Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 409
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Именно, под карантина и вкъщи ще стоят позитивните, не всички. И ще е 2 седмици, а не до безкрай.
И да е фалшиво отрицателен теста, вярвам, че повечето вирусоносители ще се позитивират. Пак е нещо, не е като безконтролно разпространение...
Просто си мисля че изкаралите могат да излизат позитивни и заради стара инфекция. Може би затова учителите искат тестване на антитела. Специално при начално тестване на учителите ще стоят само те, но ако стане масово и периодично ще има много интензивно карантиниране на класове. Как е в другите държави?
Някои изкарали излизат позитивни на ПСР, но не е толкова често. Не съм чувала с антигена да има такъв проблем, той по-скоро лови хора със симптоми.

А по темата споря, защото мисля, че могат децата да са присъствено, но с маски и тестване. Иначе няма да стане. Видяхме го вече есента.

# 826
Оф, на моя 8класник днес ще пускам заявление за ДО.
При 4класника ми вчера, голям яд Брах. Изпитва го госпожата в неделя, ама то като разпит. И нарочно създава напрежение и подвиква - айде по-бързо, какво се моткаш, айде беее, и детето се стресира. Отделно ще разпитът продължи с ужасно бързо темпо час и 20 Мин. Накрая не можеше да говори, целият беше пребледнял. И за капак, писаха му 4. WTF? Не ми е за оценката, понеже не я считам за реална, а за тенденциозното отношение. И постоянно му повтаря - ако беше като другите деца в клас това, ако беше онова.

Явно са ги натиснали, защото онзи ден и друга госпожа ми звъня, за нейния час го искала присъствено да ходи. Аз да съм си правила сметката как ще й го водя.

По ЧО изобщо не ни включва в часа, нито по музика и рисуване.

Ей тва е, и които имаха малко мозък, и те го изгубиха. Побъркаха се тия учителки.

# 827
Мда....
Аз затова като чуя, че сега имало избор между присъствено и ДО и ми става много тъпо. На много места изборът е, дали да си отклониш детето от стадото и да го превърнеш в някакъв парий.

# 828
При нас преди да минат всички на ДО за някакво контролното едната ги беше искала присъствено. Те имаха супер малко часове, в които ги включваха и точно в този ден,  за да отидеше за това контролно,  трябваше да изпусне и останалите 2 часа. Чисто заяждане беше, защото такива контролни при нас се правят на килограм всяка седмица, но тя дори и в тях не ги включваше, а лъжеше, че забравила лаптопа. Децата висяха като сополи да чакат.

# 829
  • European Union
Тестовете на учителите са масови, но не съвсем. Цитирам част от писмото: "Ще се обхванат всички желаещи лица - педагогически и непедагогически персонал, от първи до дванадесети клас, като приоритет ще имат ангажираните с обучението на учениците от пети до дванадесети клас." Това за всички, които се чудят защо началните учители не искат да видят какво е положението, след като са учили присъствено три седмици.

Три страници се изписа на кой как му бъркат в носа, но не се отчита фактът, че за цялата област тестовете се правят само и единствено в областното РЗИ. Не е като да ти бръкнат в носа за 3 секунди, а трябва преди това да пътуваш час и половина с училищния автобус, заедно с още 30 учители от различни училища.
Сега може и училищната сестра да ги прави, но при записването на желаещите беше даден график за посещение в лаборатория, отстояща на почти 100 км от училището, в което работим.

И преди да се възмутим бурно срещу учителката за тенденциозното отношение към детето, (което за мен е абсолютно недопустимо), не трябва ли да се замислим защо е длъжна да изпитва ученик в неделя?

# 830
  • София

Три страници се изписа на кой как му бъркат в носа, но не се отчита фактът, че за цялата област тестовете се правят само и единствено в областното РЗИ. Не е като да ти бръкнат в носа за 3 секунди, а трябва преди това да пътуваш час и половина с училищния автобус, заедно с още 30 учители от различни училища.
Сега може и училищната сестра да ги прави, но при записването на желаещите беше даден график за посещение в лаборатория, отстояща на почти 100 км от училището, в което работим.

Т.е. създават ситуация да се съберат учителите и да се изпозаразят ли? Това е безумно наистина.

