Лидл 147 - Януарска оптимистична :)

• 177 860
  • 3 112
  •   1
Отговори
# 2 745
Точно така е.
И на Бош са пускали вертикална.

Лично мнение, но вертикална/ръчна/робот са само за ежедневно.
За дълбоко и цялостно почистване, мощно, си трябва да се вади голямата/основна...

# 2 746
  • СОФИЯ
Не знам какво означава ЖДНБ, но и роботите са акумулаторни и с различна мощност и програми.

# 2 747
За лалетата - да, печатна грешка е, получихме спешно съобщение преди обяд и извинителна табела за възникналата грешка.

При нас прахосмукачки имаше бол, но уви по обяд свършиха. Наблюденията са ми, че има небивал интерес към артикули, които обикновено влачим със седмици, а сега свършват още първия ден. Това, при положение, че са ни вдигнали доставките значително. Например: досега сме получавали по 2 - 3 шкафа за баня на акция и много често оставаше поне един след акцията, сега получихме 18 и свършиха на втория ден.

Скрит текст:
И сега да ви разкажа една забавна случка от тази сутрин. Една баба ми вдигна сериозен скандал, защото лука в брошурата е обявен на 49 ст./кг, а реално беше намален на 39 ст./кг и според нея не бил български, щом е на по-ниска цена от обявената. Опитах да обясня, че по-някаква причина са решили да го пуснат на по-ниска цена и си е български, но тя се фръцна с думите "Такива са ви измислени промоциите" и си тръгна без лук. Не вярвах, че някой ще вдигне скандал за цена по-ниска от обявената, ама ето... После друга клиентка вдигна скандал, че преди няколко месеца, когато пуснаха Лидл+ е искала да си вземе Рафаело и не сме имали, а сега сме заредили големи количества. Само нерви да имаш...

# 2 748
Не знам какво означава ЖДНБ, но и роботите са акумулаторни и с различна мощност и програми.
Без да навлизам в подробности, за да бъде една прахосмукачка добра, тя трябва да е мощна. Нормалните (домашните) прахосмукачки са по 1800-2000 вата, твоята акумулаторна прахосмукачка колко вата е? Има ли 100 поне?

# 2 749
Да наспамя малко темата по повод прахосмукачките.
Тази играчка, която коментирате, не бих купила. Но не може да се сравняват различни типове само по мощност. Имам 2 киловатов звер, на който турбо четката (без отделен двигател) отдавна отиде в небитието заради многото косми в нея от дългата ми коса. За моя голяма изненада робота (читав фирмен систематичен китаец) чисти много по-добре от ревящия звер, който побърква котката. Пример - измитам старателно с голямата, след това само от две стаи роботчето успява да събере още неща, основно безкрайно лекото котешко подкосмие, което може да се събере само с въртяща се четка. Но в къщи има само един сравнително тънък вълнен килим, всичко останало е паркет. При наличие на мокет, персийски или шага килими трябва много мощна прахосмукачка. Въпреки че ако са от синтетика, нищо няма шанс да ги изчисти като хората.

# 2 750
  • СОФИЯ
https://www.bosch-home.bg/productlist/vacuum-cleaners/rechargeab … On_nd_Smarkethink|sear||cpc|goo|2052414175|76995575914|text||&pageNumber=1 За акумулаторни не знам да има такава мощност. Ако произведат някоя нова на Венера, ще е полезно да споделиш.
Без да навлизам в подробности, за да бъде една прахосмукачка добра, тя трябва да е мощна. Нормалните (домашните) прахосмукачки са по 1800-2000 вата, твоята акумулаторна прахосмукачка колко вата е? Има ли 100 поне?

# 2 751
Стоперите за врата тези кръглите имат ли опция да се захващат с дюбел за пода или са от тия тип тежести и си ги местиш където ти трябват.

# 2 752
https://www.bosch-home.bg/productlist/vacuum-cleaners/rechargeab … On_nd_Smarkethink|sear||cpc|goo|2052414175|76995575914|text||&pageNumber=1 За акумулаторни не знам да има такава мощност. Ако произведат някоя нова на Венера, ще е полезно да споделиш.
Дори и на най-скъпата не споменават мощността, а би трябвало да я има в данните. Защо ли?

# 2 753
Аз говорех, че има допълнителни накрайници за другия тип вертикални прахосмукачки на Бош,
Скрит текст:
нашата е нещо подобно, супер удобна е и изобщо не е тежка като се отдели малката част:

Чистя няколко пъти апартамента с едно презареждане. 100 пъти по-бързо е, отколкото да влача "нормалната" прахосмукачка с тръба, да включвам/изключвам кабел....Е, при по-основните почиствания няма как- за килими, труднодостъпни места и др. За щастие, нямаме куче/котка и сме почти без килими- а каквито имаме са късокосмести.

Интересно, сутринта имаше много ръчни прахосмукачки и при нас- значи...добре, че побързах да мина преди коридора...щом толкова бързо изчезват Simple Smile
Мишка, явно винаги ще се намери някой който да те изненада... Flushed

# 2 754
  • Буркина Фасо
това не беше ли преди време ?
нали въведоха забрана да се произвеждат мощни прахосмукачки защото вдигали шум .

# 2 755
това не беше ли преди време ?
нали въведоха забрана да се произвеждат мощни прахосмукачки защото вдигали шум .

Изказваш се неподготвен. Ако не са мощни, няма да вършат работа.

# 2 756
Днес в нашия лидл
1. Имаше два вида помело - жълто и розово и нито едното не беше по 2,50. Така и не разбрах кое помело би трябвало да се продава на тази цена. Взех и от двете на нормална цена - 3,50 и 3,99
2. Чаршафи 160/200 нямаше. Бяха останали големи кинг сайз и малки 90/200. Постелното бельо не ми хареса като материя.
3. От сутиените с дантелената предница с презрамки беше останал един мой размер в нежно прасковено. Взех си макар че няма нищо общо ( в смисъл е по лош на вид и пипане) с по-стария който имам от Лидл. От бикинитте само един пакет в тази гама - мой рамер- приех го за знак.
4.имаше биоелда, явно малко хора я ядат и затова не се изчерпва бързо.

# 2 757
  • Велико Търново
И аз имам спомен за забрана за производство ан прахосмукачки с мощност над определени ватове и съответно децибвли над определена стойност. Дори си спомням че това се въведе преди около 2г за целия ЕС. Тогава бързаме да си вземем мощна, супер силна за да чистя по лесно.

# 2 758
С мощна много добре се чисти, Skk вземайте, ако има още някъде.

Сега за нещо друго да допълня - млечният шоколад -кувертюр много лесно се разтопява с лидълската 30% сметана (за един крем правих такава комбинация).

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 22:44 от fenyx

# 2 759
  • София
Айде пак за прахосмукачките, през някакво време определено се нищи тоя въпрос. Да, забранени са над 900вата прахосмукачки в ЕС и Не, в повечето случаи няма зависимост в разхода на енергия и всмукателната мощност, сиреч ефективността. Това, че дълго време едни търговци се опитваха да продават прахосмукачки с огромен разход на енергия и да ни убеждават, че само заради това чистят така хубаво е остаряло. Вече добрите модели са 1. Енергийноефективни и 2. С висока всмукателна мощност.

Общи условия

Активация на акаунт