Сърцата ни прескачат от вълнение -НОЕМВРИЙЧЕТА, чакаме ви с нетърпение

• 15 414
  • 287
  •   1
Отговори
# 75
  Иванка, това не е социална помощ,а сумата,която ти се полага общо 9 месеца-90% от осигурителния доход,и се дължи на всички майки,независимо от дохода Peace-45 дни/когато излизаш в болничен преди раждането/ и останалите дни след раждането WinkЕднократната помощ е 200 лв.,която се взима след раждането-за която също няма ограничения в дохода PeaceИ обезщетението,и еднократната помощ от 200лв. се полагат и на "небракувани" като мен Laughing

# 76
Здравейте, мамчета!
При нас вече втори ден вали  Sad Много апатично ми действа.
Като говорите за диоптри, и аз съм с -1/-1.75 (както виждате, имам и голяма разлика между двете очи - почти диоптър, незнам дали има някакво значение), но досега не съм се замисляла - може би трябва да се прегледам и аз при офталмолог  newsm78
За храната и аз съм така - хем ме гони вълчи глад, хем нямам достатъчно място. А беба не я знам какви акробатики прави вътре, но така се протяга и опъва, че на моменти трябва задължително да легна, за да се почуствам по-добре. Вчера се беше опънала по диагонал - в горната лява и долната дясна част на тумбата. Мъжо падна от хил от гледката, ама не знае как боли от това разпъване в двете противоположни посоки. А баткото, много загрижен й говори: "Беба, моля те, не се опъвай така, че мама я боли"  Joy
Лек ден, мами и повече усмивки въпреки мрачното време  Hug

# 77
  • Sofia
Добро утро,мамчета!Станах преди малко и бьрзам да седна пред компа.На моменти си мисля,че сьм зависима от него  typeuu.
karil,пуби яко го удря хормона,но и аз не оставам по-назад,та в кьщи понякога е като на бойно поле argue.Добре че битките са словесни.Спасява ме това ,че майка ми живее в сьседен блок и той ходи при нея често.Иначе за бебето казва че се радва,ама знам ли!В началото много не му се говореше за това вьпреки,че го бях подготвила още преди да забременея.Мисля че изпитва известна ревност,но му е ясно че няма как и е свикнал с мисьлта за бебето.В сьщото време постоянно се притеснява как се чувствам,не ми позволява да вьрша някаква по-тежка домакинска работа и ми се кара ако сьм била на пазар и сьм се понатоварила повечко.Добри са децата,но вьзрастта им е такава-няма как!
Момичета, сьс сигурност ли и нас ни хваща новият закон за 9месеца по 90%?

# 78
Tedi91, абсолютно - ДА! newsm10

# 79
Карил, благодаря много!   bouquet Още снощи, докато пишех постинга, вътрешно си знаех, че точно ти ще ми отговориш!  Hug
Иначе не завиждай за ремонтите, ад е, когато освен че трябва да се обновява, трябва и да се спи на същото място. Много нерви потрошихме, но поне сега се радваме на новите придобивки.
Аз ще си направя един очен преглед, за всеки случай, най-малкото ще се чувствам по-спокойна.
Пам, разчувства ме  Crazy Много сладко звучи това изречение, излязло от устата на дете и съвсем за кратко се замислих за бъдещето!  Heart Eyes

# 80
Ей,мамиии влизам само да ви поздравя,че ми домачня за вас  love001Нали моето мами си ми е на гости та сега не вися много тук!Да се похваля вчера си избрахме кошарка най-обикновенна-3 табли ,две нива и шкафчета отдолу,а също и скринче само незнам кога да го купиме newsm12Мами които вече сте си ги взели -сглобени и наредени ли ги държите или са в кутии и като им дойде времето,а и още нещо видях бикини на чико за еднократна употреба подходящи за болницата-какво ще кажете за тях?
       ЦУНКИ МУНКИ ПО-ВАшИТЕ ТУМБИ

# 81
По-горе питахте за епидуралната.
Ще обясня подробно какво знам - от лекари и от опита ми с първото раждане.

Епидуралната се слага когато е сигурно, че родовия процес е в ход. Тоест на определени сантиметри разкритие. В Бг мисля че е на 3-4 см., в Австрия беше на 6 см., тук във Франция още не знам на колко точно , но е по-скоро към 3-4 см. Тоест до достигането на тия сантиметри вериятно ще усещате болки от контракциите, няма да е съвсем без нищо. Много е важно освен поставянето на точното място, така и правилното дозиране. В началото се пуска по-малко количество медикамент, за да се определи точното количество за конкретната родилка. При необходимост, количеството се увеличава. С правилно дозиран епидурал болките не се усещат, но контракциите и напъните се усещат. Не е вярно че епидурала забавя или усложнява раждането, че родилката не може да напъва и подобни...Това може да стане ако се прекали с количеството на упожката , тоест ако анестезиолога не си разбира от работата. Дори епидуралната ускорява достигането на пълно разкритие, защото мускулатурата се отпуска заради липсата на болка. Контракциите стават по-интензивни и силни (следят се на монитор и се вижда).
Аз съм с 4 ръце ЗА епидуралната, защото при мен ускори страшно много процеса на раждането. До достигането на 6 см. разкритие минаха 28 часа мъки, които ме изтощиха много. След поставянето на епидуралната до раждането на бебето минаха само 2 часа, в които ми беше вече спокойно, събрах сили за напъването и се успокоих.Така и раждането стана нормално, без епидуралната нямаше да имам сили да напъвам и щеше да е по-сложно.

