Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Може ли по време на кърмене да се пие безкофеиново кафе?
Какво е мнението на майките относно консумацията на нормално кафе по време на кърмене?
Какви могат да бъдат отрицателните ефекти от кафето върху кърмачето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Може ли по време на кърмене да се пие безкофеиново кафе?
По време на кърмене консумацията на безкофеиново кафе е противоречива тема. Някои майки твърдят, че може да е по-вредно поради използването на химически методи при производството му, докато други смятат, че не са имали проблеми с пиенето му и предпочитат го пред нормалното кафе, когато не забелязват отрицателни ефекти върху бебето.
-
Какво е мнението на майките относно консумацията на нормално кафе по време на кърмене?
Много майки смятат, че е безопасно да консумират една чаша кафе дневно, особено ако го пият след кърмене. Кофеинът обикновено не остава в тялото за дълго време и ако се изчака между кърменето и пиенето на кафе, ефектът му е минимален. Някои споменават също, че разреденото кафе с мляко може да бъде по-добра алтернатива.
-
Какви могат да бъдат отрицателните ефекти от кафето върху кърмачето?
-
Какво всъщност представлява безкофеиновото кафе?
-
Какви са съветите за хидратация при консумация на кофеинови напитки?
Докато бях бремена ме задължаваха да пия по едно кафе (с кофеин) на ден защото бях с ниско кръвно. След като родих други майки ме съветваха да не консумирам цитрусови плодове, кафе, ядене с много подправки и т.н, но не спазвах техните предписания, и нямах проблеми. Казваха ми, че ако пия кафе, то детето няма да може да спи, но аз си пиех поне по едно кофеиново кафе на ден тъй като бях студентка и не можех да издържа на напрежението. Според мен всичко но в разумни количества няма да навреди на детето. Само си помисли, нашите баби дали са знаели какво трябва и какво не трябва да ядат?