Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 390
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Браво! При нас не им дава думата дори и да искат.Само това ме спира донякъде да подам молбата.

# 886
А да ви питам друго. Вчера коментирахте ходенето на НВО за 10 клас и ,че можело и да не ходят. Това по желание ли е? Може ли, ако не иска да не се отиде на НВО за 4-ти клас?

# 887
  • София
Да, освен ако не е нужно и не участва в балообразуването за някое училище с прием от 5.клас.
Дори няма да търпи негативи, каквито тук се предполагаха, че може да имз след 10.клас, защото от 5.клас нагоре, децата вече са с други учители.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 15:33 от Слънчевата

# 888
Абе хора, това са несериозни приказки, как се бърка. Всеки от нас, предполагам, е ходил на далеч по-неприятни изследвания. Да не говорим, че с деца в училищна възраст едва ли някой е минал досега без тест за гадини в носа, какви ли не.
А това пък с мърлявите сестри - никой години наред не е ли повдигал въпроса, че такъв човек отговаря за детето му, ако  пази Боже, нещо стане, сега го е страх, че ще му бръкне лично на него в носа....

Това са само някакви оправдания, вместо просто да си кажат защо не искат, които не искат, защото е някак неудобно. Хора всякакви, някои лъжат температурния скенер, някои не щат безплатен тест, просто има такива, които не искат да се знае, дори да са заразени и  така. Няма много логика, ама... То логиката отдавна избяга някъде.

Възхищаваме се, че в други страни децата са присъствено, че там тестват регулярно ученици и учители, но тук не искаме дори един безплатен тест да си направим...
Дъщеря ни, както и аз, не сме имали никога тестове в носа.

Тук не се тестват регулярно ученици, а само при сериозни симптоми и тестовете са безплатни също.
Понякога когато се обобщава се получават абсурдни изказвания.

Тук са присъствено и с маски от септември.
Бяха онлайн само 2 седмици покрай коледната ваканция, но учениците в гимназиите са хибридно обучение - 2/3 дни в училище и 3/2 вкъщи.

# 889
Никой ли няма наблюдения за псевдо обучението в 119 училище?

# 890
  • Ямбол
Тази тема не е за всяко училище по отделно, а общо за ДО. Потърси наборни теми или такава за конкретното училище.

Учител може ли да откаже да преподава дистанционно, ако не желае?
Не може, но ако няма техническа обезпеченост, то няма да откаже, но няма да може.

# 891
  • Варна
Възхищаваме се, че в други страни децата са присъствено, че там тестват регулярно ученици и учители, но тук не искаме дори един безплатен тест да си направим...
Тук не се тестват регулярно ученици, а само при сериозни симптоми и тестовете са безплатни също.
Ами аз не прочетох да е писала "В Канада" или "Във всички други страни"... Писала е "в други страни", така че не знам кое е обобщаващо и кое е абсурдно.

# 892
Как се тълкува новата заповед? Връщат 7, 8 и 12 клас за две седмици и след това ги спират или продължават да учат, а заедно с тях пускат и 5,6,11?

# 893
  • София
Вече има заповед?

# 894

Ами аз не прочетох да е писала "В Канада" или "Във всички други страни"... Писала е "в други страни", така че не знам кое е обобщаващо и кое е абсурдно.
То и аз написах “ понякога”, но ..

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 19:47 от Анонимен

# 895
От профила на Диян Стаматов:
От 4 февруари в класните стаи да се върнат учениците от 7-ми, 8-ми и 12-ти клас в рамките на две седмици, след тях, пак за 2 седмици - 5-ти, 10-ти и 11-ти клас, а накрая - 6-ти и 9-ти клас за същия период.
Той обикновено е достоверен източник. Чудно ми е седмицата от 4 как ще я броят? За цяла седмица или в средата на седмицата ще се превключва от ПО на ДО и обратно. И въобще каква каша ще сътворят.

# 896
Това са решили на Отраслов съвет. Като видим заповедта, ще разберем какво точно са имали предвид. А може и да не разберем. Joy
Но въртележката може да сбъдне най-лошото ми предсказание. Ще ги спукват от тестове и изпитвания, когато са присъствено и ще им преподават в електронна среда.

# 897
  • София
Чудно ми е седмицата от 4 как ще я броят? За цяла седмица или в средата на седмицата ще се превключва от ПО на ДО и обратно. И въобще каква каша ще сътворят.
И на мен това ми е интересно тия два дни  за цяла седмица ли ще ги броят.

# 898
И друго се замислих. Моето е с часове по 30 минути - 6 клас е. Учителките ни водят на 5-7 клас. Ще е чудна организация програмата за тях. В училище са по 40 минути ПО. Как ще ги наместят? Иначе аз лично съм доволна - с 6 класник съм. Има време още да го мисля.

Дидева, в това последното съм убедена. ПО ще се превърне в маратон от контролни и изпитвания.

# 899
  • Варна
То и аз съм писала “ понякога”
Тъй де, и кое точно изказване визираш с това "понякога"? Защото цитирайки пост оставяш впечатление, че имаш предвид точно него. А там обобщаване не виждам.

Общи условия

Активация на акаунт