Лидл 147 - Януарска оптимистична :)

• 177 700
  • 3 112
  •   1
Отговори
# 2 835
  • софия
Скоро хвалехте немска шунка, крайни парчета. Може ли снимка на шунката? Къде да я търся? Днес няколко пъти обиколих щанда, но не открих такава, никаква немска, поне по етикет. С какво име е - Пикок, Барони?! Всичко, което хванах имаше (моно)натриев глутамат/ нитрит и пак взех от серията Клийн Лейбъл. Кренвиршите от серията и аз не ги харесвам, много са ми гумени, но пак към тях посягам понякога. Какво е съдържанието на немската шунка?
Отидох заради помелото днес и намалено помело нямаше.
Скрит текст:
Обикновено седи на най-долния рафт при колбасите.

# 2 836
  • In transit
Благодаря ви за отзивите за виното. В Лидл рядко попадам на добри вина, преди май повече имаше. Това ми дойде наистина доста парфюмирано. Няма да повторя.
Италианските и испански вина, които продават тук са с доста ниско качество. Въпреки, че там за тези пари има доста добри вина.
Ще взема от розето на Куантум другата седмица, то поне става. Друго май не си харесах от брошурата.

# 2 837
Благодаря!
Може и да съм я видяла, ама търсех да пише немска. Като пражка, виенска.

# 2 838
само на клийн лейбъл е с добър състав, всичко друго е поне с нитритна сол, повечето с декстрози и тн..
стига сте говорили за тоя суров кадаиф, че ще се изкупи рано-рано....

# 2 839
  • Козлодуй
На мен ми трябва неопренов колан ама в София ми е далече Simple Smile
Тези кралски печурки белите ли ги преди да ги готвите? Simple Smile
В смисъл че в сряда взех едни кралски печурки на промоция и като взех да ги мия взеха да се белят та се чудя белят ли се преди готвене защото много сложно ми се вижда Simple Smile

# 2 840
Има ги в брошурата. На същата страница е и сиренето Бурмалъ. Нищо особено като вкус, дори леко гумено, само изглежда ефектно. Сигурно и конците са такива. Аз мисля за кадаифа да ползвам скир. Не ме влече да слагам моцарела или конци.

По-добре недей. Ще стане "манджурляк", по Манчев.
Май не си яла истинско кюнефе и не си наясно...

Напротив! Преди пандемията често отскачахме до Одрин на кулинарен туризъм, та съм яла САМО истинско кюнефе Wink

# 2 841
Нито масло мога да сложа, нито мазно сирене, нито сметана, нито промишлени количества захар. Ще е мой вариант кюнефето, пък който както иска да го нарече, важното е на мен да ми е вкусно. Кадаиф с лек захарен сироп обожавам, останалото ще са излишества, затова на скир залагам. Мога и моцарела лайт, но нещо не ме кефи вкусово идеята.

# 2 842
Можем да изпратим колан. Не знам за какъв колан става въпрос, не съм следила, ако е писано нещо, но ще покажете. Simple Smile
Когато ходя, ако има, мога да взема и изпратя.

# 2 843
  • София
Кралските печурки не се белят. Купих в понеделник, измих ги просто и директно сурови, правих гъби с ориз, идеално стана.

Някой питаше какво е шмеркезе назад - това е вид салата / разядка - домати шмеркезе, т. е. пълнени домати с извара.

Кюнефе хич не обичам аз, а това сирене на конци е ужасно, бях взела преди време от Истанбул, ей така го хвърлихме.

Да попитам каква е разликата между двете бутер теста, освен грамажа? Едното е за сладки неща - puff pastry, а другото е универсално - yeast pastry, или греша?

Купих от тези кремвирши по препоръка от тема, искам кремвиршки да направя за закуска.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 15:51 от Helene S

# 2 844
  • Козлодуй
Сега мисля пак да посетя Лидл да не го е върнал някой и ще пиша дали искам да ми изпратите колана е ето този и доставката сигорно е колкото него та не знам дали да ви притеснявам - https://www.lidl.bg/bg/p/predizvikay-se-v-domashniya-fitnes/kola … otslabvane/p49388
А и на мен ми трябва за подкрепа на кръста леко стеснен отпред та май ще се откажа

# 2 845
  • Варна
Helene S Долното не е бутер тесто - пише прясно тесто с мая.

# 2 846
Само тия кренвирши вземам, показаните от Хелън.

Имам чувството последните дни, че съм в Черешката на тортата. Кюнефе..кюнефе...сънувам го вече.

# 2 847
  • София
Helene S Долното не е бутер тесто - пише прясно тесто с мая.
Много благодаря! За какво го ползвате?

# 2 848
  • Варна
Не съм го пробвала досега. Загледах го вчера, стори ми се твърдо като маслено тесто, а сега виждам, че пише с мая.... Може някоя от девойките да знае повече...

# 2 849
  • София
И с детето много ги харесваме тези кренвирши. Даже другата седмица като пуснат нещата за хот дог, ще взема да си направим.

Общи условия

Активация на акаунт