Колко пушехте през бременоста си?

• 14 970
  • 228
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Това е супер тъпо......да се ровиш в мненията на някой и да изтипосаш мнение от друга тема, само за да се заядеш........просто защото тук истината е една и нападките могат да бъдат само на лична основа...........И аз мисля, че жена, която пуши по време на бременността си, при все че е информирана относно всички рискове, е една ужасна майка..........няма какво да си говорим ......не може някаква си зависимост или прищявка да се изтъкват като причина да рискуваш здравето на детето си........
Пак ли почваме с обидните квалификации? Теб всъщност какво те интересува коя е добра майка (според твоите разбирания) и коя не, гледай си в твоята паница.

# 136
  • София
спрях ги веднага щом разбрах че съм бременна, но ще си призная че ужасно ми се пушеше през цялото време  Embarassed след това по стечение на обстоятелствата нямах никаква кърма и така два месеца след като родих си пропуших все едно никога не ги бях спирала  Embarassed за ужас на всички околни  Laughing

# 137
Докато бременеех и кърмих не пушех, а сега си пушвам по две-три на ден...

# 138
Аз в първата си бременност припалвах отвреме на време,по една-две цигари на ден(просто не можех без),а понякога и по-малко,имаше дни,в които само си дърпах от цигарата на мъжа ми.Но тогава бях на 18 години Sad и нямах абсолютно никаква представа какво означава да имаш дете,да си майка .А и по това време се казваше,че цигарите не пречели,че по-вреден бил стреса по отказването и разни такива Confused.След като родих,разбрах че бих направила всичко за това дете,спрях да пуша след раждането,видях го,осъзнах го,мисълта че съм го тровила наистина ме караше да се чувстсвам страшно зле и да изпитвам силно чувство на вина Embarassed.Сега отново съм бременна,само че този път ги спрях в самото начало,вярно,за това много ми помогна гаденето в началото на бременността,но и имах огромното желание да направя тази жертва(може и глупава да ви се вижда)не само за детето което сега нося,но и в името на дъщеря ми,която трових несъзнателно Cry.Това което казвате вие момичета е абсолютно вярно,Божа работа е какво ще стане,дали ще се роди здрави или болно.Познавам жени с деца с малформации и болести,но всичките наистина никога не са пушели,а и не пият.Само че,наистина никотина и алкохола вреди и не се знае дали именно на моето дете няма да му повлияе лошо.Няма гаранция за нищо,това е вярно,но като гледам тези жени днес с тези вече порастнали болни деца-инвалиди си мисля,какъв ли живот живеят...с колко неща се примиряват,,с колко неща правят компромиси и най-вече как издържат на този ритъм на обгрижване не децата си.Затова си разсъждавам за себе си че в крайна сметка 9 месеца жертви и спиране на цигарите и алкохола не са нищо в сравнение с цял живот съжителство с дете инвалид,неспособно да говори,играе с другите,учи... един ден да работи,да се ожени,изобщо да има свой живот,ужасно е!
Не съм моралист,не искам да си мислите че ви обвинявам,аз 16 години пуших като комин и на ден заминаваше по кутия,а понякога и повече цигари,пушех дори когато бях с 40 градуса температура,с бронхит,пневмония,ангина и драйфах като ненормална но фаса не слизаше от устата ми.Нямах снимка без цигара.Какво ли не съм правила,то лепенки не бяха(с които веднъж така се интоксикирах че без малко да пукна),то дъвки,кълнях се дори във най-скъпите ми неща само и само да удържа на думата си и да не паля повече.Единственно мисълта за детето успя да ми помогне да преодолея зависимостта.Щото който каквото ще да говори,но цигарите са си абсолютна дрога,особенно за онези като мен които са си генетично предразположени да пушат като луди.
На бременните мами като мен ,приятно бременeeне и леко раждане. Hug

# 139
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това е супер тъпо......да се ровиш в мненията на някой и да изтипосаш мнение от друга тема, само за да се заядеш........просто защото тук истината е една и нападките могат да бъдат само на лична основа...........И аз мисля, че жена, която пуши по време на бременността си, при все че е информирана относно всички рискове, е една ужасна майка..........няма какво да си говорим ......не може някаква си зависимост или прищявка да се изтъкват като причина да рискуваш здравето на детето си........
Пак ли почваме с обидните квалификации? Теб всъщност какво те интересува коя е добра майка (според твоите разбирания) и коя не, гледай си в твоята паница.

