Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 389
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Това са решили на Отраслов съвет. Като видим заповедта, ще разберем какво точно са имали предвид. А може и да не разберем. Joy
Но въртележката може да сбъдне най-лошото ми предсказание. Ще ги спукват от тестове и изпитвания, когато са присъствено и ще им преподават в електронна среда.
Точно това си мислих и аз - ако го направят 2 към 4 седмици, точно така ще стане. Smirk

# 901
Интересно ми е учителите как ще се оправят. Нашето училище е малко, в малък град, основно. В 5-7 клас има учителка, която преподава по 4 предмета. Да предположим, че на 5 и 6 клас ще преподава от учителската стая, а на 7- онлайн. Обаче и часовете в ДО са по 30 Мин, а в ПО- 40. Ще настане истински хаос, според мен

# 902
  • вкъщи
Единият вариант е програма,меняща се според присъстващите. До обяд учителите присъствено с випуска, който е наред,а следобед онлайн с другите. Което ще означава целодневна и разпокъсана ангажираност. Друг вариант е и присъствените часове да са по 30 минути. И учителите да работят от училище с децата , които са вкъщи. Но ще е хаос голям всякак.

# 903
Това са решили на Отраслов съвет. Като видим заповедта, ще разберем какво точно са имали предвид. А може и да не разберем. Joy
Но въртележката може да сбъдне най-лошото ми предсказание. Ще ги спукват от тестове и изпитвания, когато са присъствено и ще им преподават в електронна среда.
Точно това си мислих и аз - ако го направят 2 към 4 седмици, точно така ще стане. Smirk
Ще тренират за студентските години така. Всеки месец сесия. 😃

# 904
  • Deutschland/HE
А защо не ги редуват една седмица присъствено, една ДО? Дъщеря ми беше така от началото на ноември до 16.12.2020г. и тя се чувстваше добре така.

# 905
... Ще ги спукват от тестове и изпитвания, когато са присъствено и ще им преподават в електронна среда.
При нас от край време е така с езиците, НО детето предварително получава ден и час, в който да иде да си направи тестовете и в  проветрена стая е само със служител на школата. След него и преди следващото се проветрява и дезинфекцира отново мястото.
Няма нищо стресиращо или притеснително.Точно обратното-гарантирано безопасно.Най-важното няма събиране.

# 906
  • София
Днес в клас са били 10 ученика, 10 отсъстват, 4 онлайн. При положение, че повече от половината не присъстват, има ли вариант всички да минат ДО? Кой може да реши/ нареди това? Даже сега някои родители писаха, че пускат молби за ОЕСР.

# 907
  • София
Няма нищо общо между тест по един език в школата /от чийто резултат нищо не зависи/ и ударно изпитване по 15 предмета в училище. Нито от гледна точка на стресиране, нито от гледна точка на безопасност и струпване.

# 908
5 минути ми отне да сметна моето дете евентуално кога ще е на училище - май към 8 март. Излиза, че ако ще са 6ти и 9ти клас заедно, в тяхната огромна сграда ще ходят 4 паралелки 9ти клас сутринта, и към 5-6 паралелки 6ти клас следобед... то ще е празно, егати тъпотията

# 909
Sanka, две поредни години сме били в СФО,  където изпитите са разделени в две сесии и всеки е върху целия материал/учебник без конспект и пред комисия.
Стрес е за който не е научен ,че няма леко и все нещо трябва да му е виновно.
Проблем е струпването да.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 21:29 от mamamari

# 910
Има огромна разлика, защото разполага с цялото време да си го разпредели и да се подготви. А сега до 14 ч висят пред компютъра в час, правят домашни, презентации и т.н Да, вярно е, че е свързано с материала, но все пак ...

# 911
СФО си е отделна форма на обучение и е въпрос на личен избор.
 Учениците не са виновни за настоящата ситуация, водят се в дневна форма на обучение и не е справедливо, ако две седмици са присъствено и кой знае колко в електронна среда, присъственото обучение да е на практика присъствено изпитване.

# 912
  • Ямбол
Чудно ми е седмицата от 4 как ще я броят? За цяла седмица или в средата на седмицата ще се превключва от ПО на ДО и обратно. И въобще каква каша ще сътворят.
И на мен това ми е интересно тия два дни  за цяла седмица ли ще ги броят.
От четвъртък до сряда се брои една седмица.
Ние(гимназията, в която работя) имаме готовност за 4.02. Всички часове са ни по 40 мин. Трудно ще е за учителите, които са в училище и трябва да преподават ДО, но каквото такова.

И друго се замислих. Моето е с часове по 30 минути - 6 клас е. Учителките ни водят на 5-7 клас. Ще е чудна организация програмата за тях. В училище са по 40 минути ПО. Как ще ги наместят? Иначе аз лично съм доволна - с 6 класник съм. Има време още да го мисля.

Дидева, в това последното съм убедена. ПО ще се превърне в маратон от контролни и изпитвания.
Не е проблем за тези, които са по 30 минути, учителите и учениците ще изчакват 10 минути, заради другите.
Иначе и аз смятам предвидените контролни да ги съобразя с присъственото обучение. Просто това онлайн преписване смятам поне малко да го елиминирам.

# 913
Animal Speak No EvilСъвсем ще изплашите ентусиастите с тези приказки за контролни.Animal Speak No Evil
Бива ли така?

# 914
  • София
Дъщеря ми предпочита присъствено изпитване с нормална продължителност, време за мислене върху въпросите и възможност за корекции, вместо тест с 15 въпроса, част от които отворени, за 10 минути, при който едва ти стига времето да стигнеш до края на теста без поемане на въздух, а за мислене и дума не може да става, а дори и да ти остане малко време, не можеш да се върнеш назад, за да си поправиш нещо. Разбирам, че това се прави с цел да се елиминира преписването, но е безумно. Но разделянето на присъствени/дистанционни седмици на 2 към 4 ще наруши изцяло баланса и силно ще обезсмисли ПО по мое мнение, защото е ясно, че по време на тест не се осъществяват тези комуникация и взаимодействие между ученици и учители, които именно са предимството на ПО.

Общи условия

Активация на акаунт