ВАРНА, МОРЕТО, БУРНИТЕ ВЪЛНИ (7)

• 15 494
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
Gvendolin аз се интересувам от условията на ВИП-а в АГ-то. Бих те помолила да разкажеш когато ти остане време. Това е и моя избор за раждане догодина. Интересува ме също и необходимите неща които ти трябват за там.

може и да повторя нещо, но ще разказвам наред за каквото се сетя...
Цената за нормално както казах е 480 лв. При нормално раждане в АГ няма вариант за епидурал...
В стая е по 1 родилка с бебето си.
Един санитарен възел ползват 2 стаи, тоест 2 момичета.
Вода има постоянно. Храната не е лоша, но си е все пак болнична храна.
За разлика от Майчин дом тук трябва да носиш памперси за бебо и дрешки.
Няма да е лошо да си вземеш и някоя пелена макар, че от там дават когато си поискаш.
В стаята има мивка, климатик и телевизор. Повечето стаи са с по 2 легла - едното за таткото ако реши да е при теб. В моята обаче леглото си беше едно.
Свижданията не са проблем.
Санитарките и акушерките като цяло се държат мило.
Аз раждах там заради доктора ми - Кателия Александров.
Изключителен човек и професионалист.

Като цяло болницата е смрад от всякъде и персонала е доста особен, но повтарям, че на ВИПа се държат човешки.

Освен памперси и дрешки за бебето нищо по специално не съм носила освен личните ми вещи. Вилица, ножче, лъжичка и чаша си носих...
Аз пазя само хубави спомени от раждането си, ако нещо те интересува, а съм пропуснала да го кажа - питай Simple Smile

бях си направила списък какво да си взема за болницата лично аз, ако искаш ще ти го напиша на Лични

Последна редакция: пн, 25 сеп 2006, 17:18 от Gvendolin

# 76
  • Варна
Здравейте!
Chapelita наистина е по-добре да си ангажираш акушерка, защото те вършат цялата работа. Докторите се намесват при шиенето после или ако недай си боже има някакви усложнения. Много от момичетата, които бяха ангажирали доктор съжаляваха, защото почти нищо не вършели. При следващото си раждане също не бих се поколебала да си ангажирам акушерка както беше сега.
Това коя акушерка да избереш зависи от отзивите на познати. Две мои приятелки ми препоръчаха една, но не можах да я открия и в последния момент съвсем случайно ми попадна името на друга. Много съм доволна, защото когато контракциите бяха най-болезнени тя беше при мен, държеше ми ръката /дори и вода ми даде без да съм искала/ и после води раждането. А доктора само гледаше и си почесваше корема и главата.Надявам се с таззи информация да съм ти била полезна.
Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане smile3525

# 77
  • Варна
 Здравейте варненски бъдещи и настоящи майчета!!!

Аз съм със термин 29.01 и живея в Гръцката махала. Искам да попитам някои от момичетата, които посещават училището за бременни в Окръжна- кога ще бъде следващата лекция, тъй като 30-и се пада събота и ако знаете темата- Предварително Ви благодаря  Grinning

# 78
  • Варна
Здравейте!
Chapelita наистина е по-добре да си ангажираш акушерка, защото те вършат цялата работа. Докторите се намесват при шиенето после или ако недай си боже има някакви усложнения. Много от момичетата, които бяха ангажирали доктор съжаляваха, защото почти нищо не вършели. При следващото си раждане също не бих се поколебала да си ангажирам акушерка както беше сега.
Това коя акушерка да избереш зависи от отзивите на познати. Две мои приятелки ми препоръчаха една, но не можах да я открия и в последния момент съвсем случайно ми попадна името на друга. Много съм доволна, защото когато контракциите бяха най-болезнени тя беше при мен, държеше ми ръката /дори и вода ми даде без да съм искала/ и после води раждането. А доктора само гледаше и си почесваше корема и главата.Надявам се с таззи информация да съм ти била полезна.
Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане smile3525
И моята така. Даде ми вода, държа ме за ръката...как се казваше тази която те изражда?

# 79
  • Откъм Варната
Здравейте варненски бъдещи и настоящи майчета!!!

Аз съм със термин 29.01 и живея в Гръцката махала. Искам да попитам някои от момичетата, които посещават училището за бременни в Окръжна- кога ще бъде следващата лекция, тъй като 30-и се пада събота и ако знаете темата- Предварително Ви благодаря  Grinning

В понеделник, на 2 октомври от 17 часа, аз незнам дали ще мога да отида, ако не родя до тогава по рано, съм на консултация, но едвам вървя и незнам дали ще мога да се смъкна от нас след консултацията, предния път едвам качих баира, за 30 мин се прибрах, а иначе разстоянието го вземам за не повече от 10 мин Wink

# 80
  • Варна
Няма да се съглася с вас.Смятам че трябва да се плати на доктор.Моя не се отдели от мен,а акушерката само ми подпираше главата.Ако всичко е наред акушерка е добре,но ако нещо се усложни Rolling Eyes

# 81
  • Откъм Варната
Глухарче
Извинявай ама ако се усложни нещо няма да ме погледнат ли ?
Нали това им е работата, то аз като немога и 50 лв да отделя за доктор, какво да правя ако стане нещо с мен или бебо, сама ли да се оправям или направо да си раждам в къщи след като  няма да мога да разчитам на доктори ?

