Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 415
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 810
  • София
От цялата драма с тестовете аз разбирам, че на повечето хора никога не са им взимали носен секрет. Такъв свръхестествен ужас, направо щеше да е смешно, ако не беше тъжно.
А защо сега ще тестват учителите също ми е непонятно. Ако ще отварят училищата трябва да ги тестват регулярно. Франция прави 300 000 теста в училищата седмично, т.е. това биха били 30 000 у нас, но седмично и само в училищата. Отделно са и с маски в клас, и навсякъде. Тук май ако изобщо върнат още някакви класове ще е за 2 седмици и после пак ще се затвори всичко.

# 811
Предложили са им тестване в училище, в ДКЦ, в частна лаборатория... Само на Луната няма да ги качат, само и само да спрат да се страхуват и да се тестват, за да не заразят евентуално колегите си и да затворят пак всички. Или точно това е целта? 😏

# 812
А защо не сега? Част от учителите ходят вече един месец присъствено на работа, други пък сега ще започнат с големите.
Съвсем правилно си е сега да ги тестват.

Впрочем, аз току що гледах репортаж от Бургаска област и нещата не са съвсем безнадеждни.
Като изключим въпросите на репортерката, която се държи като че ли прави репортаж от бойно поле и задава въпроси на учителите, като че са  взели невероятно екстремно решение да се тестват и са претърпели изключително драматична процедура. Simple Smile

# 813
  • София
Възхищаваме се част от родителите, не всички, а пък голямата част от учителите хич!
Някъде прочетох за гилдията, че не искат тестове, не искат ваксини, не искат да се връщат в училище. А какво искат, адже бе?
Говоря за тази част от гилдията, която е най-шумна. Учителите, които наистина работят в условията на ДО, са много по-натоварени и те искат завръщане в училище.

# 814
А ако искат да тестват рутинно децата как ще реагирате? Въпреки че вече знам че вирус има и как се разпространява, не съм сигурна в надеждността на тестването дотолкова че да предопределя правото на достъп до образование. Все още не ми харесва идеята детето ми да е задължено да стои с часове с маска на устата и да бъде подлагано задължително на тестване и ваксина като условие да участва в задължение вменено му от държавата, например обучение. Някак няма избор, не ви ли се струва? Затова предпочитам да си стои в къщи, да ходи с маска за минимум време, когато е наложително и да живее без да е обект на непрекъснат лабораторен интерес. Ако тестовете станат толкова неинвазивни като тези със слюнката, надеждността им е доказана и са безплатни може.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 09:11 от Sparkles

# 815
  • София
Ще го тествам, естествено.
Аз двойни стандарти нямам.

# 816
  • София
А ако искат да тестват рутинно децата как ще реагирате?
Много пъти са взимали носен секрет на сина ми, как да реагирам? Не виждам къде е проблема изобщо. Наистина. Даже би трябвало да тестват и учениците. Ето, казах ви, във Франция 300 000 теста правят седмично, като за тук биха били 30 000. Това са тестове и на ученици, и на учители.

# 817
А ако искат да тестват рутинно децата как ще реагирате?
Много пъти са взимали носен секрет на сина ми, как да реагирам? Не виждам къде е проблема изобщо. Наистина. Даже би трябвало да тестват и учениците. Ето, казах ви, във Франция 300 000 теста правят седмично, като за тук биха били 30 000. Това са тестове и на ученици, и на учители.
Ами например аз се съмнявам в надеждността на тестовете защото не е ясно колко време вируса се задържа в организма. Също зависи и от заложената концентрация като референтна стойност. Мой познат в два последователни дни има един положителен тест и един отрицателен тест в две различни лаборатории, 3 седмици след леко прекарване при рутинно тестване от работодателя на всички служители. Отново е карантиниран, психиран макар и без симптоми. Вторият тест го поне успокоява че вероятно е заради миналото разболяване. Негова колежка без симптоми излиза положителна, ядосана е и на път за в къщи минава през друга лаборатория. Там тестът е отрицателен. Доколкото знам е карантинирана и не се разболява. В същото време хора със симтоми във фирмата са излезли отрицателни.
Освен това наличието на long covid и изчезването и после появата  на IgM на хора тествали се няколко пъти говори за друг тип инфекция, която не може да се сложи толкова лесно в рамка. Може би затова премахнаха повторното тестване след 14 ден, защото са наясно с това, че може да се хващат фрагменти дълго време, неясно колко. Човек изкарал преди няколко месеца може отново да излезе положителен за IgM например. Дали е заразен, а ако направи PCR какво ще излезе?

