?Въпроси всякакви? (2021г.)

• 542 412
  • 14 320
  •   1
Отговори
# 14 160
Получих позвъняване от непознат български мобилен номер. Мисля, че в темата преди време беше даден линк за проверка кой ми е звънял,но не го помня. Чичото не беше много услужлив. Simple Smile

# 14 161
Аз не търся нов ЛЛ. Защо да ходя където и да било Grinning

# 14 162
Добре момичета. Имам нужда от още малко помощ.
Моля ви препоръчайте ми добър личен лекар, който ще приеме пациент на 31-ви. По-рано питах в темата за бял списък за лекари в София, но нямам отговор. Преди малко научих даже, че трябва да търся в Слатина. ☹️
Много ви моля за препоръка, защото става дума за човек, който ще има нужда от постоянни лекарски направления ( случило е произшествие, което изисква редовни седмични прегледи от специалист) през следващият месец.... Пациентът е с редовни здравни осигуровки. 🙏

# 14 163
Много гадно,но повечето ЛЛ не обичат да дават направления.Не познавам и не мога да препоръчам такъв д-р.
Нашият често крещи и по телефона и в кабинета,че въобще не са длъжни да дават направления и никой нищо не може да им каже.Грозна работа.Картон не съм носила,а иска сините здравни книжки и там си вписва данните.

# 14 164
Не са длъжни да дават направления? Че за какво са ни тогава изобщо?

# 14 165
  • Sofia
Има ли производители на брашно, от които може да се правят онлайн  поръчки за цялата страна? София Мел не е опция.

# 14 166
Не са длъжни да дават направления? Че за какво са ни тогава изобщо?
За отбиване на номера.А ние на тях за месечен абонамент кинти.Два пъти сменям ЛЛ,защото ако ми  направления реагират според/зависи.Усетих,че развивам симптоми на вина,когато се налага,трябва да им искам направление.Случвало ми се е да ми казва:Иди на еди кой си специалист.Тоест,заминавай и си плащай.

# 14 167
  • Буркина Фасо
все пак даването на направление не е по твое желание, а по преценка на личния.
за тях (направленията) май имат и лимити.

# 14 168
Няма сила, която да накара ЛЛ с 3500 пациенти да те запише, ако не иска, както и да ти даде направление от раз. Забелязала съм, че тези с по-малък брой пациенти, са по-склонни да дават направления. За това се стига до абсурди, ортопед да издава направление за АГ или за очен, не че някакво съвместно лечение могат да проведат със съответните специалисти, но като не дава личния повече от едно на шест месеца/година, това ще бъде положението.

# 14 169
Имат лимит направления и ако го превишат, плащат от джоба си. От друга страна много кофти съвпадна създаването на тази система с развитието на гугъл. Аз колкото пъти съм решила да проверя някакъв безобиден симптом в гугъл, се оказвам я с възпаление, я с рак. Ако ходех след всеки сърч при ЛЛ за направление, сигурно лично щеше да ми осигури престой в болницата с една гьостерица.
На мен ми е интересно - дали има къде да се види информация как се определя лимитът направления?

# 14 170
Здравейте, искам да попитам някъде в София дали има опция в някой компютърен клуб за лично моментно ползване на принтер. Тъй като искам да изпринтя една доста дебела книга свързана с работата ми, и се налага да и обърна свое по-голямо внимание. Тъй като в подобни случай се е случвало да ми бъдат пропускани страници. А моят принтер в момента е на ремонт. Ще бъда много благодарен ако получа отговор на своят въпрос.

# 14 171
  • София
Някой купувал ли си е USB запалка и от къде? Има ли избор на модели?

# 14 172
В София е много тежко с личните лекари. И аз съм в тази ситуация от 4 месеца да търся. Джипито ми почина. С 2 се уговорям, уж ще ме вземат, след това ми казват, че ще прекратят дейност и почват работа в здравни центрове, друга аха-аха да ме вземе и влязла в болница ще се лекува дългосрочно, сестрата ми казва, ако си намеря друг да се записвам.
Няколко директно са отказали след като близки доктори са говорили с тях за нов пациент, били в процес на отказване, защото тъй или иначе са пенсионери.
Не бях на зор сега и веднага да имам джипи, но вече 4 месеца не мога да си намеря. Не съм поставяла искания, просто добър лекар, на който мога да разчитам, ако ми се наложи. Е, ве съм ходила и по кабинети да търся и да питам, а само чрез приятели.
Та успех в търсенето, оказва се трудна работа и дано скоро не ми се налага да ползвам услуги на джипи.

# 14 173
След като ЛЛ е починал или е прекратена практиката, по една или друга причина, по всяко време може да се запишете при друг. Късмет с намирането на лекар.

# 14 174
Да, така е по всяко време със заявление до здравната каса мога да се преместя, но не очаквах, че ще е толкова трудно.

Общи условия

Активация на акаунт