат противозачатъчен ефект,в опаковка са по 3 броя и се слагат по 1 седмично,на четвъртата седмица не слагаш и ти идва цикъла!

Последна редакция: нд, 01 окт 2006, 19:42 от walentin

# 190
Привет момичета!
днес отново ни тройно критичен ден. Спаси цял ден бодува и плаче ако не е на ръце или на гърда. Бяхме в парка за около 3-4 часа и малко поспа, но сега само предремва за 20тин амитут ии пак рев- пъшкане...
Днес ни посети педиатърът ни. Изнесе ми подробна лекция на тема пъпки - видове, причини и т.н. Нашите по личицето са т.нар бебешко акне - на хормонална основа. А по коремчето са от олиото на Бюбхен, което съдържа по-голямо количество вит А, заради което някои бебчета реагират... Поговорихме и за сополките и въобще за запушетия нос - много важно е да не допускаме запушване! Взе и секрет /за всеки случай/. Предписа ни зимафлуор - 4 капки, 1 път на ден /подробно ми обясни защо в спора "за" и "против" флуора избира даването му в мини количества/. Също така ми предпис апо 1 капка вигантон разтворен в кърма, 1 път дневно.Друго... какво да ви кажа. Ах да - вече сме 4 кг, а ваксината ще ни я бият най-вероятно в петък. Дано не плачка много.

Яни, направо съм потресена от дпаматизма на раждането ти. Господ е бил с теб!!! Страшно се радвам, че си все по-добре и че преосмислянето на важнит енеща от живота те е направило по-щастлива жена   bouquet
Лесси, ние ходим навсякъде. В Южния парк, но и в Симеоново /понякога отиваме до там с мъжа ми - за контрол  Wink на строежа/ Не ми е удобно да те притеснявам когато идвам натам непланирано.
ДЕСИИ, ХАЙДЕ ЧЕСТИТО!!!ТОЛКОВА ГО ЧАКАХМЕ ТОВА ПЪРВО ОКТОМВРИЙСКО СЕПТЕМВРИЙЧЕ. ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНООГО ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО!!!   bouquet

сега трябвада се взема в ръце и да помисля за новата ни тема...  Rolling Eyes Wink

# 191
Честито на всички нови майчета   bouquet
Ето малко разказ и от мен...
Влязох в болницата с 3 см разкритие и 50 % изглаждане на шийката. Раждането мина добре, исках си обаче епидуралната, за съжаление анестезиолога беше .......ще си спестя квалификации, постави ми катетърчето без местна упойка, на това отгоре повече ми изтръпваше лявата половина, чу се едно изхруптяване като влезе м/у прешлените. Изобщо не съм доволна и си го казах където трябва де!!! Добре, че поне ми спести час и половина силни контракции, чак не съм усетила кога съм направила пълно разкритие. Максим излезе на 2-рия напън. Много ме похвалиха  Grinning  Сложиха ми го на корема, изплака, толкова беше мекичък   подържах го малко и го взеха да го теглят, 3400 гр и 50 см, голямо момче с голяма черна коса! 9/10 по АПГАР. Лекичко само го поизмиха, завиха го и ми го дадоха да го гушкам докато ме шият и мъжа ми тогава влезе, защото тъкмо като раждах имаше проверка от Хеи и 5 мин след като родих си тръгнали и го пуснаха, голям късмет! Мъжа ми снима, порадвахме се и ме преместиха в стаята, всъщност аз сама станах де, имах сили! Донесоха ми Макс веднага и го залепих за гърдата ми  веднага засука! Мъжа ми отиде да вземе Цецо от градината и дойдоха и двамата, той гушка Макс, целува го, държа го, много му се радва!
Това за раждането общо взето всичко мина бързо и нормално!
Вечерта не го дадох на акушерките да го гледат за през ноща и къпят и хранят в 9 часа под предлог, че съм му дала да суче и е заспал, защо да го будят заради едното къпане. Така хем не го будиха, хем си стоя с бебешкия крем още дълго време, изкъпаха го чак на другата сутрин. Със сукането той се представя добре, аз засега с кърмата също, пия сокове и чай.
Всичко останало, което ни се случи искам да забравя и да оставя там! Важното е, че сега Макс е добре!

