Сърцата ни прескачат от вълнение -НОЕМВРИЙЧЕТА, чакаме ви с нетърпение

• 15 681
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте и от мен  bouquet
Клюки, аз лично си ползвам скривчето, защото сем си накупила вече доста неща за бебето и като ги изпера и изгладя напрво ги подреждам в него. Иначе скрина си го взехме сглобен, но това зависи от фирмата производител. Просто като го купуваш питаш и ти дават информация. Виждала съм по магазините, че легълцата се разглобяват. Ние нали ще взимаме на братовчеда...
Мами, да се похваля, защото не ме свърта - днес си купихме количка!!! Манхатън на Бертони. Взехме си и анатомична ваничка и стойка за нея, за да не ме боли кръста като къпя бебка. Надявам се тези дни да мога и аз да сложа снимки в албумчето за бебешки придобивки.
Като чета как не можете да си хапвате ми става мъчно за вас. Аз си се тъпча доста успешно и нямам проблеми. Иначе и мен ме гони постоянен глад, но нали сега и бебето започва да качва повечко мазнинки Laughing - сигурно има нужда от храна. Wink
Лека вечер от мен!!!

# 91
Значи мрачното, дъждовно време на всички ни се отразява с повечко похапване  Grinning  eat
Пък и след цял ден newsm79...  май си е в реда на нещата.

За епидуралната упойка моето решение ЗА дойде освен от мамите, които имат опит (това не е за подценяване), но и от предаването "Такъв е животът". Особено след един от 1-те епизоди, където едно младо момиче стенеше и умоляваше екипа да й постави упойка.
Изглеждаше покъртително и се беше мъчила повече от 10 часа.

# 92
.. че е добре веднага след раждането да погалиш и гушнеш бебето, и едва след това да го измият, и отнесат нанякъде, защото първата ласка е нещо като второ раждане - освен физическото, и на психическо ниво. Че разпознава гласове, музика, и слушането на музика помага за развитието на бебето - създава освен звуков, но и картинен фон, и след това детето лесно прави асоциации и има нелинейно мислене. Ей такива щуротии, на които съм фен.

Хайде аз пак да се изкажа, с риск да ви досадя вече...

Бобо го раждах в клиника, ориентирана максимално към естествени методи за раждане и отглеждане на бебето.
Та там веднага като родих, ми сложиха бебето на корема на голо (още беше с пъпната връв) и ни завиха двамата с една хавлия. Така стояхме 10-тина минутки, бебо се кротна и утихна. После го взеха съвсем за малко, колкото да го огледат, претеглят, премерят и пак ми го дадоха - да се кърмим. Беше само позабърсан и повит. Може би от раждането бяха минали не повече oт 15-20 минутки. Не са го къпали, къпах го сама чак на следващия ден под зоркия поглед на една сестра. Тогава ми обясниха че не е добре бебето веднага да се къпе, било прекален стрес за него. И слагането веднага на гърда било страшно важно.
Надявам се сега пак да процедират по подобен начин, ако ли не - ще настоявам да е така както искам.

# 93
   Мами, точно това сънувам и искам..Като бебо се роди, да не ни откъсват един от друг, а да ми го дадат да го погушкам, и да го сложа на гърдата, възможно най-бързо!!! Аз мисля да говоря с екипа, като му дойде времето - живот и здраве! Иначе се получава адски гадно ..и нечовешко. Грабват го и никой не ти  и обяснява живо ли е, къде го отнасят, кога ще го видиш..Чуваш че реве ама нищо повече..Е, това ми се случи в МД преди 13 години!! #Crazy

# 94
и аз, живот и здраве, ако съм в съзнание, искам бебето веднага да ми го дадат, стига то самото да няма проблеми. Мисля, че надали ще откажат,,,ама знаеш ли пък  newsm78 - може и да те отрежат с нещо от рода на : абе,,ей сега,,ще ви го дадем,,,спокойно,,,, и да го почнат процедурите... Аз както съм с отрицателна група,,сигурно ще искат веднага да го изследват  Sad

# 95
 Е, като го извадят \изродят де..\ го аспирират къпят, притеглят.Педиатър му вижда рефлексите и го преглежда..и после чак може да го дадат...Всъщност септемврийките ще ни осведомят, да надникнем кво става там.....

# 96
  • София
Абе мами, защо така не сте активни в албумчето с ехографски снимки на бебоците?! Само аз и Pam качваме там.... newsm78
Ееееее Карил изкара аватар, а!!!! Joy Браво мила, аз май няма да мога да ги докарам до 3 бройки....Много ти се радвам !

# 97
Здравейте, мами! Ние изненадващо заминахме в четвъртък вечерта и за това никаква ме нямаше, а тук се подхванали едни интересни теми...

