Януарски сладури VІІІ

• 8 580
  • 277
  •   1
Отговори
# 240
Ядял сам без да се капе/у нас си го храня, а ако яде сам се олива до тавана
Браво на Мишо  Grinning И при нас е същото. Алекс в градината яде страхотно,а в нас се омазва яко  Crazy

Здрасти момичета Grinning
Трикът на китайката, който прилагаха в детската градина против омазване  го практикувахме и в къщи.  Един по-дълъг лигавник се застъпва под купичката, така че пътечката, която остава, пада върху него.

Синчето вече да не кажа голяма дума, но от повече от половин година се храни самичко. В началото естествено овен лигавника перях и някоя друга дрешка, но си го оставях да се омазва, нали пералня има  wash
Сега сме само на онези подвитите пластмасови лигавници.
Успех и на вас в делото опасно Laughing

Последна редакция: чт, 30 ное 2006, 20:09 от Мамунката

# 241
  • София
A как не пада чинийката? Т.е. как лигавника остава закрепен под нея? Защото моето дете докато яде си дига краката по масата, качва се на самата маса, върти се...трябва със каниколит да е залепен и лигавника и купичката ... и пак няма да стане, защото тогава ще писне, че е прикрепена към нещо  ooooh!

# 242
Ха ха ха M_I_A, наситина той беше по-малък и не се държеше както сега на масата. А и в детската градина цари дисциплина (или поне по-голяма от тази в къщи), но действително можеш да преправиш една хавлиена кърпа на лигавниг (даже стига две връзки да и пришиеш. Но дебнеш...дебнеш да не падне купичката и като се извади хавлията пак подпъхваш. Ще ти е по-лесно ако се храните в стол Grinning

# 243
  • София
Стола ни за хранене отдааавна събира прах...така и не го хареса. Храни се на тези специалните табуретчици, които се връзват за големите столове. Но тя и лигавник не позволява да и се слага, така че аз попитах от чисто любопитство. В общи линии обаче напоследък се храни по-чисто, просто защото е по-голяма, не че е тренирала. Дадох си сметка, че някои умения се придобиват с възрастта независимо дали са упражнявани или не. Така стана при Ева с пиенето от чаша, изобщо не съм я учила, но в един момент ме издебна хвана една стъклена чаша с 2 ръце и си я гаврътна. Е може да е било не на 1 година, а 6-7 месеца по-късно, но аз вече карам по линията на най-малкото съпротивление.

# 244
Здрасти момичета Grinning
Трикът на китайката, който прилагаха в детската градина против омазване  го практикувахме и в къщи.  Един по-дълъг лигавник се застъпва под купичката, така че пътечката, която остава, пада върху него.

Алекс отдавна се храни без лигавник - ако ме питаш незнам защо. Пера дрехи на поразия  Crazy А този "трик на китайката" няма да стане при нас - сигурна съм, че ще обърне веднага купичката

# 245
Самуил също яде добре в градината, може би, защото им дават предимно фингър фууд. Вкъщи постилам мушама под стола  Tired Лигавници не иска, размята храна навсякъде...

Броя го засвикнал с детската градина, сутрин вече не плаче. Залепя се за булонката и дажене обръща внимание на баща си  Laughing А вчера дори мрънка, че го прибирам  Laughing

# 246
Колко са различни децата ни. Моята Мина пък като и кажа, че ще яде и тя сама си донася лигавника. Обаче като реши, че не го иска, не мога с нищо да го задържа на нея. Иска сама да се храни и аз я оставям, обаче ако яде лютеница тогава нищо не и позволявам да пипа сама. При нас проблем е заспиването - не желае сама да си ляга. Аз съм си виновна за това знам и се чудя как да се справя с това  newsm78 Обаче от скоро си има любима играчка - Макао ( Мики Маус) и навсякъде са заедно.
Поздрави от нас Laughing

# 247
  • Sofia
Караха ми се защото преди 6 месеца беше 13.400, а сега е свалила 0,500 кг., след като обясних какви проблеми имахме с яденето там тогава се успокои лекаря. Напоследък с тези сучаи на пострадали деца явно и педиатрите са нащрек. Каза ми ако имам проблеми пак с храненете и да му се обадя и за сега няма да и пуска изследвания щом проблема е неядене.

За храненето и Тея е като Ева - върти се и само дето челна стойка не прави. Слагаме все пак лигавник който се облича и аз хващам едната лъжица, тя другата и която свари да нацели устата.

А на ясла евентуално пролетта ще ходи, ако не успеем да си я гледаме сами.

# 248
  • София
"Родих" се като открих меките лигавници от пластмаса .... те са със извивка в края, в която пада всичката храна непопаднала в устата и .... после не пера а само измивам лигавника с гъбата .... божествено е ....

# 249
  • София , Монтана
И ние имаме проблем с храненето и мазането.Аз и давам да яде сама защото така изяжда повече храна.Като я сложа на столчето сме задължително с лигавник.А когато се храни с нас на масата аз я карам да се навежда над масата и тя не се цапа.Когато реши че няма да яде аз я гоня из апартамента с яденето.Храня и и куклите само и тя да яде.За сега помага.Като гледам ние май сме най големи тук.Криси е родена на 07.01.2005г.има ли по големи от нас?

# 250
  • София
Да ви питам, тая година какво ще правите с украсата? Т.е. истинска елха ли ще слагате или изкуствена или изобщо няма да има?
Миналата у нас беше естествена ... ама и Елената не ходеше ..а сега  newsm78 мнооооого се чудя. Принципно смятам че елхата трябва да е естествена, писна ми от изкуствени неща в живота .... ама като я знам каква е ..ще изяжда игличките паднали на пода ... а от друга страна не ми се иска да я лишавам от тези емоции ..тъкмо вече повече разбира ....

Та какво ще правите вие?

Последна редакция: пт, 01 дек 2006, 11:43 от Galya S

# 251
Galya S, истинска ще е, но с пластмасови топки. И да сдъвче някоя и друга борова игличка, нищо няма да му стане. Крещял е от радост в градината като са украсявали newsm62

# 252
  • Sofia
Ние миналата година украсихме изкуствена. Окачихме я на окачения тават и вися във въздуха. Така си осигурих спокойствие 2 месеца вместо да я убеждавам да не я пипа и да не сваля играчките. Тази година май ще е същата картинка за да ми е мирна главата. Сега пипа повече от всякога и ме дебне като се обърна да види какво става на забранените места. Сестра ми им наду един снежен човек - добре че не беше жив или чуплив че такъв бой го биха и двамата че ни уплашиха да не го спукат и го прибрахме...

# 253
  • София , Монтана
Galya S ние и тази както и миналата година ще сме с естествена елха,и разбира се с нечупливи играчки.Аз не харесвам изкуствените,а за игличките няма страшно като и обясня че елхата не се пипа а игличките бодът няма да я закача.Поне в началото.
Аз искам да попитам ще ходили някоя от вас на празненството което организират мамите от форума?Аз ще заведа Криси ако има и други на нейната възраст ще е супер.А и ще е хубаво да се запознаем и на живо с някоя от вас да не се знаем само по имена.

# 254
Хихи, аз сега се връщам от магазина с малка елха. Снощи махнахме голямата, защото успя да я сабори, почти върху себе си. Добре че нямаше играчки...Тази година ще караме с малка...Иначе много се радва на всетлинките вкъщи, закачила съм лампички навсякъде. През уикенда ще слагаме и отвън на фасадата. Ще ми се да разпръснем и малко изкуствен сняг  Laughing

pеtia, Мишката е най-голям от януарските бебета  Grinning Има и деца, които се родиха през декември  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт