Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 49 057
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 780
Ясно. Това не го знаех, обяснява някои неща.

# 781
Някой има ли логично обяснение защо учителите отказват да се тестват? Една госпожа имала синузит,  а останалите 70% от учителите?
А такава ясна картина щяха да дадат за епидемията началните учители, които не са спирали да контактуват с децата и то почти без предпазни средства!

# 782
  • Ямбол
а) някои са го изкарали
б) Нямат време
в) нямат доверие на този, който ще прави теста(в повечето случаи е медицинското лице на училището)
г) някои смятат, че без симптоми няма смисъл да се прави тест

Аз съм се записала и ще се тествам, но ми е ясно че няма абсолютно никакъв смисъл. Така и други са си решили да не си губят времето.

# 783
Пропуснала съм какви тестове ше правят на учителите?

# 784
Пропуснала съм какви тестове ше правят на учителите?
Мисля че антигенни, преди връщане на гимназистите в училище. Учители предлагат да им направят и за антитела.

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 21:11 от Sparkles

# 785
Чак пък време да нямат...

Всеки ден се тестват хиляди хора, не само за ковид, а и за всякакви бактерии с тампон в носа и досега не съм чула да има масово пострадали.

Това  са несериозни обяснения, предполагам, че ги е страх да не са позитивни и да ги сложат под карантина. Иначе никаква логика няма за отказ за безплатен тест.

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 21:12 от Iris04

# 786
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Тест съм се записала да правя ... Нямам симптоми, ограничила съм контактите и ходенето някъде до санитарния минимум - работа, магазин, у дома ... От 4.01 съм ПО с 4 клас.
Спорите за олимпиади ... Само в последните два дни, от 24 деца в класа ми, ми се обадиха/писаха родителите на 5 деца ... планирали са си хората отпреди месеци ски ваканции като са разчитали на междусрочна ваканция 1,2 и 3.02 ... Колко ще се обадят тази седмица не се наемам да прогнозирам. Пък аз нека си ограничавам контактите. Обществото нека да плюе по учителите. Все пак ... ваканциите се планират ...

# 787
Скаридка и аз влязох това да питам. Защо не искат да се тестват? Някак обяснението, аз имам синузит е елементарно. Имала съм синузит. И тогава също бъркат дълбоко в носа, за да изследват, имаш или нямаш бактерия в носа, която да води до синузит . Та кое точно притеснява? Също така, учителите, не знаят ли, че си заразен преди симптоми? И ако прехвърлят вируса върху дете, а то зарази родител у дома и ... Или родителите на деца какво ни интересуват.  В много фирми се правят тестове и не можеш да откажеш. Това е отговорно поведение. А на тях даже ще бъдат безплатни.

# 788
"Нямат време" е изключително несериозно. Има достатъчно лаборатории, няма бавене. Ние, на работа вече всички си правихме по 2 пъти по повод болни, които контактуват и с други сфери. Бързо е, не се хаби време.

# 789
На мен направо ми звучи леко безотговорно.

# 790
  • Ямбол
...
За нашата гимназия са ни казали за 01.02 от 9 до 17ч. в училище. Някои имаме до седми час, други имат и още часове, трети смятат, че им е по-важно да се подготвят за другия ден или имат други ангажименти. Затова казах, че няма вереме. И на мен не ми е удобно точно в понеделник, но ще отида. Поне ако бяха в лаборатория да си пуснем и антитела, а то... сестрата в училище, не ми се коментира повече.

# 791

Всеки ден се тестват хиляди хора, не само за ковид, а и за всякакви бактерии с тампон в носа и досега не съм чула да има масово пострадали.

Това  са несериозни обяснения, предполагам, че ги е страх да не са позитивни и да ги сложат под карантина. Иначе никаква логика няма за отказ за безплатен тест.
Ама не знаеш колко чипа ще ти вкарат с тампона Satisfied

Връзката със синузит не я разбирам също.  Аз имам сигурно 10 антигенни теста и нищо ми няма на синузита.

# 792
...
За нашата гимназия са ни казали за 01.02 от 9 до 17ч. в училище. Някои имаме до седми час, други имат и още часове, трети смятат, че им е по-важно да се подготвят за другия ден или имат други ангажименти. Затова казах, че няма вереме. И на мен не ми е удобно точно в понеделник, но ще отида. Поне ако бяха в лаборатория да си пуснем и антитела, а то... сестрата в училище, не ми се коментира повече.

Е, извинявай, ама това е още по несериозно. Значи всичко е по важно, отколкото да разбереш дали не си безсимптомен преносител, хем безплатно и без да се буташ по опашки в лаборатории.

Просто ги е страх от карантина, ако излязат положителни, затова не щат.

# 793
Сестрата в училището кога е,вземала проба от нос, че да й се има доверие? Тя не е лаборант, все пак. Толкова й ще ги вземат.

# 794
Хората масово се самотестват в къщи, тъй че надали е толкова сложно, че едно все пак медицинско лице да не се справи. Тестването отнема 5 минути макс със записване на ЕГН, телефон и имена.

Общи условия

Активация на акаунт