Лидл 147 - Януарска оптимистична :)

• 177 806
  • 3 112
  •   1
Отговори
# 2 760
Skk, а за фурмите отговорихте ли или съм пропуснала отговора?

# 2 761
Мнение за чоризото? Че хич не е малко, ако не се хареса.

# 2 762
  • Русе
Skk, а за фурмите отговорихте ли или съм пропуснала отговора?
И аз чакам, ама... сега се чисти Grinning

# 2 763
  • In transit
Някой пробва ли това вино?

Чудя се киселините, които ми излязоха дали са от него?

# 2 764
  • София
......
Много го харесвам, киселини по-скоро от червеното вино, ама знам ли

# 2 765
  • София

Да, писах по-напред, ужасно парфюмирано е, изобщо не ни хареса, проблеми със стомасите не сме имали.

Намаленото розе, не е никак лошо!

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 23:26 от nad_tab

# 2 766
Не мога да ви насмогна Simple Smile
 Днес направих един бърз обеден пазар- взех си на 30 процента намалени филенца сьомга отгоре с поръска от подправки. Много ги харесваме и така ми се виждат не особено евтини, пък на редовна цена съвсем. Взех 4 тарелки като 3 от тях заминаха директно в камерата Simple Smile
 От следваща седмица доста неща набелязах дрешки и маратонки за малката. Ще има хубави дървени играчки и книжки.

Искам да си купя и още една от подложките за мокри съдове. Имам една и ми върши чудесна работа. Аз лично тази по меката маст слагам отдолу. Не знам дали е правилно.

# 2 767
  • Русе
......
Много го харесвам, киселини по-скоро от червеното вино, ама знам ли
Не е задължително да са от червено вино. И на мен от бяло ми се появяват. Не съм пила въпросното.

# 2 768
Имаме от кръглите стопери. Няма как да се захванат с дюбели за пода според мен. Тежки са, ама като засилим вратата и го измества и вратата се блъска. Grinning иначе отдолу е с един гумиран Rolling Eyes слой около 5см. Сега се сещам, че може с двойно залепящо тиксо евентуално да се захванат. Simple Smile

# 2 769
  • Велико Търново
Аххах, не чистя - много е шумна моята за да чистя сега Simple Smile
Забравих за фурми те да пиша - в опрашването им участват оси и не рядко оса може да остане в плода, нз точно как става. Но си има веган фурми, който се опрашват изкуствено и отглеждат в огромни мрежи, така че да няма оси, които да ги кацат и съответно останат. Добре че колегата ми знаеше това и малко ми замаза гафа.

# 2 770
  • Мадрид / София
Къде са фурмите, къде смокините. Смокините за да стане "цвета" плод е нужно съдействието на вид оса, да. Но тя не умира вътре в "цвета".
Цвета на смокинята е особен, намира се вътре в това, което после е плод.

# 2 771
Разбира се, че съм потърсила информация!!!
А и вашия отговор е никакъв! Имаше нещо като нищо и то свързано със смокините.

Благодаря, Skk!

Скрит текст:
Прочетох вече за фурмите, знаех в коя насока да чета. Опрашването при тях е кръстосано, става чрез вятъра или ръчно, за да е по-бързо. Има мъжки и женски екземпляр. Мъжкият не ражда плод, естествено. Не участват оси или други насекоми.

И за смокините:
https://www.preventa.bg/%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0 … %B0-%D0%BF%D0%BE/

"За качествено оплождане е необходимо и мъжка смокиня в която се развива насекомото „смокинова оса“ или Blastophaga. Цветовете на смокинята са вътре в плода.

Според нуждата от опрашване, смокините се делят на три типа - обикновена (Common), Смирна и Сан Педро. Смокините от Common тип дават плодове, без нужда от опрашване от оси Бластофага. При някои сортове (напр. Кадота) има разлика в характеристиките на опрашените и неопрашените плодове. Смокините от тип Смирна, формират плод, само след опрашване от Бластофага. Ако цветовете не бъдат опрашени, те не се развиват в плод и окапват. Типични сортове от типа Смирна са Черна Бурса, Султана на Марабу (Sultane de Marabout) и масово ползваните за сушене Sari Lop. Съществува трети тип смокини, наречени Сан Педро. По същество, те са смокини от тип Смирна, но дават и първа реколта, наречена Бреба, която се развива без опрашване. За основната реколта е необходимо задължително опрашване, за да дадат плод. Типичен представител на този сорт е Кралят на пустинята ( Desert King)." - от Уикипедия.

Skk май е объркала плодовете. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 23:41 от Mi Ra 629058

# 2 772
Здравейте момичета. Да попитам, дали апарата за кръвно става? Благодаря.

# 2 773
И аз се зарадвах на суровия кадаиф. Не знам коя е моцарелата в калъп, но мислех да си взема от натуралната скаморца за кюнефе.
Не можах да намеря инфо защо фурмите да не са за вегани, много ми стана интересно да разбера...

# 2 774
  • Мадрид / София
Фурмите не растат ли по палмите?
Смокините са плода на фикусите. Два доста различни вида растения.

Общи условия

Активация на акаунт