Сърцата ни прескачат от вълнение -НОЕМВРИЙЧЕТА, чакаме ви с нетърпение

• 15 660
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Здравейте,мамчета!!
Pam,честита годишнина!Желая Ви още много щастливи години заедно  loveuuu
Деничка,благодаря за отговора  bouquet
Аз вчера сьщо бях на ЖК и доки каза че бебчо се е настанил седалищно.Успокои ме ,че до края на ноември има време и най-вероятно ще се обьрне както трябва,но аз мьничко се притесних.Не ми се иска да раждам секцио,дано не се наложи Praynig
Лека вечер от мен!

# 181
Добър вечер, мами!
Мислех си, че като остана в къщи ще имам много свободно време, а май се оказва, че тичам повечко по задачки, но си е друго да знаеш, че  срещата с бебчо наближава.
Пам, честита годишнина и от мен - желая ви щастие и споделеност!
И аз смятам, че раждането е въпрос на късмет, но определено не бих рискувала без да имам уговорка с лекар. Предпочитам да направя каквото зависи от мен и да игнорирам поговорката за многото баби и хилавото бебе - дай Боже, при всички ни да мине леко и безпроблемно и както Цвети е казала : "а неплатилите да ни се смеят на нас- платилите, че сме си хвърлили парите на вятъра"
Дано имаме по-малко оплаквания и неудобства!
Лека нощ!!!

# 182
Pam, Честита годишнина ! Да сте живи и здрави и още много години да празнувате !  bouquet

Добре дошли на новите мами ! Hug

# 183
Ивиче, имате снимка с Марена в октомврийския брой на "9 месеца" Peace, много сте сладки!
Качих снимките от днешната ни среща в албума.

# 184
Pam, честита годишнина!Бъдете много щастливи.
Добре дошли на новите мамчета, а те са доста /отдавна не съм писала/, което много ме радва.

# 185
   Пам, честита годишнина!!!  bouquet  bouquet  bouquetДа сте живи и здрави! Дълъг и безоблачен съвместен живот!
Роня, аз си купих вече кошара. Да се похваля, днес след дълги обиколки от месец насам избрах кошара на НЕО НАТО. С две нива, цип, джоб, антикомарийник, колелца. Вижда ми се стабилна, здрава материя на плата. С това покупките ни почти приключват, само бебо го чакаме\когато му дойде времето\.
  Роси, какво повече да кажа за епидурална и спинална, има разлика в анестезиите, който се интересува, да прочете в сайта ..има доста писания, обяснения най-подробни. За риск- да има, но в медицината винаги има риск за пациентите, това е нормално. НО "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората"-това ми каза един анестезиолог, когато му споделих, че за първи път влизам в операционна като анестезиологична сестра..и ме е страх.Така че който иска - да ражда без упойка..
   Палечка,влязла ти е на теб мухата за американска количка, но Чикото \да речем\ си е Чико - навсякъде. Виждала съм количка внесена от Германия, и същата купена от Бг. Нямаше разлика..освен в цената сигурно.
   За уговорката с лекар -задължителна е според мен. Аз съм се уговорила с Д-р Данаил Илиев \Шейново\, но не мога да го препоръчам, защото не съм раждала при него. Името му е само в "белия списък", няма лоши отзиви !!! Душичка е, млад - но е запален по професията си , а това е основното. Цвети също препоръча супер добър лекар Ненов. Аз също бих го избрала, защото и за него отзивите са мн добри..
Има майки, които избират само акушерка. Има едни в нашия квартал, та споделиха, че в Шейново струва - 200 лв. Но не си представям акушерка, без доктор, както и обратното. Все едно док да може без мен в реанимация или операционна и обратното?? newsm78Просто не става..става но не е добре за пациента.
 Айде лека на всички, гледам, че вече сте се натръшкали и спите!!! Joy

# 186
Пам, честита годишнина - дълъг семеен живот,изпълнен с много любов и щастливи мигове!  bouquet

Мами, от днес вече официално съм по  майчинство -не че досега ходих на работа Wink Ходих на консултация - всичките ми болежки били напълно нормални за този месец - е , не ме боли по-малко,но поне съм спокойна,че не е нещо сериозно. само дето до днес знаех къде ще раждам,при кого/вече говорих с лекаря/ и горе-долу кога ще раждам,но след разговора с лекарката ,която ми води консултациите по здравна каса,вече съм тотално объркана  newsm78

Повечето ми познати родиха в Майчин дом във Варна  - там плащаш здраво и те гледат като принцеса. Та всички ми казват,че трябва да съм луда да раждам в нашият град/ не че няма да платя и тук с уговорка/А аз като магаре се дърпам и им казвам,че няма да съм нито първата ,нито последната родилка тук...Да , ама вече започвам да се страхувам ...ми ,ако нещо стане/пу-пу/,има да си дърпам косите,че не съм отишла във Варна...

Та сега съм доста объркана! Варненски мами - къде ще раждате и при кой доктор?

# 187
Ивиче, имате снимка с Марена в октомврийския брой на "9 месеца" Peace, много сте сладки!
Качих снимките от днешната ни среща в албума.

