Колко пушехте през бременоста си?

• 14 978
  • 228
  •   1
Отговори
# 120
Не пуша, но мисля, че е редно да ги спреш изцяло сега, заради бебчо. Успех!

# 121
Аз пушех по 1 кутия на ден, но след като разбрах, че съм бременна спрях да пуша. Тогава започна и да ми се гади, а и осъзнах че е вредно за мъничето.

# 122
На мен не ми се пушеше 1 седмица, преди да видя  EFP
И досега така, не се ограничавам насила, защото уж е вредно, а наистина нямам желание.

# 123
Аз ги отказах преди да забременея и все още не пуша Party

# 124
Отговорих не пуша, но всъщност ги спрях ~две години преди да забременея.

# 125
  • Торонто
Мария, изживяваш се нещо като една супер отговорна бременна, но явно културата ти стига да знаеш, че само е лошо да се пие и пуши по време на бременност. С претенциите си за отговорност към бъдещето си дете, които заявяваш - никак не ти върви да правиш супер некомпетентни и глуповати изказвания като : Цитирам те от друга тема, в която участваш:
 "Момичета,аз не виждам защо толкова се притеснявате за тези морфологии и срининга.Още повече щом докторите ви не са ви споменали за това.Това не са много евтини изследвания и се предполага,че всяка злокачествена бременност завършва със спонтанен аборт и то още в началото.Аз до колкото знам тези изследвания се препоръчват за жени,които вече веднъж са родили дете с проблем или майката е над 38г.Всички тук сме млади и не мисля че има място за съмнения."
По-добре да гледаш със сериозно око на сериозните изследвания като фетална морфология и да не ги подминаваш само защото някой малоумен гинеколог не те е пратил или пък защото не са евтини, отколкото да критикуваш до фанатизъм момичетата които са си позволили по някоя и друга цигара. Между другото има изследвания, които сочат че за разлика от алкохола който минава 100% през плацентата за тютюневия дим съвсем не може да се каже това - едва в девети месец плацентата става пропусклива и за него.

# 126
  • София
Мария, изживяваш се нещо като една супер отговорна бременна, но явно културата ти стига да знаеш, че само е лошо да се пие и пуши по време на бременност. С претенциите си за отговорност към бъдещето си дете, които заявяваш - никак не ти върви да правиш супер некомпетентни и глуповати изказвания като : Цитирам те от друга тема, в която участваш:
 "Момичета,аз не виждам защо толкова се притеснявате за тези морфологии и срининга.Още повече щом докторите ви не са ви споменали за това.Това не са много евтини изследвания и се предполага,че всяка злокачествена бременност завършва със спонтанен аборт и то още в началото.Аз до колкото знам тези изследвания се препоръчват за жени,които вече веднъж са родили дете с проблем или майката е над 38г.Всички тук сме млади и не мисля че има място за съмнения."
По-добре да гледаш със сериозно око на сериозните изследвания като фетална морфология и да не ги подминаваш само защото някой малоумен гинеколог не те е пратил или пък защото не са евтини, отколкото да критикуваш до фанатизъм момичетата които са си позволили по някоя и друга цигара. Между другото има изследвания, които сочат че за разлика от алкохола който минава 100% през плацентата за тютюневия дим съвсем не може да се каже това - едва в девети месец плацентата става пропусклива и за него.

Само едно нещо ще кажа и то е БРАВО  smile3501

# 127

подкрепям  Peace

# 128
Ох, много нажежена е обстановката тука Grinning

Аз никога не съм пушила (като се изключат опитите в 5-6 клас, за да се правим на много готини и големи Laughing). Докато бях бременна ми ставаше много лошо от цигарения дим Sick

В крайна сметка наистина всеки сам решава какво да прави Peace

# 129
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Това е супер тъпо......да се ровиш в мненията на някой и да изтипосаш мнение от друга тема, само за да се заядеш........просто защото тук истината е една и нападките могат да бъдат само на лична основа...........И аз мисля, че жена, която пуши по време на бременността си, при все че е информирана относно всички рискове, е една ужасна майка..........няма какво да си говорим ......не може някаква си зависимост или прищявка да се изтъкват като причина да рискуваш здравето на детето си........

# 130
  • Варна
Спрях ги 6 месеца преди да забременея. Peace

# 131
1-5  цигари  и то при положение, че пушех по 35  на ден.
    Радвам се , че успях да ги намаля до  минимум/ Добър и за мене и за детето, защото  рязкото спиране на цигари при такова пушене си е шок за майката.. респективно  - за малчо.. /Момиченцето ми е  добре. убавкааааа  Дай Боже.
        Има и нещо такова...  Не ти се пуши.. някак., когато си бременна  Като че ли , сама се пазиш.  Точно тогава навикът може да се елиминира. Организмът те пази.
 Това го пиша за момичетата, които пушат Малко. Наистина могат да спрат Завинаги.
    Аз не можах, но с 30- 40 цигари на ден, не става така лесно . Знам как става, но нямам дупе за това.
 тепърва ще се оптивам..Simple Smile)

# 132
  • София
Не съм пушила въобще докато бях бременна Naughty
Когато видях двете чертички спрях да пуша и не съм изпитвала нужда от цигари.

# 133
Спрях когато разбрах, че съм бременна. Всъщност малко след това, защото същия ден се олях от пушене, защото се бях развълнувала много поради повода. Е и през бременността си дръпвах от време на време, но не съм изпушила повече от 5-6 цигари за целия период.
За съжаление сега все по-често се изкушавам, дано не си върна изцяло вредния навик.  Confused

# 134
  • Торонто
Това е супер тъпо......да се ровиш в мненията на някой и да изтипосаш мнение от друга тема, само за да се заядеш........просто защото тук истината е една и нападките могат да бъдат само на лична основа...........И аз мисля, че жена, която пуши по време на бременността си, при все че е информирана относно всички рискове, е една ужасна майка..........няма какво да си говорим ......не може някаква си зависимост или прищявка да се изтъкват като причина да рискуваш здравето на детето си........

Tи пък ако смяташ, че съм написала това, за да се заяждам, наистина не си добре. Друг е този, който се заяжда и трябва да си сляпа за да не си разбрала. Още повече, че тук се коментираше и тона, с който се изказва тази "една истина". Няма спор, че е лошо да се пуши през бременността, но ако мислиш, че начина да се изкаже това мнение е този на Мария, няма какво да си говорим повече.

Общи условия

Активация на акаунт