# 82
   За кой ли път  Peace за всичко, което написа Мишенцеbouquet

# 83
Карил,  не ме карай да се изчервявам!

# 84
Мацки, да си изплача мъката и аз, а?

От вчера съм полудяла по тази количка, защото ще ме улесни страшно много с двете деца. Тук няма кой да ми помага, с всичко ще трябва да се справям сама, таткото ни много работи и няма как винаги да ни е подръка. Не мога за всяко излизане да го карам да идва - посещенията на лекар, магазин, разходки на по-дълги разстояния. Само като си представя че още 2 години ще съм като закотвена в квартала....
http://www.amazon.com/Caboose-Stand-On-Tandem-Blue-Check/dp/B000 … p;s=baby-products
http://www.amazon.com/Stand-On-Tandem-Stroller-Caboose/dp/B0009XBXIQ

Проблема е че няма как да я докарам от САЩ до БГ или ФР на нормална цена. Иначе там има кой да ми я купи.
Моля ви, някой има ли идея какво може да се направи по въпроса?

# 85
Ronja,за епидуралната упоика питах моя доки,защото и аз исках да раждам с ная.Той не ми я препоръча,защото намаляват контракциите и нямаш напъни при което се използват онези ужасни инструменти за изваждането на бебето.Тва не е при всички случаи,но аз не искам да рискувам да ми повредът бебето с тея ...гадории.

ivanka, обяснението на доктора ти ми звучи като опит за сплашване на малко дете за да не прави нещо си...
И с упойка и без упойка, до себе си имаш акушерки, които ти казват кога да напъваш - важното е да ги слушаш!
До форцепс, епизиотомиа или друго може да се стигне, но не благодарение на епидуралната упойка!

# 86
  • Пловдив
Благодаря за информацията!Доста е изписано по тази тема за епидуралната,аз затова и исках с такава ,ама доки,....явно другия път като отида при него пак ще си говорим на тая тема с него! Rolling Eyes

# 87
klukarkata, на мен всичко купено ми е подредено в гардероба. Е, аз не съм взела много неща - козметика, плот за повиване, комплект за изписване и една хавлия. Тия дни трябва да вземем леглото, матрака и скрина и въобще няма да чакам, веднага ги сглобяваме. Къде ги продават тези бикини на Чико?!? Преди години ми бяха показвали бикини за еднократна употреба и честно казано не бяха лоши, ама бяха тип боксерки...

Колкото повече чета за епидуралната упойка, толкова повече се "навивам" да не раждам без нея...не че ме е страх от болката, ама мисля, че няма да мога да издържа...

Мами, да ви се оплача...днес постоянно ми се хапва нещо...незнам на какво се дължи това...дали защото съм цял ден в къщи, дали защото съм сама (заради този пловдивски панаир мъжа ми пак е на работа) или просто защото на бебо му се похапва...

# 88
Мишенце, ако пратката е малка и лека, се ползват стандартно куриерски услуги. Цената може би ще се доближи до цената на количката... нямам идея, но общо взето това е единствения вариант. Другия вариант е да се изпрати като самолетна пратка - трябва да се провери на летище в Щатите, колко ще струва.
Днес варненки бяхме на лекция за "пренаталното възпитание", която беше уводна, и по-скоро лекторката ни запозна с общата идея на лекциите. Продължи към три часа, и поне за мен беше интересна. Говорихме за проба на името - дали бебето ще реагира на името.. че е добре веднага след раждането да погалиш и гушнеш бебето, и едва след това да го измият, и отнесат нанякъде, защото първата ласка е нещо като второ раждане - освен физическото, и на психическо ниво. Че разпознава гласове, музика, и слушането на музика помага за развитието на бебето - създава освен звуков, но и картинен фон, и след това детето лесно прави асоциации и има нелинейно мислене. Ей такива щуротии, на които съм фен.
Качвам малко снимки. най-вероятно ще е в ново албумче "варненска мама Simple Smile".
И тук времето е дъждовно (днес повече като закана, отколкото като наистина мокро) .. но на кого му пука Simple Smile

# 89
  Мацки, да ви се похваля! Сега се върнахме от НИМ! Гледахме тракийските съкровища! Мноооооооооого се впечатлих, направо ми останаха очичките  Mr. Green! Такива красоти до сега не бях виждала, направо ми се искаше да си вземе едно ритонче за украса в къщи  Joy! За малкия няма да споменавам колко беше впечатлен! Пърхаше като пеперудка около витрините  Mr. Green!
  Пам, направо ти завиждам за грижовното дете  Mr. Green! Моите мъже и двамата само ми гледат корема как се мърда и заема причудливи форми и се хилят като изтървани! Никой не ме пита обаче на мен дали ми е до смях  Crazy!

Общи условия

Активация на акаунт