Раздяла заради друг мъж

• 18 146
  • 583
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Отново прочетох първите й постове - тя си пише жената, при това много ясно как са се развили нещата. На седмия месец от началото на новата връзка те вече започват да правят планове да живеят заедно. Обаче той се развежда с жена си (явно и той има неща за ураждане). Връзката е от година и нещо - значи почти почти половин година си гукат и си правят планове. А тя сериозно пише, че се чуди какво да прави с детето - дали да го насили да тръгне с нея или не.
Значи, година и нещо я устройва да тъче на два стана. Явно са решили да започнат новата година с нов късмет и затова е сервирала новината преди празниците, но не е очаквала мъжът й да се запъне, че няма да пусне детето с нея.

# 481
Насилила детето. Анди и ти май си по драмите.
Абсурд, какъв сюрпрайз. Тя написа, че детето познава другият мъж. А тя не е казвала нищо за отношенията им на детето преди ожалваният от вас господин баща.
Съзнават ели кой е егоиста и темерута в цялата история? Мисля не. Но все тая. Дано и вярвам авторката и детето да намерят спокоен пристан. Всички промени са трудни, но не значи, че са лоши. Всяка промяна предполага голям шанс за развитие. А статистиките сочат, че всички се съпротивлява на промените, без значение в личен план или в служебен.
Трябва да се гледа в перспектива. Ако перспективата е за по-добро, реже се, макар и да има болка. Това е. Simple Smile

# 482
  • София
Отново прочетох първите й постове - тя си пише жената, при това много ясно как са се развили нещата. На седмия месец от началото на новата връзка те вече започват да правят планове да живеят заедно. Обаче той се развежда с жена си (явно и той има неща за ураждане). Връзката е от година и нещо - значи почти почти половин година си гукат и си правят планове. А тя сериозно пише, че се чуди какво да прави с детето - дали да го насили да тръгне с нея или не.
Значи, година и нещо я устройва да тъче на два стана. Явно са решили да започнат новата година с нов късмет и затова е сервирала новината преди празниците, но не е очаквала мъжът й да се запъне, че няма да пусне детето с нея.

Явно човекът не е толкова несериозен, щом се е и развел, а тя не е влюбена-загубена, импулсивно действаща, а бая време й отнема цялата работа.

Абсурд, много си ми сладка с тая мантра дето повтаряш една и съща. Споко, това е друга история, не твоята.
За детето вече няма изненада. Бащата се е погрижил да го уведоми и му обясни. То вече е информирано с любезното съдействие на тати, обичния, грижовен.
Жената си обича детето и я е грижа, затова търси начини и пита. Защо цялата тази гняс върху нея, не ви разбирам честно?
Защото не знае къде ще заведе детето.
Защото изобщо не знае какво ще прави. Не е подготвена за такава генерална крачка. Няма финансов ресурс. Това е безотговорно, а тя е майка.
Защото не знае дали изобщо новият има сериозни намерения към нея и детето. Какво и е предложил ? Годеж ? Сватба ?
Защото е казала на мъжът си, че си има любовник, ще го напуска и ще взима детето преди няма и месец и се гневи, че той не бил съгласен ?! Това е психопатично.
Защото му е изневерявала. Това е гнусно.
Защото, не му дава шанс, изобщо не и пука, че той също обича детето си и страда, заради предстоящата раздяла.
И не на последно място- собственото и дете не иска да я последва при любовника. Иска да остане при пияницата.

Тя достатъчно шансове му е дала. Какъв смисъл има да продължава да му дава, и той прдължава да й вика пред детето и нищо да не променя? И сега като е разбрал за любовника, вместо да се освести и да каже, абе ей, ще си намеря работа, ще спра алкохола, дай да оправяме отношенията... той настройва детето. Другите неща ще се наредят, с тоя оправия от никъде не се вижда.

# 483
  • София
...Аз ще се изнеса, но детето не иска с мен, баща му също го настройва. Аз не знам как да постъпя. Няма да го тегля насила, а баща му да го тегли навътре!...
...Детето не иска с мен, но ако го принудя къде ще е по-добре за него. Къде ще се стресира по-малко? ...