# 82
Gvendolin интересува ме този списък.. ще те помоля да ми го пратиш.. Интересува ме също разрешено ли е присъствието на бащата при раждането
KaliMa каква е темата за курса на 02.10 в ОБ?

# 83
  • Варна
Eee KaliМa ти така ми говориш сякаш аз съм виновна Simple Smile.Ами за съжаление е така или няма да ти обърнат внимание или ще ти обърнат колкото да отбият номера.Не искам да коментирам въз основа на какво са ми наблюденията.
Но разбира се не е изключено и да попаднеш на съвестен професионалист Peace

# 84
  • Откъм Варната
KaliMa каква е темата за курса на 02.10 в ОБ?[/color]

Ами така и не разбрах Embarassed

# 85
  • Варна
Няма да се съглася с вас.Смятам че трябва да се плати на доктор.Моя не се отдели от мен,а акушерката само ми подпираше главата.Ако всичко е наред акушерка е добре,но ако нещо се усложни Rolling Eyes

В
Eee KaliМa ти така ми говориш сякаш аз съм виновна Simple Smile.Ами за съжаление е така или няма да ти обърнат внимание или ще ти обърнат колкото да отбият номера.Не искам да коментирам въз основа на какво са ми наблюденията.
Но разбира се не е изключено и да попаднеш на съвестен професионалист Peace
ярно е, че акушерките въшат по-голяма част от работата, но лекарят носи отговорността.
Ако всичко е наред акушерка е добре,но ако нещо се усложни Rolling Eyes
smile3521

# 86
абе момичета, нещата са ясни:

В повечето случаи ражданията протичат нормално. Лекарят затова минава - да види дали всичко е наред и тогава акушерките са тези, които водят раждането - тоест помага на родилката и бебето. Дори те самите правят епизиотомия. Докторът прави шевовете и следи за цялостното състояние. Разбира се може и той да изроди детето.

Не дай си боже, ако има усложнения, докторът е решаващ. Така, че съвсем разбираемо е ако имаме притеснения дали всичко ще е наред, ако си правим уговорка тя да е с лекар.

Никой няма да те остави в една болница да родиш сама. А ако стане - то явно ше е много бързо и безпроблемно това раждане,,,де да можеше да си поръчаме такова Simple Smile

Имам приятелки които родиха без уговорка ,и такива със уговорка.

Важна е нагласата ни. Смятам че ако отида да раждам, където и да е, с негативна нагласа, колко ужасно е всичко, как  няма вода и т,н,. това само ще ме изнерви допълнително по време на самото раждане. В крайна сметка, ако всичко е наред, не повече от 2-3 дена ще сме в болницата под наблюдение и после пак у дома  Grinning

# 87
  • Варна
ronja, много се радвам на позитивното ти мислене!  smile3521 Браво, момиче! Давай все така!  Peace

# 88
Браво Александра!  smile3501
Прекрасно оформление на темичката!
Да я пълним само с хубави неща, а и скорошните бремелинки да се похвалят с прекрасни рожби.
Целувки love001

А ,не  Naughty

ОФОРМЛЕНИЕТО НА ТЕМАТА Е ЛИЧНО МОЕ ДЕЛО!
С МНОГО ПОТ И ТРУД СЪМ Я ПРАВИЛА!
НЕ Е ХУБАВО ДРУГИ ДА СИ ПРИСВОЯВАТ СЛАВАТА!

# 89
  • Варна
Браво Александра!  smile3501
Прекрасно оформление на темичката!
Да я пълним само с хубави неща, а и скорошните бремелинки да се похвалят с прекрасни рожби.
Целувки love001

А ,не  Naughty

ОФОРМЛЕНИЕТО НА ТЕМАТА Е ЛИЧНО МОЕ ДЕЛО!
С МНОГО ПОТ И ТРУД СЪМ Я ПРАВИЛА!
НЕ Е ХУБАВО ДРУГИ ДА СИ ПРИСВОЯВАТ СЛАВАТА!

Не знам откъде си решила че си присвоявам слава, не съм претендирала за авторски права никъде. Просто в момента в който трябваше да се пусне нова тема, след като питах в темата, никой не изяви желание, копирах от старата и така продължихме. За съжаление нямам толкова свободно време да украсявам с други картинки, но гарантирам че поне списъка с майчетата е актуален. Нямам абсолютно нищо против някой друг да я води.

Общи условия

Активация на акаунт