# 831
А ако искат да тестват рутинно децата как ще реагирате? Въпреки че вече знам че вирус има и как се разпространява, не съм сигурна в надеждността на тестването дотолкова че да предопределя правото на достъп до образование. Все още не ми харесва идеята детето ми да е задължено да стои с часове с маска на устата и да бъде подлагано задължително на тестване и ваксина като условие да участва в задължение вменено му от държавата, например обучение. Някак няма избор, не ви ли се струва? Затова предпочитам да си стои в къщи, да ходи с маска за минимум време, когато е наложително и да живее без да е обект на непрекъснат лабораторен интерес. Ако тестовете станат толкова неинвазивни като тези със слюнката, надеждността им е доказана и са безплатни може.

нека да ги тестват, защо не. Много хора есента не си тестваха нарочно децата и видяхме резултата. Някои го правиха по финансови причини, други защото не искат карантина. Тестване в училището ще ограничи подобни лоши практики. Ваксина насила на децата няма как да сложат, освен ако не променят календара за ваксини или конституцията.

# 832
не трябва ли да се замислим защо е длъжна да изпитва ученик в неделя?
А защо не си организира нещата да го изпитва по време на часа? Да го включва в часа и да му задава въпроси да види дали слуша, дали е разбрал. Мисля Румка беше казала че учителката се включва един път седмично отделно и това преподавателката го е решила. Щом е била в състояние да предложи ДО на целия клас, защо не положи услието за 2 минути преди часа да го включи в мийт.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 13:12 от Sparkles

# 833
  • European Union

Т.е. създават ситуация да се съберат учителите и да се изпозаразят ли? Това е безумно наистина.
Бояна, така беше обявено, когато се записваха желаещите. Беше даден графикът - час и половина следобед - и беше обявено, че желаещите няма нужда да пътуват със собствен траспорт, ще се използва училищният автобус. След това започнаха да говорят за училищните сестри, но записването на желаещите беше приключило.

# 834
  • София

Бояна, така беше обявено, когато се записваха желаещите. Беше даден графикът - час и половина следобед - и беше обявено, че желаещите няма нужда да пътуват със собствен траспорт, ще се използва училищният автобус. След това започнаха да говорят за училищните сестри, но записването на желаещите беше приключило.
Мерси, поне сега имам обяснение за резултатите от записани и отказали. Както и за ваксините, при положение, че ваксини няма, настоявах, че учителите са хора интелигентни, излишно се настройва обществото срещу тях с подобни "новини".

# 835
По-важно е да се знае кой в момента е заразен, а не кой кога и дали го е прекарал. Тест за антитела не виждам да е полезен в случая.

# 836
  • София
Кети, искаш да кажеш, че в междучасията  учителите не стоят заедно в учителската стая? Че нали така се изпозаразиха сума ти учителски колективи. Не ги обвинявам, те са представителна извадка на обществото . Това се случи навсякъде, масово. Исках да кажа само, че оправдания винаги могат да се намерят.
Интересно ми е, дали ако сега някой незаписал се учител, изяви желание за тестване, ще го върнат? Smirk

# 837
  • София
Учителите в момента са супер напрегнати, тъй като трябва да изпитат и да приключат срока. А освен това ваксини, тестове, решения за втория срок... Не ми се мисли...

# 838
  • European Union
Кети, искаш да кажеш, че в междучасията  учителите не стоят заедно в учителската стая? Че нали така се изпозаразиха сума ти учителски колективи. Не ги обвинявам, те са представителна извадка на обществото . Това се случи навсякъде, масово. Исках да кажа само, че оправдания винаги могат да се намерят.
Интересно ми е, дали ако сега някой незаписал се учител, изяви желание за тестване, ще го върнат? Smirk
Слънчевата, искаш да кажеш, че ти би пътувала 190 километра, за да си направиш безплатен антитенен тест, който иначе можеш да си направиш у дома срещу символична сума?

Преди години влизах в учителската стая, само за да сменя дневника за следващия час. От няколко години сме с електронен дневник и има цели дни, в които не влизам там. Завиждам на хората, на които им остава време да се мотаят в учителската стая, на мен обикновено не ми остава време за тоалетна, а кафето го пия, докато тичам по коридорите.

# 839
Не говорим за ежеседмично тестване , а за еднократно.
Каква е разликата тогава  между сега   и  есента?
Всички тръгнаха здрави и тогава, както да кажем ще тръгнат и сега. Големият въпрос е какво ще е положението след седмица, а след две или повече?
Следва ли извода, че който се е тествал сега и е здрав , ще е здрав и тогава , а няма да е вече заразен ,но безсимптомен?
 Какъв е ефекта от всичко това , ако  отново няма текущ контрол?
 И по другия казус . Пак ли е оставено на училищата да решават какво ще правят с децата, които са оставени у дома който както си  го разбира и според каквото настроение е?

Общи условия

Активация на акаунт