Права си ...извинявай.........всеки си има глава на раменете..........

# 140
  • София
И без това ги бях намалила до 1 с кафето сутрин. Трябваше ми повод и като видях двете черти - айдеее стига толкова.

# 141
Аз ги отказах година преди да забремения и не бих пропушила пак! Hug

# 142
Аз в първата си бременност припалвах от време на време,по една-две цигари на ден(просто не можех без),а понякога и по-малко,имаше дни,в които само си дърпах от цигарата на мъжа ми.Но тогава бях на 18 години Sad и нямах абсолютно никаква представа какво означава да имаш дете,да си майка .А и по това време се казваше,че цигарите не пречели,че по-вреден бил стреса по отказването и разни такива Confused.След като родих,разбрах че бих направила всичко за това дете,спрях да пуша след раждането,видях го,осъзнах го,мисълта че съм го тровила наистина ме караше да се чувствам страшно зле и да изпитвам силно чувство на вина Embarassed.Сега отново съм бременна,само че този път ги спрях в самото начало,вярно,за това много ми помогна гаденето в началото на бременността,но и имах огромното желание да направя тази жертва(може и глупава да ви се вижда)не само за детето което сега нося,но и в името на дъщеря ми,която трових несъзнателно Cry.Това което казвате вие момичета е абсолютно вярно,Божа работа е какво ще стане,дали ще се роди здрави или болно.Познавам жени с деца с малформации и болести,но всичките наистина никога не са пушели,а и не пият.Само че,наистина никотина и алкохола вреди и не се знае дали именно на моето дете няма да му повлияе лошо.Няма гаранция за нищо,това е вярно,но като гледам тези жени днес с тези вече порастнали болни деца-инвалиди си мисля,какъв ли живот живеят...с колко неща се примиряват,,с колко неща правят компромиси и най-вече как издържат на този ритъм на обгрижване не децата си.Затова си разсъждавам за себе си че в крайна сметка 9 месеца жертви и спиране на цигарите и алкохола не са нищо в сравнение с цял живот съжителство с дете инвалид,неспособно да говори,играе с другите,учи... един ден да работи,да се ожени,изобщо да има свой живот,ужасно е!
Не съм моралист,не искам да си мислите че ви обвинявам,аз 16 години пуших като комин и на ден заминаваше по кутия,а понякога и повече цигари,пушех дори когато бях с 40 градуса температура,с бронхит,пневмония,ангина и драйфах като ненормална но фаса не слизаше от устата ми.Нямах снимка без цигара.Какво ли не съм правила,то лепенки не бяха(с които веднъж така се интоксикирах че без малко да пукна),то дъвки,кълнях се дори във най-скъпите ми неща само и само да удържа на думата си и да не паля повече.Единствено мисълта за детето успя да ми помогне да преодолея зависимостта.Щото който каквото ще да говори,но цигарите са си абсолютна дрога,особено за онези като мен които са си генетично предразположени да пушат като луди.
Харесвам тона и начина ти на изразяване. Peace Искам само да добавя,че не е задължително детето на майки пушачки да се роди инвалид.Но има множество изследвания,които доказват,че такива деца боледуват много повече от астма,алергии,бронхити,пневмонии.Имат проблеми с теглото.Eдно здраво родено дете на майка,която е пушила през бременността,може да прояви в по-късен етап негативните ефекти от цигарите.Като цяло пушенето на цигари влияе на бременността,като намалява количеството на кислород,което достига до бебето.Това го пиша като информация за младите майки,които може да останат объркани от тази тема без желание да се карам с никоя от вас. ::

