Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 29

• 28 041
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Оптимално е да храните детето от гърда. Как ще процедирате вече, е личен избор. Но трябва да имате предвид, че при дълги паузи без изпразване на гърдите - ще има отражение върху количествата.

Кърменето е хранене на детето и няма нищо срамно да си накърмите детето навън.

# 646
  • Terra incognita
Моето навън не иска 🥴
Идвам да кажа, че лека- полека май нещата се подобряват. Тя изглежда по- спокойна и весела и през деня мога да я залъжа да суче по 1-2 мин.  Отново си прави интервали на будуване от 4-5 часа, а допреди седмица й се приспиваше на 1-2 часа, което все повече ме убеждава, че минава през скок. Вече съм по- подготвена и организирана и дохранвам с пюре, за да не прегладнява. Тази вечер преди лягане си хапна доста добре.
За сега още не съм се пречупила да дам шише с АМ 🤞

# 647
Здравей те.
Изписаха ми цикатадрина  заради фисури.Мога ли да го кърмя бебето.
Детралекс трябва да пия два пъти по 1 таблетка  също до като ги пия мога ли да го кърмя...

# 648
Здравейте, не съм разговаряла с лл, какво може да се пие при главоболие без да се прекратява кърменето за известно време? Head Band

# 649
Здравейте, не съм разговаряла с лл, какво може да се пие при главоболие без да се прекратява кърменето за известно време? Head Band
Парацетамол

# 650
Здравей те.
Изписаха ми цикатадрина  заради фисури.Мога ли да го кърмя бебето.
Детралекс трябва да пия два пъти по 1 таблетка  също до като ги пия мога ли да го кърмя...
Да и да, съвместими.

И допълвам долното питане за главата - ибупрофен, нурофен.

Браво,Вики! Ще се справите с госпожицата,само търпение!

# 651
Кърмя, не ми се занимава с шишета, а и той се улива целия като яде от шише, няма как да го преобличам навън а лигавници не помагат. Имам блузи за кърмачки, шалове и т.н. Околните не се впечатляват много.

# 652
Здравейте. Детето е на 23 дни. Изцяло на кърма е, за 3 седмици от изписването е наддал 940грама, което мисля че е добро наддаване. Но нощем се храни само от едната гърда. Не мога да го накарам да яде от другата, понеже суче само от едната, пуска се и заспива директно и си мисля че се наяжда. Имаме ядене в 1, после се буди към 3-4 и след това в 7. Между 1 и 7 едната гърда става на камък и сутрин, като засуче от нея се нагълтва много бързо с голямо количество мляко и връща всичко. Може би още не се е регулирала кърмата, защото спрях изцеждането след всяко ядене преди два дни понеже детето нищо от шише не приема и не знам какво да правя излишната кърма, а и допълнително ми се напрягат гърдите с още количество... Да се изцеждам ли в такъв случай нощем? И колко да изцеждам - само за облекчение или изцяло всичко? Благодаря🎀

# 653
При това положение аз бих цедила нощем гърдата, която е останала пълна, може и да не е до край, но набързо, колкото да се махне голямото количество. Скоро ще заякне и наедрее и ще започне да яде от 2 гърди.
С наддаването е супер, добре хапва детето.

# 654
Аз излишната кърма я замразявам в пликчета. Може пък да затрябва в един момент. Знае ли се до кога ще имам кърма и ако спре после мога да използвам замразената известно време преди да дам АМ.
ХИПОТЕТИЧНО ако така стане това ми е идеята.

# 655
Кърмата не изчезва изведнъж  ще намалее/спре, ако/когато детето спре да суче.

# 656
Аз излишната кърма я замразявам в пликчета. Може пък да затрябва в един момент. Знае ли се до кога ще имам кърма и ако спре после мога да използвам замразената известно време преди да дам АМ.
ХИПОТЕТИЧНО ако така стане това ми е идеята.
И аз го правех това с първото дете, после се чудих какво да я правя.... Излишна е в повечето случаи.

# 657
Само проверете дали детето приема замразерна кърма и опитайте и Вие, за да видите, дали Вие сте ок да давате замразена. Моят опит е, че размразената кърма е лоша на вкус. Нито детето я иска, нито аз, след като я опитах, бях склонна да давам. Изхвърлих натрупаните пакетчета и приключих. Като цяло е занимавка да се замразява, да е стерилно, пликчетата са скъпи, цялото нещо отнема време на майката, в което тя може да си почине.

# 658
Аз до към 3-4 месец кърмех само от едната гърда на хранене, не защото не съм предлагала, просто бебето пускаше, заспиваше и втората така и си оставаше. Отделно бях неопитна и вместо да цедя малко за облегчение, изцеждах цялата втора гърда. Така се сдобих с доста замразена кърма. Вече като порасна, почна да си суче и от двете, което беше голямо облечение, а и аз сама стоплих, че не бива да цедя толкова, защото изкуствено стимулирам лактацията. Човек се учи от грешките си 😂

# 659
Понеже си взех Medela mini electric втора ръка ще ви напиша едно ревю -сравнение със старата ми помпа Kikka boo leia.

Почвам с kikka boo leia.

Има силиконова фуния, и капак, за да я затвориш ако трябва да направиш пауза и да не влиза прах вътре. Има дисплей на който сменяш режима и скоростта, и ти показва колко минути се цедиш. Има режим стимулация и изцеждане, скоростите май бяха осем. Има вградена батерия на мотора и като я заредиш може да се разхождаш вкъщи цедейки се. Зарядното става за телефон samsung. Има шум при работа но той не може да събуди спящо бебе освен ако вече не е почнало така или иначе да се събужда. Цеди като цяло добре, ако нещо ви се вижда малко винаги може да увеличите скоростта. Трябва зърното да е максимално в средата. Може да има болка ако не е в правилна позиция зърното, но като цяло не боли. Ако ви болят зърната при сукане с помпата няма да болят толкова при цедене. Цена 59лв.

Сега за Medela mini electric.

Фунията е твърда и няма капак за нея. Няма дисплей, има само копче за пускане и спиране и друго въртящо за усилване на скоростта. Работи с трансформатор, което не позволява да се движиш. Може да и се сложат обикновени батерии, но това значи постоянно да и купуваш.
Шумна е доста и не мога да се цедя в една стая с бебето докато спи а като съм в другата от шума няма да чуя ако се събуди. Като цедене може да е мааалко по-добре, но има малко болка. Цена 200лв.

Извод: kikka boo leia за мен е по-добра.
Когато взимам нещо за което се казва, че е мерцедеса на помпите (medela) очаквам да бие по всички параграфи помпа като kikka boo а това въобще не стана. Мини електрик е най-евтината ел.помпа на medela, но все пак можеше да се постараят повече за парите, които искат. Антова, че шуми като дъскорезница..  не го доумявам как са го допуснали като претендират за качество.
Това са моите впечатления по въпроса.
Ако имаше тема за помпи щях да го напиша там, но като няма, тук ми се вижда най-удачно.

Общи условия

Активация на акаунт