Отново казвам, че някои неща ми бяха изключително полезни, други ме накараха да помисля, трети пък взеха няква много грешна насока.
Искам само нещо да отговоря за клоните или не самостоятелността. Аз съм работила постоянно. Не съм лежала на нечий гръб и на лесното да ме оправя. Относно жилището: нямам такова, защото не съм сметнала за нужно да пестя тайно от семейния бюджет,за да се подсигуря. Очаквала съм, че всеки допринася колкото трябва и адекватно. Моите пари са били на масата и са подкрепяли някой, който е в трудност. Друг е въпросът, че все е в трудност, щото така е по-лесно. Но не е виновен този който яде баницата, а този който му я дава. Но в тая връзка е много обидно да ти обясняват, че си намерил лесното, щото в чуждо жилище. Е защо чуждо? Нали семейство, нали всеки има принос.
Надявам се, ако се стигне дотам, да работят психолози с децата, ако не аз съм решила да го заведа. Защото аз не мога да се справя с това наставяне на вина, не у мен, а у детето.
Попита ме някой дали се е променил и стреснал. Ами не, напротив. Още по-напук. И още по-лежерно. Ама не за мен говорим, аз съм тая дето изневери и не е майка, щото...., за детето. Затова и не се съмнявам, че "хубавото" тепърва предстои.
Както казах преди доста постове, аз моето решение го взех.
В съда никой не се интересува колко си работила. Това, че си работила постоянно не ти е позволило да придобиеш собствено жилище или квартира, примерно
Искаш всеки да допринася колкото трябва, но това не всеки, не винаги го може. Бащата може да мисли, че като е осигурил обзаведен дом, взема детето от училище и си играе с него е вложил достатъчно.
Ти слагаш парите на масата, бащата е сложил масата в дома си. Той също допринася за вашето благоденствие, осигурявайки жилище, което никак не е малко, както сама виждаш и това ще го види и съдията. За притежател на жилище не е трудно да изкара пари за храна и режийни за себе си и едно дете, а и може да получи издръжка от другия родител.
Семейното жилище е семейно за мъжа и детето, но не и за тебе. Не сте женени и не е придобито по време на брак. Ползваш го за подслон докато си с бащата и после вече не. Когато спрете да съжителствате, това жилище вече няма да е семейното твое.
Взела си решението - действай да го изпълниш!
А как вменява вина на самото дете? Казва му, че то самото е виновно?