Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 29

• 28 106
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
Възможно ли е докато кърмя цикъла ми да дойде 3 месеца поред и да изчезне? Правих тест и е отрицателен.

# 616
  • Terra incognita
Абсолютно същото, твърде любопитна към околноя свят и свкаш не й се занимава. Сукне 2 пъти и започва да се върти

# 617
Възможно ли е докато кърмя цикъла ми да дойде 3 месеца поред и да изчезне? Правих тест и е отрицателен.
Възможно е! Всякакви отклонения са възможни в кърмаческия период.

# 618
  • Terra incognita
Дадох десетината гр кърма с лъжичка, чакам мм да донесе ам, защото не е яла както трябва от 9 сутринта, има няколко случайни суквания през деня и това е. Искам да попитам дали е добре да го дам със спринцовка и ско да нужно ли е да я стерилизирам?

# 619
Абсолютно същото, твърде любопитна към околноя свят и свкаш не й се занимава. Сукне 2 пъти и започва да се върти
Да,стават любопитни и това е нормално. Затова обстановката трябва да предполагала минимум стимули,които разсейват, гердан за кърмене може да се ползва,тиха среда  Сукне два пъти да не се окаже, че е сукане 5 мин и всъщност детето си яде?

Лили,не са ви съпоставими казусите. 2 месеца е сериозен период, в който детето явно е проявило предпочитание към шишето и ако желаеш да върнеш към гърда, е редно да се обърнеш към консултант, с който да работиш персонално. Не е за форум и постове тук. Ще трябва и сериозна работа с помпата, защото количествата са намалели със сигурност. Но това си е твое решение, дали желаеш или не да продължаваш да кърмиш/даваш цедена кърма.

Вики,
Може да я дадеш с чашка или с лъжица, спринцовката изпръсква в гърлото и може да задави, не я препоръчвам. Щом я захранваш предложи твърда храна също.

# 620
  • Terra incognita
Даваш ми добра идея, ще й предложа по- редичка каша с АМ за вечеря.
Сукне 2 пъти си е точно сукне 2 пъти, тя по принцип се хранеше не повече от 5, а сега е точно 2 сукания, ако въобще засуче и се почва едно въртене и оглеждане, на тъмно е същото, върти се, не знам какво точно вижда, но явно е много интересно.
П.С. какво да правя с болезнените ми гърди, които нито с помпа, нито със сукане се изпразват?

# 621
Пробвай ето така на ръка https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/amp/

Да не би помпите да не са с точен за гърдите ти накрайник?

Виж и тука, под инфото за видове помпи, има отделно инфо за проблем с помпата и непускането на мляко и има конкретни съветиhttp://www.podkrepazakarmene.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0- … 80%D0%B0-139.html

Студени компреси със зеле или картоф ще облекчат оттока.

# 622
  • Бургас
Здравейте. Синът ми е на почти 2 месеца, кърмя го. Обаче мъжът ми е грипав, не е ковид. Боли го гърло и е отпаднал, първо по-големият ми син беше така. Ако се заразя и аз, мога ли да кърмя.

# 623
Може да кърмите, дори и с ковид, няма проблеми. Ако трябва да пиете лещарства пак пишете какви, за да ги проверим дали са съвместими.

# 624
Аз нямам предвид, че са ни еднакви казусите. Просто забелязах, че от горе долу един и същ период и двете имаме дадени проблеми със сукането. Днес имахме малко повече успех, но дори не смея да се радвам. Ще видя какво се случва тези дни и ако трябва, ще се обърна към консултант.

Да,стават любопитни и това е нормално. Затова обстановката трябва да предполагала минимум стимули,които разсейват, гердан за кърмене може да се ползва,тиха среда  Сукне два пъти да не се окаже, че е сукане 5 мин и всъщност детето си яде?

Лили,не са ви съпоставими казусите. 2 месеца е сериозен период, в който детето явно е проявило предпочитание към шишето и ако желаеш да върнеш към гърда, е редно да се обърнеш към консултант, с който да работиш персонално. Не е за форум и постове тук. Ще трябва и сериозна работа с помпата, защото количествата са намалели със сигурност. Но това си е твое решение, дали желаеш или не да продължаваш да кърмиш/даваш цедена кърма.

Вики,
Може да я дадеш с чашка или с лъжица, спринцовката изпръсква в гърлото и може да задави, не я препоръчвам. Щом я захранваш предложи твърда храна също.

# 625
Ако искате да запазите лактацията е нужно да се свържете с консултант,няма друг начин, минало е премного време. Много неща има да се обсъдят и работят.

Иначе е нещо нормално, очаквано и често срещано детето да проявява стачка, да се разсейва лесно в тази възраст, волево да отказва - въпросът е как преминаваме през периодите и дали търсим помощ, когато ни е нужна от правилните места.

# 626
  • Terra incognita
Аз да се отчета, съвсем очаквано не пожела гърда преди лягане, съответно направихме малко каша с 60мл ам. Учудващо се хареса, но беше много кисела и хапна половината. С големи чалъми и трикове успях да я приспя, но след 20 мин се събуди. Дадох гърда, отказа. Реших, че съм свършена. Сложих я на леглото и се чудех какво да правя, да дам ли шише с ам, или да я приспя пак с надеждата когато се събуди след час- два да засуче. Тамън да стана да правя ам и тя се завъртя към мен и засука. Бях се сковала от напрежение дали няма да пусне и да ревне, но тя хапна малко, унесе се и заспа. Това е от нас за днес, надявам се през нощта да няма драми. Според приложението пикът на скока на раствжа приключва утре и се надявам вече сле 3- ти да започнат да се нормализират нещата. Благодаря, че ме изчетохте 😃

# 627
Браво,супер сте се справили и двете. Ще кажеш как е утре.

# 628
Хайде Вики, давай, няма да се отказваш!

# 629
Колко е нормата за наддаване на кърмено бебе над 3 месеца?

Общи условия

Активация на акаунт