Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 29

• 28 036
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Обаче, като се прави ревю е редно да се изтъкнат реални минуси и плюсове. Ако болят при сукане зърната,това е проблем и трябва да се оправи засукването. Помпата не го решава. Ако боли с помпата - то фунията е неправилна или режима на ползване е неправилен.

Медела предлага различни по големи фунии, което е изключително важно!, защото жените сме с различен размер гърди и една фуния, не пасва на всяка гръд. От описанието веднага мога да заключа,че фунията на кикабуто ти не е правилен размер.Това е един от най-големите плюсове на Медела,сменяемите аксесоари и различния размер фунии.

Да се прави пауза и да се затваря с капак (тоя капак следва да се стерилизира преди всяка сесия и да не докосва повърхности разни през времето на изчакване) ,не е много стерилна работа. Сесията да се прекъсне, също не е ок.

Батерии отдавна има презареждащи,та тоя довод не е довод. Всъщност е супер за разнасяне насам натам тая помпа.

Моторът на медела е един от доста издържливите, да, шумен,но в дългосрочен план и за дългосрочна употреба, ти трябва нещо,което издържа повече часове работа.

Когато се прави ревю, е важно да се каже тая помпа защо се ползва и с какъв интензитет. Няколко пъти вече се обяснява,че за инцидентно изцеждане е по-добре техника на ръка или някоя по-евтина ръчна помпа. А за стимулация и ежедневна употреба - електрическа, със сменяеми аксесоари и добър режим на работа.

Това не е тема за ревюта,моля повече да не се случва. Може да се пусне нова такава, който иска. Тук е въпроси и отговори на тема кърмене. Дали на някой някоя помпа му е ок спрямо личния му казус, не попада в тая тематика.

# 661
Кактус, срещала ли си някакви данни за това дали хормоналните промени по време на дълго кърмене могат да доведат до порастване на краката на майката? Аз не съм търсила, ще потърся де, просто ли стана интересно. Чувала съм за такъв феномен при бременност, но съм сигурна, че моите вдигнаха 1 номер след втората бременност, т.е. в кърмаческия период.

# 662
По време на бременност, да, ама за кърмене не съм чувала😳 то и няма много завишени хормони след един момент натататък, в първите месеци евентуално,после пролактинът например си е същия като некърмачка, повишава се само по време на самото кърмене.
Но знае ли човек, женското тяло е такава интересна Вселена. Може да има връзка със самата втората бременност.

# 663
Бифидус мляко може ли да ям?

Аз си казвам моето мнение за това коя от двете помпи как ми върши работа. Никой не е длъжен да се съгласява.
Може да е издръжлива и да върши супер работа за интензивно изцеждане, но за хваленето, което има можеше да я пипнат малко още. Казвам го от гледна точка на някои удобства.
Не знам дали се заяждаш, но за трети път като дам мнение за нещо ми реагираш така кактус. Ок за някои неща си си права. Но ние за това сме хора различни с различно мнение.
За мен помпата е прехвалена малко.
Не съм казала, че помпата ще оправи зърната а че не боли толкова с нея при изцеждане когато са болезнени. Иначе не боли с kikka boo.

# 664
Може да се яде.

Не се заяждам,а обяснявам. Първо защо не му е мястото на това в тази тема. Второ, защо е некоректно и в кое точно може да подведе една бъдеща майка или настояща, темата се чете от много повече жени, отколкото участват в дискусиите. Редно е да се получава коректна информация. Ако жена търси да закупи помпа, защото ще изхранва бебе с цедене, това би я подвело доста.

Личните мнения и субективни ревюта имат своето място и полезност, но не тук. А в отделна тема.

# 665
Добре. Пак съм в издънка, нормално, съжалявам. За да е точно ще кажа, че аз не храня бебе с изцеждане по 10 пъти на ден а се цедя веднъж на ден или на два дни за облекчение. Тогава не мога да кажа дали kikka boo е подходяща за интензивно изцеждане. Иначе другите неща практически са си така.

В размразена кърма може ли да се слага малко АМ с цел малко да се оправи вкуса?

# 666
  • Несебър
Не бива да се смесва кърма с АМ.

# 667
Той вкууса си е ок май, но миризмата е потресаваща. Голямото ми дете нямаше нищо против да яде каша с размразено мляко при това на година и половина в периода на отбиване.

# 668
Здравейте, писах преди около седмица. Имах запушване, но всичко се оправи след три дни температура, треска, компреси и цедене. Сега имам друг проблем - от същата гърда имам кървави съсиреци с гъсто мляко, като се цедя млякото е чисто, не бях давала 7 часа от тази гърда, но преди малко като я предложих на бебето, пак същата работа.

# 669
Здравейте,
За бебе на 3 мес. и половина ок ли е наддване от 205 г за две седмици?
Има напишкани памперси 4-5, през ден са изхожданията; кърменето е на 2-3 часа вкл. и нощем.
Родено е 3,070, изписано 2,800. 1 мес. +1,000, 2 мес. +1,500, 3 мес. +0,880.
Благодаря.

# 670
Имате ли раничка на зърното? Звучи като да е имало травма на гърдата или да има на зърното и затова има и кръв в кърмата, тя не пречи на детето, то може да си суче.
Ето от статия на Хедра

# 671
Здравейте,
За бебе на 3 мес. и половина ок ли е наддване от 205 г за две седмици?
Има напишкани памперси 4-5, през ден са изхожданията; кърменето е на 2-3 часа вкл. и нощем.
Родено е 3,070, изписано 2,800. 1 мес. +1,000, 2 мес. +1,500, 3 мес. +0,880.
Благодаря.
Мисля, че е ок. Кактус писа на предните страници грамажите, ако искаш ги погледни.

# 672
На мен не ми става ясно къде е тази кръв, щом при цедене няма.

# 673
Това не съм го видяла,ок е. Супер си върви, нормално е да забави вече наддаването.

Ваня, ако е имало удар в гърдата или притискане, макар, че разранени зърна са по-логични.

# 674
Малката ме ритва понякога в гърдите. При цедене няма кръв. Предварително се извинявам за натуралистичното описание - бебето като пусне гърдата, от зърното виси един продълговат, кървав съсирек. Даже с вода трудно се отмива, трябва да го изтегля. Изглежда продълговато, не като при повърхностна раничка, а като изсмукано отвътре от гърдата. Ще спра да предлагам тази гърда, само ще цедя, че се притеснявам да няма гной, въпреки че не забелязах.

Общи условия

Активация на акаунт