?Въпроси всякакви? (2021г.)

• 542 398
  • 14 320
  •   1
Отговори
# 14 190
  • софия
Изискването за нотариален акт и собственик е при нов/смяна на постоянен адрес. Не съм сигурна, че е същото при отписване. Би трябвало процедурата да е облекчена.

# 14 191
Не знам да има въобще опция за отписване от постоянен адрес. Има смяна, но пълно отписване и оставане без постоянен адрес не мисля, че е възможно в България.

# 14 192
  • софия
То е интересно и дали, ако заявиш нов постоянен адрес, служебно те отписват от стария?
Голям проблем е това с адресната регистация. Май никой не иска да направи нищо по въпроса, защото се използва по време на избори.
Ако замина да живея постоянно в чужбина, защо постоянният ми адрес трябва да е в България? Тогава дори служебно няма как да стане промяната.

# 14 193
Някой купувал ли си е чай Пикуик наскоро. От няколко години не намирам, а бях свикнала с ягодовия им вариант и ми липсва.
Мисля, че гледах в някакъв магазин за цигари и алкохол. По принцип взимам на Ахмад , ДМ или Биопрограма (БП ли бяха с готините вкусове?).

# 14 194
Системата е електронна и единна, в момента в който се подаде смяна на постоянен адрес, стария се заличава. Не, че не стои в историята, но актуалната информация се вижда от всякъде.

На заминалите в чужбина излиза настоящ адрес, САЩ примерно. Без конкретика.

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 13:12 от 💙 Clo 💙

# 14 195
Здравейте на всички,
Има ли запознати с gps tracker за кучета? Искам да закупя за моето, че се губи... Тези, които намирам в български сайтове ми идват скъпи, освен това изискват абонамент и т.н.
Гледам в ebay, някакви предавателчета. Дали биха  били подходящи?

https://www.ebay.com/itm/234138094427?hash=item3683b7cb5b:g:4pYAAOSw5rthoFpJ

https://www.ebay.com/itm/265409080001?_trkparms=ispr%3D1&has … kp%3ABFBM6oG_i8Bf

?
Или, ако има подходяща тема, да ме насочите, моля.

# 14 196
  • София
Системата е електронна и единна, в момента в който се подаде смяна на постоянен адрес, стария се заличава. Не, че не стои в историята, но актуалната информация се вижда от всякъде.

Точно така е.
Когато се регистрираш на новия адрес, автоматично се отписваш от стария.

# 14 197
  • софия
Това е чудесно в случаите, в които заявиш промяната. Аз, напр., не съм си променяла постоянния адрес никога. Все съм "у майкини" 😂, че и детето е там. Отдавна не живея там, а детето никога не е живяло там. Да не говорим, че и основното ми жилище, което е мое и е декларирано като такова, е на друг адрес. Нямам време и желание да обикалям община>районно при изтичането на личните документи.

# 14 198
Кое е ПО-ЩАДЯЩО за очите...75 или 144hz монитор?

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 14:21 от teta75

# 14 199
  • Буркина Фасо
Кое е ПО-ЩАДЯЩО за очите...75 или 144hz монитор?
по-малката му употреба Smiley
иначе колкото са повече Hz толкова по-добре. на практика не можеш да схванеш разликата.

# 14 200
Да, четох по други форуми, че е все едно за окото.

# 14 201
  • sf
Според гугъл има нещо като коледен  базар някъде около стадион Юнак. Някой да знае нещо?

# 14 202
  • софия
Според гугъл има нещо като коледен  базар някъде около стадион Юнак. Някой да знае нещо?
Точно пред/над него. Има 2 входа - откъм спирката на метрото и откъм парка. Няма начин да не го видиш.

# 14 203
Може ли да препоръчате модел прахосмукачка робот, която ще се ползва само за сухо почистване?

# 14 204
Откъм парка входът ми изглежда затворен, т.е. аз не видях вход от там. Входът е точно срещу буферния паркинг на метрото.
Препоръчвам греяното вино -  по десния коридор, първата каравана за храна и пиене. Следващата също има греяно вино, не е толкова хубаво според мен.

Общи условия

Активация на акаунт