Мдааа, видях я, макар че още не съм си купила броя... Embarassed

# 188
Karil, Chicco Trio и в Германия струва 500 евро.. тъкмо проверя един приятел за нас... Гледам и Graco, нещо не ми се превежда от английски за екстрите на всеки модел, ама май всъщност нямат зимен кош.... иначе цена около 150-200 долари (в Щатите) и пак 150-200  ама евро е Германия...
Петя, честита годишнина, още много звездни мигове в семейното гнездо.   bouquet

# 189
Пам , честита годишнина !  bouquet Много щастие, любов и здраве !
 Добре дошли на новите мами, за които аз сигурно съм нова , щото не пиша често Wink

Повечето ми познати родиха в Майчин дом във Варна  - там плащаш здраво и те гледат като принцеса. Та всички ми казват,че трябва да съм луда да раждам в нашият град/ не че няма да платя и тук с уговорка/А аз като магаре се дърпам и им казвам,че няма да съм нито първата ,нито последната родилка тук...Да , ама вече започвам да се страхувам ...ми ,ако нещо стане/пу-пу/,има да си дърпам косите,че не съм отишла във Варна...
Точка и аз се чувствам горе долу така... МОга да ида до София, но не виждам смисъл. Някакси си мисля , че ще съм много по-спокойна, ако докторката , която ми следи бременността е до мен Simple Smile

От няколко дни имам чувството , че корема ми се е посмъкнал надолу newsm78
не е ли малко рано, или е нормално?Може пък да си въобразявам, понеже бебето расте и е нормално , корема да си променя формата?

# 190
Добро утро!

Благодаря на всички ви за пожеланията  Hug Мъжо ме изненада с романтична семейна вечеря, която приготви той. Изкарахме си страхотно, но май поукъсняхме, а пък трябваше да ставам рано, за да изпратя баткото на училище, та сега ми е едно настъпано, но си струваше  Grinning
И аз все още се чудя за уговорката с лекар. За акушерката съм сигурна - ще ангажирам същата, с която родих първия път, но за лекар още незнам...То че ще се плаща, е ясно, но нещо не мога да си харесам доктор тук в Русе (май нямаме богат избор). Докито по ЖК не изражда, а прави само планирано секцио, иначе не бих се замислила (пък нали се надявам да си раждам нормално). Та така, както вървят нещата, май ще бъда само с акушерка, както и първия път. Мисля, че бях споделяля и преди, но бях изключително доволна от нея - освен, че беше неотлъчно до мен през цялото време, докато родя, за тази жена нямаше  почивен ден - всеки ден от престоя ми в АГ, беше при мен, а накрая се дърпаше и за парите - това й била работата, което ми направи страхотно впечатление. В смисъл, пак ги взе парите, но ги дадох с кеф.
Лек ден, мами и целувки!

# 191
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добър ден на всички мами   bouquet Днес съм на преглед и ще накарам Доки за последно

хубаво да огледа пола на бебчо, че в събота с мъжа и свекърваат ще ходим на гоооолямо

пазаруване и както досега казаха 10 пъти че ще е момиче, не искам накрая да обличам

момченце в розови дрешки  #Crazy

Мисля да си купя помпа на Авент че има най-много добри отзиви за нея, както и стерилизатор, а за количката съм се спряла на един модел на Чиполино - комбинирана, същевременно възможно най-леката, че не знам как ще я катеря по стълбите. Пък и съотношението цена-качество е супер, докато количките на Чико  Shocked са доооста скъпи, не знам дали е оправдано.

А относно платеното раждане - аз вече направих оговорка с д-р Чалманов от Шейново, препоръча ми го приятелка, раждала при него. Казах му че искам ВИП стая, упойка и тъй като и таткото ще присъства, трябва и ВИП зала за раждането. Мисля си обаче че парите си заслужават, защото раждането е момент, който остава в спомените за цял живот и ми се иска всичко да е наред. Единственото кофти на Доки е, че ме пита всеки път няма ли да замразим стволови клетки, пък ние с мъжа не искаме и трябва пак наново да му отказвам.

# 192
  Gadamer, правилен избор на доктор си направила  Peace! Аз съм много доволна от отношението на Чалманов  Hug! Преди няколко години като бях в Шейново беше много мил и внимателен и ми каза, че като се решим за второ бебе да го потърся  Mr. Green! Нали води кабинета по семейно планиране  Mr. Green! В интерес на истината ние с Karil много се чудихме между Чалманов и Илиев, но накрая се спряхме на Илиев / щото е сладурче  Embarassed - майтап  Mr. Green /!
   Хайде, хубав ден на всички въпреки дъжда   bouquet!

# 193
  • Отвъд алеята зад шкафа
Забравих да напиша за един въпрос, който ме вълнува - трябва да си избера педиатър за бебка в скоро време, а пък нямам никаква идея кой да е. Най-удобно ще е да е лекар от Окръжна болница, че ми е на две крачки, ама ми се щеше да е препоръчано име. Ако някой може да ме посъветва, ще съм му много благодарна.

А избрали ли сте вече име на бебето, защото ние с таткото го решихме още в момента, в който разбрахме, че съм бременна и противно на всякакви суеверия си говорим за бебето с името му - Ема. През бременността се наслушах на суеверия, но като не вярвам, не ги и спазвам.

Benighted, радвам се че и други мами са доволни от Чалманов, това действа успокоително. Наистина винаги е много мил и дава вид на добър специалист. Той ме посъветва да раждам нормално, въпреки че съм с висок диоптер.

# 194
   Здравейте ДАми!!ноемврийски мами!!!   bouquet Никой не ми честити кошарата Twisted Evil макар че ви надувах главите всеки ден, че търся ли търся...Е, пак да се похваля ИМАМЕ кошара за бебо. Мирясах Stop
  За д-р Чалманов -една приятелка роди през януари при него. Доволна е. Ползвала е епидурална анестезия, второ раждане - леко е протекло и бързо. Чалманов доста я е обгрижвал и общо взето ...само суперлативи сипеше за него. Каза че е плащала консултациите \в частния му кабинет\, но за раждането нищо не им е искал, еееее те сигурно са му платили ..И той бил млад Mr. Green и симпатичен tooth
-така че супер избор Mr. Green
   Мами , за стволовите клетки - защо не искате да ви вземат кръв, само заради сумата ли newsm78

Общи условия

Активация на акаунт