Къща или апартамент - Кое предпочитате?

• 17 919
  • 403
  •   1
Отговори
# 135
100 % къща ! Но се очертава да живея в апартамент,така че....

# 136
И двете си имат предимства и недостатъци.
През зимата живеем всички /аз, съпруга ми и две деца/ в апартамент. През лятото аз и децата в къща, намираща се в малко полупланинско село. Варианта никак не е лош.

# 137
  • Пловдив
До преди 4 годиниживеех в апартамент.А сега в къща/Чесно казано предочитам си апартамента.

# 138
      Чудо  стана, но живея в къща / Къщичка - 70кв. м./  и то на добро място.  Верно е, че струваше пари За и По ремонти.
      Верно е, че дворчето, в което расте дъщеря ми не е само наше, но случихме на съседи. Детенцето се шири където си иска.  Но е до съседите.
      Кои са лошите страни ли?
      1. Всичко си е твое  - и покрив / Ремонти и претърсване, улуци, и какво ли не./, водопровод, / замръзнал, остарял/ канализация. ВСИЧКО!
 Предимството е, че не те наводняват / шумят или тероризират/ съседи, просто защото няма такива. САМ си.  И си отговаряш за твоето. Отговаряш си и за фасадата.
      И веднъж , вложил пари времонта на   имота си, знаеш какво си направил... няма изненади от съседи.  Знаеш, обаче, че  с някаква амплитуда, трябва да си поддържаш всички системи сам ВИС, Електро, Фасада / топлоизолация/ , покрив  и плочник на двора.  Грижите за цветятя и алеите  ти смятам за есктра.

не съжалявам!!!  Просто е по- скъпичко от апартамент поддържането.

# 139
Бих искала да живея в къща, но засега сме в апартамент. Надяваме се един ден да се промени да е живот и здраве! Heart Eyes

# 140
  • в мъжки прегръдки
Определено къща. Но на този етап от живота ни апартамента ни е по-изгоден и по-удобен. Някой ден като се пенсионираме ще си купим къща някъде до морето, но далеч от курортите.

# 141
Предпочитам широк мезонет Mr. Green Обожавам апартаментите - по-лесни са за поддръжка и наистина се чувства човек по-сигурен в тях (съвсем различно е това да останеш сама вечер в къща... Stop). За мен перфектната комбинация е широк апартамент в града и някоя вила (дори и под наем) през някой по-свободен откъм работа уикенд. Heart Eyes

# 142
  • София
Определено къща.

# 143
И двете си имат предимставата и недостатъците, но все пак - къща!  Peace

# 144
аз предпочитам апартамент, живяла съм и в къща и то през по-голямата част от живота си

# 145
  • Popovo
Живяла съм и в апартамент и в къща, за мен няма значение къде, стига да  е удобно и уютно. А това не зависи от това в какво живееш.

# 146
Живея в апартамент, но предпочитам къща! Къщите обаче според мен са по-трудни за отопление, поддръжка и т.н.

# 147
Абе аз,ако става въпрос ,искам да живея в имение. Blush
Със прислуга и разните му там екстри. Mr. Green
Но няма да стане! Wink

# 148
  • вече и в други градове
Абе аз,ако става въпрос ,искам да живея в имение. Blush
Със прислуга и разните му там екстри. Mr. Green
Но няма да стане! Wink
Peace
  ...и аз, и за.
  Sick но сега в къща/ това си имам/

# 149
  • София
Не е толкова трудна поддръжката на една къща, вие го изкарахте все едно трябва по цял ден да чистиш и да копаеш по двора.

Все повече майки от форума си имат домашни помощници, е ами същото е и за къщата - ако нямаш сили да чистиш сам, си викаш чистачка.
След натоварен и изнервен ден в офиса е страшно отпускащо да окосиш тревата например.
Нали знаете, че физическия труд отморява от умствения.
За студа няма да коментирам, т.к много райони вече са газифицирани, а когато се отопляваш на газ е доста по-топло и икономично от ТЕЦ-а в апартаментите. Климатиците също са решение.
Така, че ние нито цепим и мъкнем дърва, нито студуваме зимата.

Наистина, трябва да палиш колата ако ти потрябва лекарство или хляб, но пък свикваш да зареждаш хладилника веднъж на 2-3 седмици и не губиш време всеки ден да пазаруваш.

Относно сигурността на къщите спрямо апартаментите не мога да коментирам, всеки си преценява как да се пази - дали СОТ, куче и т.н. Не мисля, че е по-страшно да останеш сам в къща, отколкото в апартамент.

Това е теоретично. На практика въобще не е същото. Защото освен къщата имаш за поддръжка и двор, което изисква градинар. Освен това, по неизвестни причини newsm78, по къщата все има нещо за правене, а по апартамента - рядко. Освен това отоплението е значително по-скъпо на ток, отколкото с ТЕЦ, а и каквото и локално парно да имате, пак сутринта човек се събужда вкочанен от студ, а и сервизните помещения са винаги студени. Да не говорим, че локалното парно си е ежедневне хамалогия, а едва ли домашната помощница ще се наеме да го чисти. Wink

Пиша всичко това от опит, като гледам как се справя свекърва ми в къщата и как всяка седмица мъжът ми трябва да търчи за нещо там.

Общи условия

Активация на акаунт