От както сме у дома се кърмим, както се изрази една акушерка на "безразборно хранене"  Mr. Green Къпем го сутрин, използвам козметиката на Мустела и Чико. Мустела е върха просто  Grinning пъпчето падна още в болницата на 4-тия ден.
По разходки сме от както не вали във Варна, т.е. от вторник, сряда, всеки ден по няколко часа, обикновено излизаме към обяд и се прибираме към 5-6 часа. От количката сме много доволни. Ползваме памперсите на Хъджис, също са добри.
Колики имаше за два-три дни от към десетия ден, но откакто взех да давам Бифидус четвърт капсула нещата са добре, да чукна на дърво. Днес обаче ядох зеле и веднага му се отрази на Макс. Не пия газирано и газообразуващите бобови не ям. Забравих да напиша, че включвам и Ароматерапия за коликите, паля аромалампа с масло от копър.
Максим е много възпитано дете за сега  Grinning надявам се и за напред де, спи, яде, пълни си памперсите, плачка само като е гладен и наакан.
Това е накратко  Wink
За баткото щях да забравя  #Cussing out има тапи в ушите и прави всичко напук!!! В процес сме на справяне с него, от утре е на градина да видим дали ще има промяна. Умишлено го оставих в къщи една седмица, но само си накъсахме взаимно нервите!
Купила съм си книгата "Да отгледаш момчета" ще чета пък да видим какво ще става...

Последна редакция: пн, 02 окт 2006, 00:28 от AFRODDITA

# 192
Ирини, Вигантола е Вит Д и с мазна консистенция, не виждам как ще се разтвори в кърмата. Когато навремето го давах на Цецо го капех направо с устата му. Сега всъщност и да ми го предпишат нямам намерение да го давам. Има още слънце, дори да има облаци то преминава през него. Откакто сме навън развивам Макс да се пече на слънцето максимално да събира В Д, това ще е моя начин. А за Зимафлуора мнението ми го знаете.

# 193
Честито Деси,да ви радва и слушка малкото слънчице! HugПри нас нещата горе-долу започнаха да влизат в релси,но с нощното хранене не мога да се преборя,но като че ли вече и не искам!Малкият стои буден доста време,спи между 4-5 часа през деня и то не наведнъж Crazy,през другото време иска внимание,което мама с удоволствие му дава,въпреки че съм малко изморена и недоспала!Много се радвам на хубавото време и прекарвам доста часове навън,дано по-дълго се задържи така Simple Smile
Яни,радвам се,че всичко е останало зад гърба ти и ти и бебчо сте добре!
За пъпчиците-  и ние имаме още от раждането и като че ли намаляват,но не са изчезнали съвсем,нашият педиатър каза,че ще изчезнат сами,пък ще видим? newsm78
Благодаря на Спарки,Мария Ф и Афродита за разказите и затова,че ни направихте съпричастни с този момент от живота ви!

# 194
  • Бургас
Здравейте и от мен!
Вчера по случай първия си мини рожден ден Мария само плака и стоя на цица като Спасчо на Иринии, почти не мигна. Развали повечето планове за весели и приятни разходки на мама и тата край морето, но...какво да се прави - дете с характер. Успя да заспи чак към 11 ч. вечерта и после голям сън - не мога да я събудя да се покърмим малко, че гърдите ми направо се пръскаха отвсякъде. Май наистина те ни вкарват в режим, не ние тях  Wink
Честит голям мъж на Деси, да бъде много здрав и щастлив!
AFRODDITA   - добре дошла   bouquet  Този бифидус, който даваш за колики , от Аквасорс ли е ?
walentin  - и аз доста се чудя за предпазването в секса  newsm78 На училището за бъдещи майки ни препоръчаха като почти едиствен вариант за кърмачки локален контрацептив , а и презерватив става, разбира се.  Simple Smile Ако не се лъжа ти не кърмиш, така че изборът ти е по-голям и може да си ползваш лепенките.
 Момичета, докато пишете на компютъра вземате ли бебоците с вас???
Приятни разходки в този слънчев ден с бебоците  Hug

Общи условия

Активация на акаунт