Както се казва "Босилке, не четеш"! Гледай литературния текст и после казвай кой е по драмите. Тя самата пише "насила" и "принудя".

Лъвица, мъжът се развежда, не се е развел явно още, защото тя пише, че не живее заедно с жена си. Така че и той не е много цвете за мирисане, и там ще има драми, щом не е финализиран разводът. Така че много бързо може да се окаже, че местенето при него се отлага. Като нищо жена му като разбере, че в апартамента се е нанесла друга жена, че и с детето си, ще му врътне някой номер с развода.
...Вече обсъждаме да се съберем. Той имаше също жена, с която се развежда и и каза за мен, и която вече не живее с него....

# 484
Бази,  аз нищо не ща да съзнавам, още по-малко да си служа с определения от типа алкохоликът, темерутът, егоистът. Също и в женски род. Или да търся къде са идиотите. Обаче не обичам да говоря и пиша наизуст. Нито пък предлагам решение да иде при новия мъж с детето, с неоправени бакии на нито един фронт  Wink

# 485
Ти май от метафори не вдяваш, Анди. Simple Smile
Насилата е не да го насили, а да го принуди да живее с нея и чичкото. Това не е насилие, принуда се нарича, прилагателно "насила" да накараш някого нещо. Еххх, взела мен за текст да ме бара, бе ти не знайш с кой огИн си играш, моме.

Дренчи, то така само да чоплим, няма да се оправи нищо. Казваш нещо, подаваш и млъкваш, чакаш другия да се лута в лабиринта на собствените си объркации. Тук сме за това, да даваме собствено мнение. Аз, ако искам само да давам тракери, ще си отворя и аз кабинет. Wink

# 486
  • София
Сега, не го извъртай! И двете сме наясно, че се изказа неподготвена. А като сме се хванали за думите - принудата Е насилие, защото тя потиска свободната воля на човека.

# 487
Тя достатъчно шансове му е дала. Какъв смисъл има да продължава да му дава, и той прдължава да й вика пред детето и нищо да не променя? И сега като е разбрал за любовника, вместо да се освести и да каже, абе ей, ще си намеря работа, ще спра алкохола, дай да оправяме отношенията... той настройва детето. Другите неща ще се наредят, с тоя оправия от никъде не се вижда.
Ама в случая гледаме кое е най-добре спрямо детето. А то е да остане в неговото си жилище с неговият си баща, когото то обича. Това си е неговият дом, неговият живот. Искате да напусне познатият си дом и да се хвърли в неизвестното с мама и нейният любовник ? Любовникът едва ли след развод ще се ожени наново. Той най-вероятно е и загубил средства и имоти. Таз влюбената нещо не си е направила добре сметката. На оня децата са му големи, той сега е свободен за любов, като гимназист. Ама таз има малко дете. Къдя отиваш ти ? Какво евала, че се бил развел ? Не е казал, че ша я взима, ама тъз хукнала.

# 488
  • Paris, France
И все пак, Лъвица..
Новия мъж не е спасителен пояс..
Началото винаги е силно и чаровно. После идва бремето.
Ако след 8-9 месеца и той не е..?!Какво ще прави авторката ако няма финансовата възможност да си стъпи на краката?

Не е лошо да получиш начален тласък( любов) и да поемеш по нов път. Но нека да го поеме сама със своите отговорности..Вече има опита, че често любовта е до време.

Тя каза, че събира пари, прави планове за самостоятелна квартира, има предвид втора работа... демек, освен пояса, гради и лодка.

И да, кофти звучи, "чакаше принца да дойде да я спаси"... но ако си сама и зависима, без свой дом, без чужда (мъжка) подкрепа... е трудно. Авторката сама казва, че е била със смачкано самочувствие и вероятно не си е представяла, че може да се справи сама. Определени мъже действат по този начин, мачкат те, сриват те, изолират е. Бих била доста скептична, ако авторката просто разчиташе на другия да й уреди живота, но фактът, че тя прави планове как да ходи на собствените си крака ми говори, че той е просто тласък и евентуално опора, а не утопичен спасител на бял кон.