Моя татко не иска да присъства на раждането- междудругото майката не вижда много от раждането- тези около нея са доста по- осведомени- аз като влязох в предродилна зала и като видях едно момиче как го бяха натиснали, каква кръв се стичаше- краката ми се подкосиха... не е за мъже тая работа. След като родих не ми взеха веднага бебето- изкъпаха го и го прегледаха- мен през това време еме шиеха- после ми го сложиха голо на коремчето- тогава дойде и тати- 15 мин след раждането- така ни видя- сега пак така искам

ЗА епидуралната упойка мога да пиша до утре!!! Мишенце доста добре е разяснила, доктор, който казва, че това може да навреди на бебето хич не си разбира от работа според мен. Но понеже и аз не разбирам от докторската работа- ще кажа само няколко факта от моето раждане- 4 см ги правих 16 часа- накрая толкова ме болеше, че мразех света, а акушерките ми казаха, че още нищо не съм разбрала от болките- тепърва предстоели- но аз си знаех, че ще раждам с упойка и не се притеснявах- НЯМА ТАКОВА ОБЛЕКЧЕНИЕ!!!!!!!!! Легнах си в предродилна зала и си чаках разкритието, говорейки по телефона- контракциите се усещат като свиване на мускул- има си ги, но не са болезнени. Вярно, при мен нямаше напъни, но първо- майка ми преди 25 години също не е усещала напъни, а е раждала без упойка и второ - докторите са там за това - да ти казват какво да правиш, кога да напъваш- иначе щях да си раждам в къщи ако можех сама. Бебо се появи 4 часа след поставянето на упойката- това включва 6 см до пълно разкритие и раждане- без никакви помощни инструменти и без проблеми- аз бях в ясно съзнание, непомрачено от болка и не сам, че не мразех света, а ми му се наслаждавах- НЕ БИХ РОДИЛА БЕЗ УПОЙКА!! Но който обича да го боли - да не я ползва

Ивето 75 , щом ще раждаш в Шейново- за бебо ти трябват само 20 броя памперси- опаковани в 1 пакет- много е важно това- иначе ги връщат- и един пакет мокри кърпи- ако престоиш не дай боже повече от 3 дни ти искат още - не позволяват внасянето на каквито и да е дрехи, шишета, биби и т.н.

Григ, правилно си действала с лекаря- щом се държи грубо- има и други- но с направление няма да можеш да се запишеш при Богославова, защото Шейново няма договор с касата за предболнична помощ- запиши се при някой колкото да ти издаде направление за хоспитализация и ако не си си взела изследванията- ХИВ, Хепатит, Васерман- от другия лекар- отиди и си ги поискай- а си ходи на прегледи при Богославова щом нея си харесала

Иванка1879, ако не работиш на трудов договор - значи майчинството ще ти се изплаща от социалните служби и щом няма брак с таткото- се иска само твоя доход- но дали трябва да е 200 или 400 лв(200 за теб и 200 за бебо) не знам- попитай в социално подпомагане- обикновено се намира  в сградата на общината

Признаването на бебо от таткото мисля, че трябва да стане преди да се запише- за да е с неговите имена- декларацията при нотариус струва 3 лв. Ако родителите имат брак се иска свидетеството за граждански брак.

Уф, сигурно ви отегчих с тоя безкраен постинг, ама докато си кажа "компетентнот" мнение по въпросите, които се обсъждали......

забрамих да кажа и за очите- аз съм трагичен случай +12 диоптера на едното и 0 на другото- обаче родих нормално- защото се оказа, че проблема ми е в ретината и напъните не създават проблеми-  преди година и половина си правих обстоен преглед в очен център Вижън- близо до Пирогов за 20 лв- преди това лекарка от ВМА ми препоръча секцио- така че потърсете 2 мнения

Последна редакция: сб, 23 сеп 2006, 21:54 от Цветина

# 98
Магазина в който ги видях(еднократните бикини-цената им е 5лв и са май 5 броя) е доста оплюван от клиенти,аз съм ходила само два пъти,но бях осблужена перфектно-"КРЕМИ-74"Е ФИРМАТА МАГАЗИНчЕТО СЕ КАЗВА"от А до Я"ж.к Люлин-5 бл.549 до вх.Е от там ще си взема и кошарката имат и сайт www.baby-market.911.bg

# 99
Здравейте момичета Simple Smile, май и аз съм се пристрастила към този форум дотолкова, че като стана сутрин, преди да си легна вечер и винаги когато имам възможност през деня преглеждам какво сте писали ...
Много се радвам, че днес имах възможността да се видя с ronja, Veni i Mina. Въобще не съм се и замисляла, че нета може да ме срещне с такива готенки бъдещи мами. Поздрави, момичета! Наистина лекцията по пренатално възпитание във Варна днес беше много интересна и искам да агитирам повече мами да се присъединят, защото се очертават много интересни теми и дискусии.
По въпроса за това да гушнеш бебето веднага след раждането, мисля, че този миг ще е единствен и неповторим, но се опасявам как биха реагирали тук акушерките и лекарите ... но доколкото се познавам бих направила всичко възможно това да се случи.
За епидуралната упойка ще се радвам да чуя повече мнения, тъй като моето е все още доста противоречиво. Какви са плюсовете и минусите на това да те боцнат между прешлените?
Мишенце, ние също се интересуваме с мъжа ми какво ще ни струва да ни докарат количка от US. Засега инфото ни е, че най-евтиния вариант е към 60$. Като имам информация пак ще я публикувам тук Simple Smile
Ronja, точно тези матраци имах предвид и се чудя между двата кой да избера ... като че ли ще избера този антиалергичния и ортопедичен, който освен че е с две лица му се маха с ципче и чаршафчето, което мисля че е много удобно. Дори като се разкопчее отдолу може да се сложи нещо найлоново, което да попива при нужда.
И моя постинг стана дълъг.
Лека нощ мами  Hug