Последна редакция: пн, 25 сеп 2006, 10:24 от Деси-мама х2

# 143
Не съм пушила и не ми е било проблем, просто не съм пушачка Peace

# 144
В момента в който заподозрях че съм бременна започнаха да ми "пресядат" цигарите и ги спрях

# 145
мале мале-от 2 дни не бях влизала в форума а то какво станало-големи скандали #Crazy
Не се карайте чак толкова бе хора дайте да си говорим за нещо хубаво  bouquet  bouquet  bouquet

# 146
  • Има много детски смях.
В момента, в който с мъжа ми поискахме дете, просто спрях да пуша. Peace

# 147
Щом се замислихме за бебеправене, реших че искам всичко да бъде както трябва, така че отказах цигарите месеци преди стартирането на екшъна по бебеправене  Mr. Green
Знам, че не е хубаво рязко да се спират цигарите, но при всички случай е добре да се направи дори и по-плавно  Heart Eyes

# 148
В началото почти не пуших, в последствие по цигара на ден. Режех си ги на половинки и така пуших по 1 цигара, но на 2 пъти ooooh! Embarassed

# 149
  • Торонто
Аз в първата си бременност припалвах от време на време,по една-две цигари на ден(просто не можех без),а понякога и по-малко,имаше дни,в които само си дърпах от цигарата на мъжа ми.Но тогава бях на 18 години Sad и нямах абсолютно никаква представа какво означава да имаш дете,да си майка .А и по това време се казваше,че цигарите не пречели,че по-вреден бил стреса по отказването и разни такива Confused.След като родих,разбрах че бих направила всичко за това дете,спрях да пуша след раждането,видях го,осъзнах го,мисълта че съм го тровила наистина ме караше да се чувствам страшно зле и да изпитвам силно чувство на вина Embarassed.Сега отново съм бременна,само че този път ги спрях в самото начало,вярно,за това много ми помогна гаденето в началото на бременността,но и имах огромното желание да направя тази жертва(може и глупава да ви се вижда)не само за детето което сега нося,но и в името на дъщеря ми,която трових несъзнателно Cry.Това което казвате вие момичета е абсолютно вярно,Божа работа е какво ще стане,дали ще се роди здрави или болно.Познавам жени с деца с малформации и болести,но всичките наистина никога не са пушели,а и не пият.Само че,наистина никотина и алкохола вреди и не се знае дали именно на моето дете няма да му повлияе лошо.Няма гаранция за нищо,това е вярно,но като гледам тези жени днес с тези вече порастнали болни деца-инвалиди си мисля,какъв ли живот живеят...с колко неща се примиряват,,с колко неща правят компромиси и най-вече как издържат на този ритъм на обгрижване не децата си.Затова си разсъждавам за себе си че в крайна сметка 9 месеца жертви и спиране на цигарите и алкохола не са нищо в сравнение с цял живот съжителство с дете инвалид,неспособно да говори,играе с другите,учи... един ден да работи,да се ожени,изобщо да има свой живот,ужасно е!
Не съм моралист,не искам да си мислите че ви обвинявам,аз 16 години пуших като комин и на ден заминаваше по кутия,а понякога и повече цигари,пушех дори когато бях с 40 градуса температура,с бронхит,пневмония,ангина и драйфах като ненормална но фаса не слизаше от устата ми.Нямах снимка без цигара.Какво ли не съм правила,то лепенки не бяха(с които веднъж така се интоксикирах че без малко да пукна),то дъвки,кълнях се дори във най-скъпите ми неща само и само да удържа на думата си и да не паля повече.Единствено мисълта за детето успя да ми помогне да преодолея зависимостта.Щото който каквото ще да говори,но цигарите са си абсолютна дрога,особено за онези като мен които са си генетично предразположени да пушат като луди.
Харесвам тона и начина ти на изразяване. Peace
Да, много е приятен тона и добронамерен. Peace

Общи условия

Активация на акаунт