Раздяла заради друг мъж

• 18 148
  • 583
  •   1
Отговори
# 510
  • София
https://americanaddictioncenters.org/alcoholism-treatment/alcoholic-father

Превеждам няколко директно свързани с дискусията ни неща:

Лошо родителстване
Изолация от социума
Финансови проблеми

"децата често изпитват нужда да защитят родителя (тоест, виждат го като жертва)"

Изолация
Емоционално объркване
Страх от изоставяне (с който неговия доста добре си е поиграл)

Бътъркейк, няма да има нужда да търсиш нещо лично, за което да се хванеш, ако аргументите ти са достатъчно силни Wink

# 511
На 12 се взима, Невена. Детето е на 8.
Все тая, не бих оставила детето с този доброжелателен, обичлив баща дето гледа как да заседне до 12  и само това му е живота. Не го интересува нищо извън обсега на масата и чашката. Това си е за едно дете, както и да се погледне деструктивно.

# 512
  • София
Ами да, в крайна сметка бащата е супер, майката е празноглава влюбчийка, да го оставя на бащата, нали и без това към това драпала през цялото време... win/win, всички са щастливи Wink

# 513
На 10 го слушат задължително.
На 8 социалните го изслушват при спор.
И експертиза се назначава.
Чувствата на дететоэса най важни

# 514
  • София
Предполагам, че с детето работи психолог и преценява желанието му дали идва в следствие на настройване, манипулиране и т.н.? Предвид емоционалния натиск, на който може да бъде подложено от родител, ме съмнява ей така да го оставят да решава.

# 515
  • София
Само че детето не ги знае тези неща. Детето също си гледа изгодата по някакъв начин - баща му го прибира по-рано, играе с него, разрешава му неща, които майката му не разрешава, няма да сменя дома си, баща му се отнася добре с него, обича го.
За детето почти всичко си остава по старому, така че то има интерес да е при баща си, отколкото да тръгне някъде (незнайно къде) и да живее с някакъв друг мъж, който за него е от типа Чичо Минчо. А и авторката както написа, на масата за игра има и място за чашите. Като пиша интерес, то е някакъв вътрешен подтик, инстинкт за оцеляване, не е толкова съзнателно да го обмисля, просто я кара по преките пътища.

Какъв психолог работи с детето? Трябва съгласие от родителите, за да работи някой с това дете или централно някой да го поиска заради спора. А детето ще го иска всеки от родителите да е с него, защото така може да му влияе. Всички родители манипулират децата си волно или неволно. Това е аксиома.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 23:32 от Andariel

# 516
Благодаря!
Отново казвам, че някои неща ми бяха изключително полезни, други ме накараха да помисля, трети пък взеха няква много грешна насока.
Искам само нещо да отговоря за клоните или не самостоятелността. Аз съм работила постоянно. Не съм лежала на нечий гръб и на лесното да ме оправя. Относно жилището: нямам такова, защото не съм сметнала за нужно да пестя тайно от семейния бюджет,за да се подсигуря. Очаквала съм, че всеки допринася колкото трябва и адекватно. Моите пари са били на масата и са подкрепяли някой, който е в трудност. Друг е въпросът, че все е в трудност, щото така е по-лесно. Но не е виновен този който яде баницата, а този който му я дава. Но в тая връзка е много обидно да ти обясняват, че си намерил лесното, щото в чуждо жилище. Е защо чуждо? Нали семейство, нали всеки има принос.
Надявам се, ако се стигне дотам, да работят психолози с децата, ако не аз съм решила да го заведа. Защото аз не мога да се справя с това наставяне на вина, не у мен, а у детето.
Попита ме някой дали се е променил и стреснал. Ами не, напротив. Още по-напук. И още по-лежерно. Ама не за мен говорим, аз съм тая дето изневери и не е майка, щото...., за детето. Затова и не се съмнявам, че "хубавото" тепърва предстои.
Както казах преди доста постове, аз моето решение го взех.

# 517
  • София
Защо ти трябва да водиш детето на психолог? Какво очакваш да постигне като ефект? Да му повлияе така, че детето да приеме твоите желания за негови? Да се примири? Да му поднесе горчивия хап подсладен? Да поиска да живее с новия мъж в чужда къща?  Психологът не е някой, който оправя проблемите, които родителите са забъркали, вместо тях.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 23:50 от Andariel

# 518
  • Paris, France
На 12 се взима, Невена. Детето е на 8.
Все тая, не бих оставила детето с този доброжелателен, обичлив баща дето гледа как да заседне до 12  и само това му е живота. Не го интересува нищо извън обсега на масата и чашката. Това си е за едно дете, както и да се погледне деструктивно.

Това ако си съдията, така ли?

За възрастта не си права. В момента:

На 10 го слушат задължително.
На 8 социалните го изслушват при спор.
И експертиза се назначава.
Чувствата на детето са най важни

Изслушват се и 5 годишни деца. Е, не в кабинета на съдията.

Не твърдя, че майката е лоша, а бащата добър, а че авторката не може да лежи на кълката, че понеже е майка и работи, не пие и не пуши, ще и присъдят родителските права дори и да живее в коридор или да иде у любовник.

# 519
https://americanaddictioncenters.org/alcoholism-treatment/alcoholic-father

Превеждам няколко директно свързани с дискусията ни неща:

Лошо родителстване
Изолация от социума
Финансови проблеми

"децата често изпитват нужда да защитят родителя (тоест, виждат го като жертва)"

Изолация
Емоционално объркване
Страх от изоставяне (с който неговия доста добре си е поиграл)

Бътъркейк, няма да има нужда да търсиш нещо лично, за което да се хванеш, ако аргументите ти са достатъчно силни Wink
Когато станеш майка ще разбереш. Сега още не си. Не е същото, както го пише в нета.