# 100
Е това е, не мога да не се похваля - снощи бяхме на концерта на CHAM BAO... newsm44
ЖЕСТОКО !!!! Още ме държи гласа на тази мацка, която към момента е най-добрата певица на фламенко..../и бебето игра фламенко  Laughing/

# 101
Ивиче, искренно ти завиждам- много е готина!!!

За епидуралната упойка ще се радвам да чуя повече мнения, тъй като моето е все още доста противоречиво. Какви са плюсовете и минусите на това да те боцнат между прешлените?

Това българите сме странни хора- все си мислим, че като е между прешлените и едва ли не трябва да останем инвалиди след това. Ако ти се наложи секцио- задължително ще ти бият епидурална или спинална- и двете се слагат на едно и също място. Опасността при пълна упойка е много по- голяма- тук в София вече никой не слага такава- не само при секцио, но и при много други операции- на жлъчка например. Какви са ти опасенията- че ще те увредят, че ще те боли главата или..? Колкото до плюсовете- аз вече го казах- не се гърчиш от болка, наслаждаваш на всеки момент от раждането-

# 102
Здравейте,момичета! baby_neutral
Хайде и аз да се включа в новата темичка,която напълно отговаря на истината.Търпението е вече на изчерпване. Whistling
За пореден път и аз да потвърдя,че форума е страхотен и страшно полезен.Благодаря и аз за всички неща,които съм научила.  bouquet
И мен, както повечето от вас ме болят всички кости,имам киселини,които не минават от нищо и т.н.
 Sad Само да ви се оплача за още нещо.От няколко дена получавам силни и болезнени контракции,не са много чести и редовни,но ги имам.Дано бебо да постои още малко,поне да вляза в 9 месец.Ами ако тръгне сега?!? #Crazy

# 103
...
 Sad Само да ви се оплача за още нещо.От няколко дена получавам силни и болезнени контракции,не са много чести и редовни,но ги имам.Дано бебо да постои още малко,поне да вляза в 9 месец.Ами ако тръгне сега?!? #Crazy

Говори с гинеколога си - най-вероятно ще ти каже да пиеш магнезий и но-шпа (не помня дали пиеш магнезий по принцип  Embarassed).
За епидуралната - 1-вия път бях с упойка, не съм много сигурна епидурална ли беше - Цвети, нали при нея можеш да си довливаш? При мен беше еднократно поставянето, което ме навява на мисълта, че може да е била и спинална. Добре я понесох, както Цвети писа - много неща ми бяха спестени. Още нещо - Цвети, аз за 7 часа контракции ги бях направила тези 4 см, досега си мислех че водя рекорд за бавно постигане, но ти ме биеш Wink. Сега се чудя - мога ли да понеса 2-рото раждане без упойка - знам, че протича много по-бързо, т.е. може и да няма време за упойка... Още малко ще се почудя. Само че - за мястото на поставяне - знам, че двата вида упойки се поставят м/у различни прешлени - спомням си бегло някаква схемичка - и май спиналната беше по-опасната от двете - т.е. при епидуралната риска да стане гаф е доста по-малък.  Peace
Чакам с нетърпение (като темичката) тази седмица да се пооправи времето, че какво пране и гладене, гладене и пране ме чакат... мда, няма вече много време Simple Smile.
Приятна неделя от мен!

# 104
   Евита, аз бях така преди 2 месеца! В началото контракциите бяха рядко, но болезнени! После се учестиха и накрая въпреки, че лежах почти постоянно и си пиех магнезия и Но Шпа бяха много чести и болезнени! Търпях 2 седмици и накрая като се обадих на доки, само дето не ме наби по телефона, че съм чакала толкова време и ме изпрати директно в болницата! Оказа се че заради моето търпене съм със 1 см. разкритие и ако бях продължила да си търпя можеше да си родя в 6 месец бебето! 4 дни ме държаха на системи с магнезий! Като изтечеше едната, веднага пускаха другата! Накрая контракциите и болките спряха и ме изписаха! Да чукна на дърво от тогава си имам контракции, но не са болезнени, а и разкритието ми не се е увеличило! Обади се на лекаря си или отивай директно в АГ-то да те прегледат! Недей да чакаш да станат по-чести и по - силни както чаках аз! Всъщност аз не че ги чаках да се усилят, а се надявах, че ще ми мине, но не стана така!
   Стискам палци всичко да е наред и да пишеш след прегледа  Praynig!

Общи условия

Активация на акаунт