Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 402
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 855
Не става въпрос за длъжен.
Такава е обстановката, това е част от задълженията и.
Ако има дете на ДО, да си свърши работата.
Тя не прави нещо извън задълженията си.

Моля Ви, без този тон. Хибридното обучение е одобрено и може да се ползва във всяко училище. Всички се нагаждаме в тази обстановка и е редно да сме толератни в изказа си.

# 856
  • София
Учител може ли да откаже да преподава дистанционно, ако не желае?

# 857
Учител може ли да откаже да преподава дистанционно, ако не желае?
Вероятно не може, но може да демонстрира нежелание 😉

# 858
На крива ракета и космосът й е крив. Някои не се справят добре нито присъствено, нито дистанционно. Крещят, заяждат се на дребно, както присъствено, така и дистанционно. Това е до човека.

# 859
На крива ракета и космосът й е крив. Някои не се справят добре нито присъствено, нито дистанционно. Крещят, заяждат се на дребно, както присъствено, така и дистанционно. Това е до човека.
Това се отнася за всички хора, не само за учителите.

# 860
Е да, но учител когато си го изкарва върху дете е много по-гадно.

Учителката вероятно просто не трябва да изпитва никого в неделя, а да се занимава със семейството си, защото и изпитваното дете не е виновно за това нейно решение. Много мразя, когато учител изтезава ученик, защото нещо му е криво и трудно.

Аз обаче влязох да кажа, че в обедните репортажи дадоха съвсем друга картинка за тестването на учителите. Има области, където тестваните са 80 процента. Другите ако са изкарали, или болни в момента и това обхваща почти всички.
Разбира се, винаги може учителят да се зарази другата седмица, но това си е риск при всяко тестване, а то е безусловно прието като един от начините да се контролират нещата.

За тези, които са присъствено в момента, пък дава яснота много ли е разпространена заразата. В Пловдив, например, излиза, че почти няма заразени учители  - четири положителни теста от над две хиляди.

# 861
Aха-аха да позная, че кръчмите ще ги отворят преди училище Simple Smile От кумова срама решиха да отварят на 4-ти, а не на първи.. Пък приказките, че само образованието е приоритет все едно не са ги изричали

# 862
  • Варна
Кръчмите не са казали, че ще ги отварят. Доколкото разбрах говорят за магазните в моловете, фитнес зали, спортни зали и подобни, но не и за кръчми.

# 863
Здравей.  Имам дете в 8 клас в училището и съм меко казано ужасно от елементарни знания. Претупват материала...нищо не ги учат. Правят тестове които дъщеря ми правеше в 6 клас. Сигнализирах но глас в пустинята.
Никой , нищо. Попаднах на материал   , в които пишеше, че в 119 за съжаление е училище в което най- малко се учи.
Моля за съвет ?

# 864
Ама, разбира се, че може да се преподава синхронно. Трудно е за учителя и изисква много добър контрол над класа, но може. Моето дете нали беше две седмици вкъщи. Нямаше час, в който да не е била включена да чете, отговаря на въпроси, решава задачи. По физическо даже скачаше с другите (въпреки, че аз бих пропуснала - не го направих само от възпитателна гледна точка). Никой не е обиждал, търпеливо чакаха да си пусне микрофона. Да си изпрати задачите в класрум. Класната й преглеждаше и коригираше съчинението на живо, както гледаше тетрадките на другите в час.

Всичко е въпрос на мотивация и е гадно, че детето на Румка се сблъсква с такова отношение.

# 865
  • София
Междинни нива на сина ми, 3 клас - 3,3,2,3,3.
Толкова за ДО.
Никога повече, надявам се.

# 866
  • Варна
Моят пък има шестици, присъствено, непосредствено след празниците. И по математика, и по БЕЛ, и по Околен свят. Че даже и по английски има 6 на доста дълъг тест. Очевидно И дистанционно може да се преподава успешно. Вярно, малък е, не учат нещо кой знае какво, но за него нещата са нови и сложни.

# 867
  • София
О, разбира се, твоето дете!

# 868
  • Русе
Междинни нива на сина ми, 3 клас - 3,3,2,3,3.

7 клас при моя син по това време на годината - математика 3,3,3 - присъствено. При решаване на задачи до побъркване . Докарахме го с триста зора на 5 и влизане в езиковата, но училището нямаше нищо общо. Както и при по-голяма част от останалите ,за които имам информация.

Присъствено, дистанционно - все един и същ успех в 11 клас.Само че имам достъп до материалите и изискванията. Затвърдиха ме се впечатленията за голяма част от преподавателите.

# 869
И аз не виждам разлика в оценките, нито в ученето ПО и ДО - 6ци основно, тук-таме 5ци... Единствено тийна започна да поскътава домашни, ама 9ти клас 😏... понякога така се случва.. Второкласничката дори не си помисля, че може да пропусне дори дума по английски или диктовка по български.. Там сама не си ползволява различно от 6. Да видим докога (батко й го държа до гимназията 😁😁😁)

Рокстар, сори, ама 3ки и 2ки в 3 клас.. Ти къде си изобщо?!

Общи условия

Активация на акаунт