Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 29

• 28 109
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
И с бебеносенето си има чалъми, има особености, за да седи едно дете,тот рябва да е спокойно, подходящо облечено,правилно сложено и т.н. но това тук е друга тема,затова пиши там.

Тревичка, наспиването може да е мираж още дълго време. Тепърва детето ще се буди от усвояването на редица нови умения,кошмари,преживявания от запознанства и т.н.
Отбиването/махане на хранене с шише, не е гаранция,че детето ще спре да се буди. Просто начините за приспиване са други тогава.

# 601
  • Варна
Нямам проблем да се буди. Просто искам да са 2 пъти, а не 20 Simple Smile
Благодаря Simple Smile

# 602
Ами то и аз искам, ама някой път са 6 пъти за нощ, друг път нито един, а щерката е доста по-голяма и няма вечерни хранения отдавна 😆

# 603
  • Варна
LittleCactus🌵, не искам да знам повече...Simple Smile) Знам, знам, че  се будят и след отбиване и т.н., но пак казвам...при 2 пъти няма да чуете и дума от мен Simple Smile

# 604
Здравейте, от два дни се мажа с Гентамицин за кожен проблем, четох, че няма проблеми за кърменето, все пак бих искала да чуя мнения и тук.

# 605
Няма проблем!

# 606
  • Terra incognita
Здравейте, нашите драми продължават. Денем отказва да суче. Какво се случва? Възможно ли е да отказва гърда заради скок в растежа? Опитах да се цедя, за да предлагам от шише, но не става, поръчах друга помпа и ще дойде днес. Ако и с нея не стане съм принудена да започна да давам АМ, защото нервите ми вече не издържат. Днес зорлем се опитах да я нахраня с пюре, за да не стои гладна, но и него не иска. Бях решила днес да започна да захранвам с жълтък, дадох малко, колкото лешник, него го хареса и търсеше още. Какво да правя, посъветвайте ме? Нещо различно от стандартните трикове, защото абсолютно нищо не работи. Днес отказа да суче, дори след сън, върти се насам- натам, пуснах шорите, затъмних отвсякъде и оак не става, върти глава на другата страна. Не изглежда да има някакъв здравословен проблем, да, раздразнителна е на моменти, но се смее и играе. Какво да правя? Да чакам да отмине, или през деня да давам кърма/ ам от шише? Страхувам се, че после хептен ще откаже гърда...

# 607
Не съм експертно мнение по темата, просто си мисля - защо смяташ, че щом отказва гърда - това което вероятно за нея е най-вкусно и е свикнала на него, ще иска АМ от шише?

# 608
  • Terra incognita
Не знам дали ще го иска, но ако продължава да прави такива големи паузи и в същото време не успея да изцедя и кърма ще съм принудена да опитам и с АМ.
Истината е, че съм объркана и паникьосана и не знам какво да си мисля и какво да правя.
Тъкмо пристигна новата помпа, ще я стерилизирам и ще пробвам.

# 609
Вики, не искам да изпреварвам опитните в темата. От личен опит ще ти кажа, че от всички възможни неща, паниката най- много прецаква кърменето. Успокой се, гледай детето, води се по него. Знам, че си го чувала десетки пъти, но те виждам че си на ръба. Просто се успокой, когато поиска ще суче. Цитирайки Хедра ти казвам, че бебе, на което му се предлага гърда не може да остане гладно. Моята беше направила такъв номер с първия растящ зъб. Направо ме вадеше извън релси. А докато я разбера милата, нея просто я боляло... После пак се повтори но по друга, незнайна причина. Ще мине и този период. Бебе, на което се предлага кърма, няма да седи гладно!