Не, не каза, че събира пари, а че не успява нищо да спести, защото плаща сметките в жилището. Подобна сума ще отива за сметки и за квартирата + че ще плаща наем и ще трябва да купи това онова.

Писа, че е живяла по квартири и не и се иска да излиза на квартира пак, а и нямало квартири с нисък наем и искали 2 месеца предплата.

Насилата е не да го насили, а да го принуди да живее с нея и чичкото. Това не е насилие, принуда се нарича, прилагателно "насила" да накараш някого нещо.

Не може да принуди детето да иде с нея у любовника. Бащата не иска, самото дете не иска и никой съдия няма да тръгне да постановява дете в училищна възраст да иде да живее у нов любовник на майката при положение, че бащата го иска и детето си иска в сегашния дом.

Майката нр може да принуди детето да седи у любовника. Не и за дълго.

# 489
Аз се радвам на авторката за любовта и..Съвета ми е да намери начин да поживее самостоятелно с детето си, да се успокоят от миналото и тогава да създават бъдеще..А новия мъж пак ще е в настоящето и ..Даже  за трима им ще е най-добре.

# 490
Тъй де, ама детето още няма свободна воля да му я принудиш. Поне до времето, когато попада под закона. Simple Smile В момента негова воля са милият, грижовен баща и заклеймената майка. До 18 годишна възраст. Та тези двамата трябва да намерят цивилизован начин да се споразумеят, за да пощадят детето. Насилие над емоциите му вече са приложени от милия, грижовен баща с цел манипулации и очерняне. Нещо по този въпрос или ще продължим да дълбаем за нероден петко (ситуация) с новия.

# 491
  • София
Насилата е не да го насили, а да го принуди да живее с нея и чичкото. Това не е насилие, принуда се нарича, прилагателно "насила" да накараш някого нещо. Еххх, взела мен за текст да ме бара, бе ти не знайш с кой огИн си играш, моме.

А, така- учителката си служела с метафори!
И "насила" те значело че го насилва, а че го принуждава.
Къде- къде по- хуманно действие.
Това, тя на лични ли ти го поясни?

# 492
  • София
Понеже цялата закачка стана заради това, че написах "да го насили да тръгне", си е чисто заяждане какво точно съм имала предвид. Същото е както майките на малки деца казват "не мога да го насиля да яде" или "ще го насиля да глътне лекарството". Тосет все става въпрос да накараш насила някого да направи нещо.

# 493
Оле, това много нагло да си намериш любовнк и после да търсиш семейно жилище от мъжа си, че да го зарежеш по-лесно. Ама е практично, де. Не се занимаваш с покупка и подялба на жилища, отиваш при някой с жилище и после се прехвърляш на следващия, застъпвайки ги, че да няма моменти, в които да трябва да се оправяш сама.
Квартирите - скъпи, достойнството - евтино.

# 494
  • София
Ама в случая гледаме кое е най-добре спрямо детето. А то е да остане в неговото си жилище с неговият си баща, когото то обича. Това си е неговият дом, неговият живот. Искате да напусне познатият си дом и да се хвърли в неизвестното с мама и нейният любовник ? Любовникът едва ли след развод ще се ожени наново. Той най-вероятно е и загубил средства и имоти. Таз влюбената нещо не си е направила добре сметката. На оня децата са му големи, той сега е свободен за любов, като гимназист. Ама таз има малко дете. Къдя отиваш ти ? Какво евала, че се бил развел ? Не е казал, че ша я взима, ама тъз хукнала.

За детето не е добре да стои и при баща, който не иска да го изведе навън, не се интересува от социалната му среда, не се опитва да го осигури финансово и пие пред него от сутринта. Да не говорим, че не зачита майка му, няма интимност с нея и вдига скандали пред детето, когато се подвидне неприятна за него тема. Това е токсична среда. За детето точно е добре да бъде изведено от нея.

Невена, жената на няколко пъти каза, че си търси квартира и че обмисля допълнителна работа за допълнителни доходи.

Общи условия

Активация на акаунт