# 520
Защо ти трябва да водиш детето на психолог? Какво очакваш да постигне като ефект? Да му повлияе така, че детето да приеме твоите желания за негови? Да се примири? Да му поднесе горчивия хап подсладен? Да поиска да живее с новия мъж в чужда къща?  Психологът не е някой, който оправя проблемите, които родителите са забъркали, вместо тях.
Да се справи с чувството на вина, паднала случайно от космоса!

# 521
Децата се изслушват при търсене на вина при развод по исков ред. Бях свидетел миналата седмица как призовано 10-год.дете не беше доведено от мама, защото детето си й казало, че ще каже на съдията, че иска да живее при баща си. Също така експертизи не се назначават ей така.
Аз ще посъветвам авторката да действа нестандартно, но със сигурен успех!!!
Новият мъж купува и подарява на хлапето скъпа електронна игра и става най-добрия чичко, та и приятел на детето. Играта остава в дома на чичкото и само там може да се играе на нея. Детето продължава да си обича татко си, но си има и най-добър приятел!
Само да не се разгневите, че смятам, че децата са толкова меркантилни. Не! Видях го с очите си и още не мога да го проумея, но е факт! Напълно непознатият чичко сега е най-добрия му приятел.

# 522
  • Paris, France
Благодаря!
Отново казвам, че някои неща ми бяха изключително полезни, други ме накараха да помисля, трети пък взеха няква много грешна насока.
Искам само нещо да отговоря за клоните или не самостоятелността. Аз съм работила постоянно. Не съм лежала на нечий гръб и на лесното да ме оправя. Относно жилището: нямам такова, защото не съм сметнала за нужно да пестя тайно от семейния бюджет,за да се подсигуря. Очаквала съм, че всеки допринася колкото трябва и адекватно. Моите пари са били на масата и са подкрепяли някой, който е в трудност. Друг е въпросът, че все е в трудност, щото така е по-лесно. Но не е виновен този който яде баницата, а този който му я дава. Но в тая връзка е много обидно да ти обясняват, че си намерил лесното, щото в чуждо жилище. Е защо чуждо? Нали семейство, нали всеки има принос.
Надявам се, ако се стигне дотам, да работят психолози с децата, ако не аз съм решила да го заведа. Защото аз не мога да се справя с това наставяне на вина, не у мен, а у детето.
Попита ме някой дали се е променил и стреснал. Ами не, напротив. Още по-напук. И още по-лежерно. Ама не за мен говорим, аз съм тая дето изневери и не е майка, щото...., за детето. Затова и не се съмнявам, че "хубавото" тепърва предстои.

В съда никой не се интересува колко си работила. Това, че си работила постоянно не ти е позволило да придобиеш собствено жилище или квартира, примерно 

Искаш всеки да допринася колкото трябва, но това не всеки, не винаги го може. Бащата може да мисли, че като е осигурил обзаведен дом, взема детето от училище и си играе с него е вложил достатъчно.

Ти слагаш парите на масата, бащата е сложил масата в дома си. Той също допринася за вашето благоденствие, осигурявайки жилище, което никак не е малко, както сама виждаш и това ще го види и съдията. За притежател на жилище не е трудно да изкара пари за храна и режийни за себе си и едно дете, а и може да получи издръжка от другия родител.

Семейното жилище е семейно за мъжа и детето, но не и за тебе. Не сте женени и не е придобито по време на брак. Ползваш го за подслон докато си с бащата и после вече не. Когато спрете да съжителствате, това жилище вече няма да е семейното твое.

Взела си решението - действай да го изпълниш!

А как вменява вина на самото дете? Казва му, че то самото е виновно?

# 523
и още нещо
този, който напусне семейното жилище без детето остава и без присъдени родителски права.
Най-добре да се споразумеете за взаимно попечителство 50/50. Доказано е, в Западна Европа, че това е най-щадящото за психиката на децата. А и бащата ще е доволен и ще се успокои, защото и аз съчувствам повече на бащите. За тях е огромен страх, че ще изгубят обичаното си дете и от там стават гневни.
Затова - компромиси и преговори.

# 524
Благодаря!

В съда никой не се интересува колко си работила. Това, че си работила постоянно не ти е позволило да придобиеш собствено жилище или квартира, примерно 

Искаш всеки да допринася колкото трябва, но това не всеки, не винаги го може. Бащата може да мисли, че като е осигурил обзаведен дом, взема детето от училище и си играе с него е вложил достатъчно.

Ти слагаш парите на масата, бащата е сложил масата в дома си. Той също допринася за вашето благоденствие, осигурявайки жилище, което никак не е малко, както сама виждаш и това ще го види и съдията. За притежател на жилище не е трудно да изкара пари за храна и режийни за себе си и едно дете, а и може да получи издръжка от другия родител.

Семейното жилище е семейно за мъжа и детето, но не и за тебе. Не сте женени и не е придобито по време на брак. Ползваш го за подслон докато си с бащата и после вече не. Когато спрете да съжителствате, това жилище вече няма да е семейното твое.

Взела си решението - действай да го изпълниш!

А как вменява вина на самото дете? Казва му, че то самото е виновно?
Че аз искам да съм с него, но не трябва и той не е съгласен. Че има дом и той е тук, а ако някой не му изнася знае къде е вратата.

Общи условия

Активация на акаунт