Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 29

• 28 105
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
Какво точно те притеснява?
Нормите са осреднени, детето може да наддаде повече или по-малко. От 4 месец натам наддаването следва да се забави (90-125гр) на седмица.

# 631
  • Бургас
Може да кърмите, дори и с ковид, няма проблеми. Ако трябва да пиете лещарства пак пишете какви, за да ги проверим дали са съвместими.

Благодаря за отговора Simple Smile

# 632
Ами точно защото се забави исках да проверя дали е ок, защото си хапва както преди (средно 9 хранения на ден). За две седмици е качил към 360гр.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 13:21 от Hydra 💙

# 633
Здравейте! Изписаха ми крем и вагинални глобули, дали мога да ги ползвам по време на кърмене? В листовката на единия медикамент (номер 2) пише, че кърменето трябва да се преустанови в следващите 24ч. и кърмата след това да се изхвърли. Не ми е вариант.

1. Gynazol https://apteka.framar.bg/30001345/%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B7 … 0%BC%D0%B3-%D0%B3
2. Arilin rapid https://apteka.framar.bg/30000971/%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8 … D0%B3-2-d-r-wolf?

# 634
Няма проблем за кърменето при вагинална употреба: http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/metronidazole-dermal-an … inal-use/product/

# 635
Бебо е на 7 месеца и има 2 заместени хранения. Цока сутрин като се събуди, към 19 ч и за заспиване около 22ч. Но вечер се буди с рев и яде през час-два. Яде поне 3 пъти вечер. Възможно ли е кърмата ми да е намаляла и да не му стига през нощта, затова да се буди толкова често да яде? И как всъщност да разбера дали кърмата ми е намаляла? Доскоро ми се пълниха гърдите и се втрърдяваха през деня, заради голямата пауза, но вече не е така.

# 636
Просто детето си наваксва млякото през нощта,защото има заместени хранения през деня. Бонус са растящите зъби. На тази възраст е рано за махане на млечни хранения. Нека яде твърда храна,но ако целта не е отбиване - давайте гърда след това. До годинката основната храна, от която бебето си получава калорийният прием е млякото - доли кърма или АМ без значение. Би трябвало да получава мляко,независимо какво е решението относно кърменето на майката. Малко са на брой млечните хранения през деня.

# 637
Бебе на 7 месеца е малко и не е редно да има толкова малко хранения за деня. Те се събират 5 хранения за деня... Опитайте да инициирате още дневни кърмения.

# 638
Здравейте, дано някой да има мнение. От вчера много рано сутринта (3ч)съм със силна болка в лявата гърда - външната част към мишницата. До сутринта като станах вече ме тресеше, но без температура. Температура от 37.2-37.4 имах около 16:00 до 23ч., иначе ме тресеше цял ден и бях като парцал. Гърдата иначе е мека, няма зачервявания, но е много болезнено даже при погалване. Кърмя бебето на поискване, на 2 месеца е. Обадих се на консултант по кърмене и явно се оказва запушен млечен канал. Имам съответните препоръки какво да правя, налагах 1 път извара и зеле 2 пъти, пия лецитин, давам на бебка от тази гърда на всяко кърмене, цедя след това но няма нищо за цедене от там. Поне към момента втрисането е почти спряло, но болката е все така силна и гърдата много чувствителна. Имате ли идея как минава това чудо, за колко дни? Не искам да взимам Нурофен заради бебето, но имам чувството, че със зелето и масаж нищо не става. Налагам и топъл компрес преди кърмене, но имам чувството, че без лекарства няма да се оправя... Нурофен, риванол, антибиотик - това ли е начина или търпение и бабини лекове?

# 639
Той е с много силен рефлукс и още повръща, затова избързах със заместването и не давам да цока след пюре, защото повръща.

# 640
Дагея,спазвайте си препоръките от консултант. Пийте си нурофена, той не стига до бебето.
Няма никакви бабини деветини в препоръките. Консултантът също ви е казал вероятно,че отнема време и не минава за час или за ден дори.
Реванол и антибиотик не ви трябват.

П.С. не знам защо форумът следва да е по-компетентен от консултанта по кърмене....

Той е с много силен рефлукс и още повръща, затова избързах със заместването и не давам да цока след пюре, защото повръща.
Би следвало гастроентеролог да предпише лечение, не да се ограничават млечни хранения на толкова малко бебе. Защото то не си получава калорийния прием,необходим за възрастта с толкова малко кърмения. Ако не е кърма, трябва да е АМ.
Ако това е препоръката на гастро, консултация с друг е добра идея.

# 641
LittleCactus, съгласна съм, не подценявам консултанта, жената беше изключително отзивчива и ме изслуша, даде логични съвети, там няма проблем. Не поставям под съмнение съветите ѝ.
Аз определено зная, че не минава за 1 ден. С първото дете ми се случи същото преди 3 години, само че болката беше по-малко, а температурата по-висока. Живеех в чужбина и там веднага ми дадоха антибиотик. Вчера пък моят мамолог ми даде същите препоръки както и консултантката, но каза риванол за компрес. Та затова и попитах и тук - ако има някой препатил да сподели. Може пък при едни да е помогнало едно (риванол примерно), при други друго - зелето, за което съм чела наистина, че прави чудеса, само че аз явно много бързам, защото при мен няма никакъв резултат.

# 642
Ако не е мастит, а обикновено запушване, антибиотика няма как да помогне. Продължавайте така, почивайте колкото може повече. За всеки случай огледайте и за блистер.

# 643
Риванолът не е компрес за облекчаване на отток в гърдата, прилага се в други случаи.

Колежката ви е дала правилни насоки. Нямате мастит, не ви е нужен антибиотик.

Компресите,които са ви дадени като препоръка са не само бабини девитини,ами изследвани, тествани и научно-доказано помагат в този ситуация. Ако желаете има достатъчно инфо при първо търсене в гугъл излизат изследванията.

Иначе за запушване има въпрос и отговор на всяка втора страница. Ако желаете - четете назад или ползвате търсачката. Ще намерите същите препоръки.

# 644
Здравейте мамчета, имам едно въпросче😊 като сте на вън кърмите ли или си носите кърма и давате с шише

Общи условия

Активация на акаунт