Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 466
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 870
  • Варна
О, разбира се, твоето дете!
Ами не може само да плюете дистанционното. Защо не приемеш, че има и друга гледна точка?

# 871
  • София
Е, казвам количествената оценка. Иначе са намръщени личица и "незадоволителен".
Миналата година бяха усмихнати емоджита.

# 872
  • Варна
Миналата година си е за миналата година. Сега си убедена, че ако не беше ДО всичко щеше да е цветя и рози, така ли?

# 873
  • София
Не бих могла да знам точно. Но приблизително ниво като миналата година.

# 874
  • София
Как така  толкова ниски оценки? А  на другите деца?

# 875
Не бих могла да знам точно. Но приблизително ниво като миналата година.

Рокстар, сори, ама 3ки и 2ки в 3 клас.. Ти къде си изобщо?!

Все си мисля че и учителят има значение и по-точно подходът към детето.Трябва да се привлекат към учебния процес всички децата, особено по-малките момченца, които се разсейват и да не им се слага етикет. Те знам че узряват по-късно и ако им се подрежат крилата преди този момент може да не се мотивират никога. От много разсеяни момчета в начален курс стават много добри инженери и учени и ако учителите не отчитат разликата между половете ще внушават чувство за малоценност на момчетата от малки сравнявайки ги с перфектните момичета. Знам от личен опит, понеже съм била със самочувствието на непоклатим отличник от тръгването ми на шест години в първи клас, а сега имам умен, но разсеян син.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 15:46 от Sparkles

# 876
  • София
Тц, няма такова нещо за крилцата. Извинение имат само децата със СОП. Всички останали, които са си абсолютно в норма, нямат никакво оправдание. Ама, били узрявали по-късно. Кои узряват по-късно? Всички са по един и същ материал, без значение какъв пол са. Повечето момченца, които се разсейват, може да са лично те по-незрели, но и доста им се прощава и все им се разминава щото "те са момченза, узряват по-късно". Как пък, има сума момченца, които са си съвсем зрели?

# 877
  • София
Е, моето има проблем и имаме и проблем с класната. Ох, голяма борба предстои!

# 878
Тц, няма такова нещо за крилцата. Извинение имат само децата със СОП. Всички останали, които са си абсолютно в норма, нямат никакво оправдание. Ама, били узрявали по-късно. Кои узряват по-късно? Всички са по един и същ материал, без значение какъв пол са. Повечето момченца, които се разсейват, може да са лично те по-незрели, но и доста им се прощава и все им се разминава щото "те са момченза, узряват по-късно". Как пък, има сума момченца, които са си съвсем зрели?
Имаме само едно такова момче в нашия клас (не е моят син) на фона на 11 момичета. И аз не вярвах, но според мен е така. Моят мъж се оплаква от подобно отношение от учителка като малък, а майка ми ми разкзва за брат ми, който после завърши технически университет първи по успех и е бил също толкова разсеян до пети клас.
Иначе в ДГ синът ми рецитираше най-хубаво от всички и запомняше стихотворения изключително бързо, започна първи клас като можеше да чете. Но беше палав, не влизаше в рамката като послушните момиченца и беше санкциониран с емотикони и липсата на градивна обратна връзка, просто госпожата не видя в него потенциал. Сменихме училището, попаднахме на друг надзирател, според който всички момчета бяха глупави и тя се движеше със свита от момичета фенове. Пенсионираха я. Заместничката е разкошна, дано излекува трамвите оставени по децата от предшественичката.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 15:11 от Sparkles

# 879
  • София
Училището е за всички. Ако някое дете има проблеми, то се работи да се подобри представянето в училище. Но на мен неща от типа "той е момченце, затова...", хич не ми минават. Всеки ден работя с деца и винаги си проличава кое дете има основателна причина и кое е разлигавено от родителите си.

# 880
Училището е за всички. Ако някое дете има проблеми, то се работи да се подобри представянето в училище. Но на мен неща от типа "той е момченце, затова...", хич не ми минават. Всеки ден работя с деца и винаги си проличава кое дете има основателна причина и кое е разлигавено от родителите си.
Съгласна съм, само че както се казва в тази статия Училището е направено за момичета. А момчетата? http://old.segabg.com/article.php?id=406838  Дали защото повечето преподаватели са жени? Моят син понякога много по-лесно разбира баща си отколкото мен, когато обяснявам дълго и напоително ... Аз го преследвах безуспешно да го уча на буквите с книги, баща му го научи с каталозите на Лидъл, просто мъжкият мозък работи по различен начин и е факт че след време в някои области работи по-добре от женския.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 15:00 от Sparkles

# 881
  • София
В класа на моите две дъщери има в момента 4 деца на ДО. В петък госпожата е казала на децата които са в Classroom: Вие сте само слушатели! Добре де, не мога да разбера следното🙄децата които учат от вкъщи нямат ли право да се включват в часа?
Аз съм вече на кантар да подам молба за ДО. Водят се болни деца на училище, олимпиади....,а ме е страх, защото майка ми е с ХБН 😒

# 882
Е, моето има проблем и имаме и проблем с класната. Ох, голяма борба предстои!

А присъствено класната по добра ли ще стане?
Може да е по добре даже, ако родителят я вижда и чува

# 883
Съгласна съм, само че както се казва в тази статия Училището е направено за момичета. А момчетата? http://old.segabg.com/article.php?id=406838  Дали защото повечето преподаватели са жени? Моят син понякога много по-лесно разбира баща си отколкото мен, когато обяснявам дълго и напоително ... Аз го преследвах безуспешно да го уча на буквите с книги, баща му го научи с каталозите на Лидъл, просто мъжкият мозък работи по различен и е факт че след време в някои области работи по-добре от женския.

на дъщеря ми повечето учители сега в 9ти клас са мъже. Виждам някаква разлика във воденето на часовете, децата също се отнасят някак по-сериозно. Аз въобще не разбирам защо училището да е създадено за жени. При повечето момчета проблемът е с възпитанието и контролирането на енергията, те не съзряват интелектуално по-късно, а донякъде емоционално, и то не при всички.

# 884
В класа на моите две дъщери има в момента 4 деца на ДО. В петък госпожата е казала на децата които са в Classroom: Вие сте само слушатели! Добре де, не мога да разбера следното🙄децата които учат от вкъщи нямат ли право да се включват в часа?
Аз съм вече на кантар да подам молба за ДО. Водят се болни деца на училище, олимпиади....,а ме е страх, защото майка ми е с ХБН 😒
При нас се включват ако госпожата зададе въпрос и детето иска да отговори и тя реши да му даде думата или ако попита конкретно него.

Общи условия

Активация на акаунт