Януарски сладури VІІІ

• 8 586
  • 277
  •   1
Отговори
# 225
  • София , Монтана
Прочетох какво сте писали за ученето на два езика едновременно и смятам че е много хубаво нещо,аз зная само български но с удоволствие бих научила английски,доколкото виждам и Криси има интерес,до сега колкото думи на английски е чула ги помни  и казва по малко по извъртяно .Също са и много интересни гуми в които има Р.Искам да ви питам на какво учите сега малчуганите си.Споделете някоя игра с мен.Искам да ви питам и някои знае ли нещо за играта на Pampers.Аз вчера купих памперси от била и нищо не ми казаха.Ние си имаме проблем малката започна казва че и се ходи до тоалетна само когато и е кеф.Но аз не се притеснявам по опитни ми казаха че е временно имали такива периоди.
Ако ми позволите и дано не прозвучи като реклама,но хобито ми е да рисувам нокти,за това ще подкрепите ли и бандата на рисувачките на нокти,като гласувате за априлския отбор

# 226
  • Sofia
milf точно това има предвид. Тея пипа играчките в магазина, а продавачките само дето не изпаднаха в паника. Застанали до нея и я гледат какво ще направи. В Канада и сваляха играчките за да си играе с тях и да не се нарани докато се опитва да ги докопа, а тук като пипне плюшена играчка и стават нервни да не я повреди.
За езиците видях при племенника ми как се беше получило. В къщи се говори на български, а в градината на английски. Той ни разбираше какво му говорим, но отказваше да каже и 1 дума на български. 2 месеца ми бяха нужни за да го науча да говори, но пък Тея почна да гооври английски покрай него. Видях и едно детенце което ходеше на училище. Родителите българи и в къщи на български, но то говореше много лош български и страхотен англисйки. Според мен трябва да си направите някакви правила къде какъв език ще се говори за да могат децата малко или много да научат и майчиния си език...

# 227
Ако ми позволите и дано не прозвучи като реклама,но хобито ми е да рисувам нокти,за това ще подкрепите ли и бандата на рисувачките на нокти,като гласувате за априлския отбор

Ще подкрепим - дай линк. Ако е този, който фурор е пуснала не ми се отваря  Confused

Ели, разбирам те. Аз едва ги понясам българските продавачки  #Cussing out

За езика ние гледаме да говорим на Алекс всеки родния си език и приятелите ни така. Но пък тези, които знаем по 2 езика се бъркаме понякога  Blush Не става въпрос, че говоря със Алекс на английски, но понякога ми се изплъзва по някоя и друга дума - особено, когато сме с други хора или навън (което е голям процент от времето). Надявам се да научи добре и двата езика и да са му от полза  Praynig

# 228
Izvinqvaite za latinizata, no na rabota KREDOR-ut ne bachka.

milf, tochno tova i na nas ni e trudno - da ne razgovariame v kusti na porochnia bulgaro-nemski.
Daje i kato ste navun opitvai prez povecheto vreme da mu govorish na bulgarski. Chetete knivki i slushaite pesnichki na bulgarski i nqma kak da ne se poluchi.
Muzhut mi i dosega s maika si (koiato jivee ot 30 god. v BG) govori samo na ruski. Makar i svekur mi susto da znae perfektno ruski s nego si govoriat na Bg. T.e dezata ot malki  razlichavat ezika na mama i na tate, makar i v razlichnite etapi da naddelqva tu edniat azik, tu drugiat. Prosto ot nas se iziskva konzentracia i postoianstvo da govorim na bulgarski. Grinning

Momicheta, usmihnat den vi pojelavam newsm03

# 229
  • София
Хиляди извинения на M_I_A никога ама никога не съм искал да ви засегна като споменах за перипетите ви с Ева и лъжиците, напротив стана ми толкова мило и приятно... но явно съм сгрешила, M_I_A извинявай, никой никога не си отегчила със забавната Ева и нейните перипети

За малко ме нямаше, защото отново ни спохождат "проблемите" от първата ми бременност. Може да се наложи да ми правят пак амниоцентеза, дано да се размине, стискайте палци.

Относно килограмите, и Елена е близо 12кг и това не ме притеснява, яде каквото иска за закуска може да яде филия с пастет или филе, корнфлейкс с мляко или най-обикновена вафла Фокус. Обяда - почти винаги си изяжда яденето от кухнята /само 2-рото/, за следобедна закуска или ще се подкрепи със солети или POP CHOK - това е положението ...

Книги само разлистваме и творим върху тях, списанията ги къса ... там където рекламират кремче ми показва как се маже по ръцете и лицето. Ако ми докопа червилото се маже якопо устата и езика  Joy

# 230
  • София
Абе Галче, какво ми се извиняваш...аз този проблем все по на шега го приемам или поне се опитвам bouquet Но наистина се опасявам да не отегчавам хората с Евиното безапетитие, защото една позната майка вече ми направи забележка.