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 09:27 от Sparkles

# 818
  • Бургас
А ако искат да тестват рутинно децата как ще реагирате? Въпреки че вече знам че вирус има и как се разпространява, не съм сигурна в надеждността на тестването дотолкова че да предопределя правото на достъп до образование. Все още не ми харесва идеята детето ми да е задължено да стои с часове с маска на устата и да бъде подлагано задължително на тестване и ваксина като условие да участва в задължение вменено му от държавата, например обучение. Някак няма избор, не ви ли се струва? Затова предпочитам да си стои в къщи, да ходи с маска за минимум време, когато е наложително и да живее без да е обект на непрекъснат лабораторен интерес. Ако тестовете станат толкова неинвазивни като тези със слюнката, надеждността им е доказана и са безплатни може.

Чак пък задържано и без право на достъп. Какво си мислите, че ще стане ако се окаже, че детето ви е положително? Ще си поседи в къщи под карантина и ще е на ОЕСР. Нали и сега сте така. Доколкото си спомням детето ти беше ОЕСР. Каква ще е разликата?

Нито тестването е зъдължително, нито ваксината. Не се вкарвайте във филми.

# 819
  • София
Ами например аз се съмнявам в надеждността на тестовете защото не е ясно колко време вируса се задържа в организма. Също зависи и от заложената концентрация като референтна стойност. Мой познат в два последователни дни има един положителен тест и един отрицателен тест в две различни лаборатории, 3 седмици след леко прекарване при рутинно тестване от работодателя на всички служители. Отново е карантиниран, психиран макар и без симптоми. Вторият тест го поне успокоява че вероятно е заради миналото разболяване. Негова колежка без симптоми излиза положителна, ядосана е и на път за в къщи минава през друга лаборатория. Там тестът е отрицателен. Доколкото знам е карантинирана и не се разболява. В същото време хора със симтоми във фирмата са излезли отрицателни.
Освен това наличието на long covid и изчезването и после появата  на IgM на хора тествали се няколко пъти говори за друг тип инфекция, която не може да се сложи толкова лесно в рамка. Може би затова премахнаха повторното тестване след 14 ден, защото са наясно с това, че може да се хващат фрагменти дълго време, неясно колко. Човек изкарал преди няколко месеца може отново да излезе положителен. Дали е заразен?
Ама и да не е надежден теста какво ще му стане на детето, а и на учителя, та да не дава да го тестват? Разбирам да сме в Русия, там положителните деца ги слагат в изолационен център. Това не бих се съгласила, но затова и не съм в Русия. Тук какво ще стане и да е положително детето, и да не е? Същото и за учителите. Никакъв повод не виждам да се откаже тест, при това безплатен. За платен ясно, че няма да се плаща от хората, ама иначе...

# 820
  • Русе
Ако иде реч за масово тестване, мисля че тестът за антитела е доста по информативен ,нестресиращ и бърз. ПСР е по-бавен и като манипулация и далеч по-малко информативен за такъв тип масов мониторинг, доколкото обхваща един по-тесен период от развитието на вируса

# 821
  • София
Именно, под карантина и вкъщи ще стоят позитивните, не всички. И ще е 2 седмици, а не до безкрай.
И да е фалшиво отрицателен теста, вярвам, че повечето вирусоносители ще се позитивират. Пак е нещо, не е като безконтролно разпространение...
А като си стои у дома, какъв избор има?
Да си стои у дома или у дома да си стои? Rolling Eyes

# 822
To aко беше вредно тестването, нямаше в министерствата да се тестват редовно Simple Smile
И да - бих се подлагала на тест, детето и ММ също.

# 823
Именно, под карантина и вкъщи ще стоят позитивните, не всички. И ще е 2 седмици, а не до безкрай.
И да е фалшиво отрицателен теста, вярвам, че повечето вирусоносители ще се позитивират. Пак е нещо, не е като безконтролно разпространение...
Просто си мисля че изкаралите могат да излизат позитивни и заради стара инфекция. Може би затова учителите искат тестване на антитела. Специално при начално тестване на учителите ще стоят само те, но ако стане масово и периодично ще има много интензивно карантиниране на класове. Как е в другите държави, карантинират ли се непрекъснато класовете заради тестването или напротив намалява честотата на засичане на положителни? Има ли случаи да излизат повторно положителни?

# 824
Амбър, нали въпросът е да се държи епидемията под контрол и да се изолират безсимптомните? Антителата няма да дадат никаква информация. ИгМ позитивират при някои хора много след като са били заразни. Иначе за извадка колко хора са го минали да, но не виждам смисъл да се инвестират пари в това, при положение че се правят безумно малко платени от държавата тестове.
А пср на децата вземаха и от гърлото по едно време. Не е толкова стресиращо.

Общи условия

Активация на акаунт