# 610
Стачкува малката,търпение трябва и да се открие причината. Няма как да знаем защо стачкува,от това,което си споменавала,моето предположение е рязката смяна в рутината, ако добавим и захранването,което идва по същото време,доста промени на куп за малък човек.
Прочети това
https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2015/12/02/strike/amp/

# 611
  • Terra incognita
От това, което чета вървим към отбиване 😭 толкова ми е мъчно, не съм подготвена психически, не съм очаквала толкова внезапен развой и не съм очаквала да ми е толкова мъчно. За съжаление не успявам да изцедя кърма, втора помпа купувам и не се получава. Тази вечер трябва да поръчам на мм да купи АМ, защото така не може да гладува по цял ден, не виждам друг вариант. Не съм на себе си от дни, нощем като предложа и съм на теъни дали няма да писне и да откаже и да се чудя какво да правя посред нощ. Толкова ми се искаше да я кърмя поне до годинка, но тя друго е рвшила. Просто съм объркана страшно много, не знам какво да правя, да изчакам ли, не е ли опасно да я оставям по цял ден гладна? В кризисни ситуации да предлагам ли ам?

# 612
Струва ми се,че наблягаш на негативния фактор и си изключила 2/3 от статията. Цеденето, когато не е имало рутинно такова е нормално да е никакво в началото. Иска се търпение и постоянство,за да тръгне. Пише го в статията. Детето не върви към отбиване, но определено стачкува. Разбира се,че ще предложиш шише АМ, но като хапне и е спокойно, предложи гърди. Опитай да върнеш нормалната й рутина отпреди да стане тази драма. Повече контакт кожа в кожа, повече търпение и работа с помпата. Това е период. Ще премине. Но трябва да го приемеш нормално и търпеливо. Прочети жще няколко пъти статията. Детето има конфликт, с който се бори. Опитай да разбереш къде е емоционалния проблем. Заведи я при педиатъра да се изключи и физиологичен проблем. Бъди търпелива, предрагай гърда, когато е спокойна.

# 613
  • Terra incognita
Аз, лично, подозирам, че е в някаква криза на растежа, според един калкулатор, който ползвам тези дни е точно в пик. И наистина, от няколко дни има нови умения- раздрусва нагоре- надолу дрънкала с цел да чуе звука и се опитва да застане на колене. Сякаш порастна извеснъж и доста по- осъзната и любопитна към околния свят. Рутината ни се наруши по- отдавна, 2-3 седмици назад, в които не е имало проблем, а и не мисля, че е кой знае каква промяна, просто сутрин излизаме за 10 мин да го отведем и следобед го взимаме и отиваме на разходка, която винаги сме правили горе- долу по това време. Свга спирам пак баткото за десерина дни, защото имаме ваксина и се надявам да отмине това.
Дали ще се откаже тотално  ако започна двнвм да предлагам АМ?
Ще започна работа и с помпата, макар че вече ме болят зърната. И ще продължа да предлагам гърда винаги, когато е спокойна.

# 614
Привет и от мен! Забелязвам, че с VickyTaylor доста се лутаме с някакъв проблем от известно време. От коледните празници малката е много трудна със сученето. Първо го отдавах на събирането с близки, но проблемът си остана и после. Имаше известен период на подобрение, но съвсем за кратко. Успешните опити за сучене стават все по-малко, като вече е успех да посуче над 5 минути 2 пъти най-много на ден. Получава ни се единствено рано по тъмно, когато е тъкмо станала след дълъг сън, макар че днес и това не стана. Както и да пробвам като пози, атмосфера, се стига до зверски рев. Дори не иска да засуче, просто веднага усеща какво предстои и започва бурен протест. Нямам време и да приготвям мляко с помпата, за 30 минути мога да приготвя най-много 50 мл. Види ли букилката АМ обаче започва да трепери от нетърпение и сама си го взима и яде. Много й се услажда, а никак не исках да се учи на него. Захраваме се от седмица, но реално проблемът е от отдавна, така че не мисля, че има връзка.
Тя е и твърде любопитна, иска всичко да вижда, да играе и сякаш просто отказва да се занимава. Не знам дали вече мога да намеря положителен изход от ситуацията. Ползвам помпата тук таме и колкото да не спира кърмата, но като не суче, се получава напрежение и съответно се въртя в някакъв омагьосан кръг. Редно ли е да се ползва помпа в случая, като така се увеличава мляко, което няма кой да го пие? И след като това вече  продължава над 2 месеца, има ли смисъл да продължавам да се опитвам?

Общи условия

Активация на акаунт