Къща или апартамент - Кое предпочитате?

• 17 908
  • 403
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Лятото-къща, зиме-апартамент.
Peace

# 106
# 107
Къщата, която купихме е такава - стаи само, но аз не се отказвам, ще я преформя по мой калъп. Стая до стая хич не ми се нрави и аз обичам отворените пространства с вътрешните стълби, простор. В къщата май по-лесно се получава това преустройство.

ами, Луна, за която и стена да попитам може ли да я бутна, мъжа ми все отговаря ААА, тази не може, носеща е.
 #2gunfire #2gunfire

Наумила съм си да  свалим къщата до първо ниво и от там да я построим наново, това ми се струва по-лесния вариант къщата да стане такава каквато я искам.

# 108
# 109
Къща! Вярно, че поддръжката й е по- трудна и далеч по-скъпа, но е за предпочитане!

# 110
Хубав апартамент, просторен и светъл - това е!

Не обичам къщата, вярно - има двор и съседите са далече, но:
- трудно се подържа
- хамалогия от всякъде - мъкнеш въглища/дърва или там каквото ти е централното отопление /ако имаш такова/
- дойде ли есента и зимата почваш да зъзнеш, като куче, а като седнеш на тоалетната чиния, кожата ти залепва и гъза ти се вкочанява
- ако си сам ти е по-страшно, отколкото ако си в блок
- за сега масово къщите са в покрайнините, което принципно е хубаво, но от друга страна не можеш да изтичаш "по чехли" до аптеката/поликлиниката.

# 111
Мечтая за деня, в който ще живея в къща/уточнявам, че не е сигурно дали ще е в тоя живот Wink/.
Не ме притеснява нито поддръжката й, нито студа, нито отдалечеността от центъра на някой квартал...
В апартамента понякога се чувствам като на гости, все някой съсед претендира за нещо, къртенето и ремонтите дейности никога не свърват, а любопитният нос на бабите е по-дълъг от този на Буратино.

# 112
Предпочитам къща, но живея в апартамент.

# 113
Къща-естествено!Най-хубавото е,че има двор и....въздух Laughing

# 114
Определено къща

# 115
Винаги съм живяла в къща и съм искала да живея в апартамент ... Сега живея в апартамент, но се убедих, че няма нищо по- хубаво от къща с двор ... та пак ще се преориентирам  Peace

# 116
  • ГО
Предпочитам къща,но ще си остана с предпочитанията.А ако имам собствен апартамент няма да се разсърдя.
Няма ли някой да ми подари един? Rolling Eyes

# 117
Апартамент в града и Къща на село

# 118
Къща разбира се. За съжаление сега живеем в апартамент.Дай боже един ден да си осъществим ме4тата:)
  Дай Боже  Praynig!

# 119
Не е толкова трудна поддръжката на една къща, вие го изкарахте все едно трябва по цял ден да чистиш и да копаеш по двора.

Все повече майки от форума си имат домашни помощници, е ами същото е и за къщата - ако нямаш сили да чистиш сам, си викаш чистачка.
След натоварен и изнервен ден в офиса е страшно отпускащо да окосиш тревата например.
Нали знаете, че физическия труд отморява от умствения.
За студа няма да коментирам, т.к много райони вече са газифицирани, а когато се отопляваш на газ е доста по-топло и икономично от ТЕЦ-а в апартаментите. Климатиците също са решение.
Така, че ние нито цепим и мъкнем дърва, нито студуваме зимата.

Наистина, трябва да палиш колата ако ти потрябва лекарство или хляб, но пък свикваш да зареждаш хладилника веднъж на 2-3 седмици и не губиш време всеки ден да пазаруваш.

Относно сигурността на къщите спрямо апартаментите не мога да коментирам, всеки си преценява как да се пази - дали СОТ, куче и т.н. Не мисля, че е по-страшно да останеш сам в къща, отколкото в апартамент.

Общи условия

Активация на акаунт