Но пък вчера четох темата в "нашите деца" за това как се разсъблича София на Никол и изтръпнах, защото виждам наченки на същото. В къщи си сваля чорапи, панталони, опитва се и бодито да си свали, но през краката Crazy
Луда станах ей  ooooh! Как им ги ражда акъла тези неща - хем ми е смешно, хем се ядосвам. Гледам покрай идващите празници по на веселба да го удрям, че иначе ще изперкам.

Галя скрининга ли даде нещо кофти резултати та за амнио говориш? Дано не се налага и всичко да е тип-топ. Иначе как се чувстваш? И ти и Деси разкажете между 2-те бременности имате ли разлика!

# 231
  • София , Монтана
Ето линка: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=145570.0. milf благодаря за подкрепата.Galya S стискам палци и с двете си ръце.

# 232
  • София
Абе Галче, какво ми се извиняваш...аз този проблем все по на шега го приемам или поне се опитвам bouquet
реших че съм те засегнала ... знаеш че ви обичам всички. И никога не си отегчила някой от нас с безапетието на детето Simple Smile

Не на 12 дек съм на скрийнинг, но тъй като имах проблеми с Еленчето първия път решихме да се презастраховаме и да ходим на фетална морфология, 3д или както там го наричат. И резултатите от първия преглед не бяха съвсем добри и обнадеждаващи, та се наложи да ходя още два пъти и се надявам всичко да се е разминало. ...Иначе за бременностите да, при мен е напълно различно, ям като разпрана, в понеделник повръщах като разпрана ... и май ще си имаме момченце /дано ни е живо и здраво/

Ели добре сте дошли, дано малката Тея бързо се адаптира и намери ново приятелче Simple Smile

Петя благодаря ти за подкрепата, ще ви държа в течение всички.

Кате казвай как е тия дни в яслата?

# 233
  • Sofia
Гале предполагам че всичко ще е наред при теб. Понякога лекарите за да вземат някой лев още ни плашат, а ние за доброто на детето даваме мило и драго. И мен ме плашиха че Тея е с аномалии, че е едроглава, че плацентата ми е нискозакрепена и затваря изхода и още подобни. Оказа се че всичко това са измислици за лекарката за да ми вземе солидна сума за раждането. Карай си спокойно бременността, а ние ще стискаме палци за едно лесно раждане с хубаво бебче Simple Smile

# 234

Имате 1 глас от мен   bouquet

Галя, дано всичкко да е наред   bouquet

# 235
  • Варна
Гале, дано всичко да е наред Praynig Hug!
Мишо днес спа в яслата и мнооооого го хвалиха, пък аз мигах на парцали и се чудех за него ли говорят Laughing. Ядял сам без да се капе/у нас си го храня, а ако яде сам се олива до тавана/, пял песнички/пък говори на китайски/,бил послушен и спокоен и се водел, не порявявал агресия...а бе-"много миличко детенце" казаха, разсъждавам още Thinking...
И аз си ви обичам всичките- ядящи и злояди, луди и спокойни- януарчета просто/козички/ Hug Simple Smile!

# 236
  • Sofia
Браво на Мишо!!!

Ние вчера на консултацията отнесохме караницата. Пораснала само с 4 см. за 6 месеца - как я измери не знам след като клекна на кантара и отказа да стане. Свалила е половин килограм - това си го знаех, но тя хем е много подвижна хем отказваше 4 месеца да яде. После в къщи я застопорих на стената да си я измеря - 90 см. за нейната възраст са си добре, а килцата са ни 12.900 с памперс и бельо.

# 237
  • София
Благодаря на всички за подкрепата

Ели абе какво е това отношение от вашата педиатърка, децата ни вече не са бебета и ще се развиват различно. Моето също е близо 12 кг и това не ме притеснява, за см няма как да ни измерат постоянно шава и мърда ...

А за докторите все не ми се иска да вярвам че го правят за пари ... просто е много грозно.

# 238
  • София
Здраейте!
Добре дошли на новите попълнения  Hug
Гале, стискам палци всичко да е добре  Praynig
Кате, голямо браво на Мишо и от нас!
Ние така като гледам, яслата може и да я пропуснем - изобщо не се знае кога ще ни приемат Confused
Ели, за какво ти са се карали? Ние този месец, като ходихме бяхме около 12 кг. и 80 см. и въпреки, че сме доста по-надолу от вас, нищо не ни казаха. Ама те като ме гледат мене - метър и 20 с вдигнати ръце и 45 кг - няма как детето да е голямо  Confused
Лек ден на всички   bouquet

# 239
Ядял сам без да се капе/у нас си го храня, а ако яде сам се олива до тавана
Браво на Мишо  Grinning И при нас е същото. Алекс в градината яде страхотно,а в нас се омазва яко  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт