Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 29

• 28 115
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Аз това съм го преживявала с големия син.
Правиш всичко възможно детето да се наспива, защото влизаш в кръговрата недоспала - недояла и излизане няма.
Малко объркано е написано и не можах да разбера, но преди обяд спи ли?
Ако се разсейва пускай щорите и на тъмно кърми през деня.
Виж в ютюб има бели шумове, на сешоар и тн. Звукът "Ом" като на йога тренировките много успокоява заради специфичните вибрации, но трябва първоначално да го пееш на висок глас, за да й привлечеш вниманието. Междувременно каквото върши работа при вас - друсане, разхождане, люлеене и тн. Помисли и за вариант да опиташ като виждаш, че е толкова нервна да прескочиш къпането, за да не я изнервяш допълнително. Помисли и за вариант да започнеш вечерния ритуал по-рано, за да взима повече сън.
Изключваш ли вариант да я боли нещо, например корем от захранването?

# 586
  • Terra incognita
Тези неща всички ги пробвахме, даже пускахме и прахосмукачката, просто отдавна не се впечатлява от бели шумове, но ще пробвам това с ОМ. Щори пускам, гася лампи, всичко, но тя се изнервя още повече на тъмница.
Днес има следния режим на спане- ставане в 6.30, към 9 заспа и спа 30 мин. Усетих я,че е недоспала и я приспях пак в 11 и спа 2 часа до към 13ч. Към 14.30 пак я усетих, че започва да й се приспива и лека- полека започнах да приготвям нея и мен за излизане, за да мога да я приспя в количката след 15ч. Предложих й гърда- не иска. Заспа към 15.15 и спа до към 16ч. Трябваше да отидем да купим някои неща и след като се събуди предложих гърда в колата, пак без успех. Свършихме си работата и към 17ч си бяхме вкъщи, тя вече очевидно беше превъзбудена и нервна, не пожела гърда. Опиах се да я приспя, не става. И така вече към 18ч се почна с истериите и по- натам написах какво стана.
По повод банята- къпем я веднъж седмично заради кожата.
Изключвам да я боли корем, то си личи, че плачът е от умора и превъзбуда. От болка плаче по друг начин. Друскам я, люлея я, но тя се изнервя още повече, ако я сложа в легнала поза.

# 587
Моето доста преди 6м. спря да иска да суче навън, в кола и т.н. Съобразявах се и или гледах, ако сме на гости да ме отделят в отделна тиха стая, или носех шише с изцедено мляко, т.к. от шише се наяждаше за 2 мин.

Предлагайте й, когато е сънена, примерно точно след събуждане.

# 588
Пробвай да бебеносиш - така ще може да се скрие в теб от многото дразнители навън,ще може да суче в движение и да се приспива от топлината на тялото и звука на сърцето ти. Вече е на възраст, в която може да вземеш ергораница, има и във форума тема за бебеносенето.

Твърде много стимули и промяна в рутината, са според мен причините. Може да пробваш с наемна раница първо,сигурна съм,че има слинготеки и при тебе.

# 589
  • Terra incognita
Имам слинг и раница, но тя не е фен 😶 2 мин и зпочва да мрънка. А пък аз идея си нямам как се кърми в раница или слинг, може ли някакви линкове?
Възможно ли е всичко това да ми прецака кърменето? Ето, тя си легна гладна, а аз вече усещам напрежение в гърдите и съм във филм, че кърменето ми е прецакано.
Освен с бебеносене, как по друг начин мога да огранича дразнителите? Няма как, налага ми се да излизам и да водя баткото да играе.

# 590
Ами зависи от раницата и слинга, най-добре пиши тук https://m.bg-mamma.com/?topic=1268134
Напиши какви са моделите и ще получиш адекватни съвети и видеа.

Като начало детето не трябва да изпада в положение на глад и нервност, ако трябва изцеди, дай малко с шишето и като се успокои - върни на гърда.

Щом се налага всекидневно да сте навън - моят съвет е да се научите взаимно да се носите. И да съобразиш нуждите и на бебето, и на баткото. Не бива да е в състояние на глад, който я докарва до нервност и яд, защото тогава просто отказва да яде.

Нашите консултанти правят онлайн консултации, за да седи в носилката,пак не трябва да е изнервена.

Опитай да й върнеш поне частично рутината и дразнителите на минимум.

# 591
Няма да ти прецака кърменето. Следвай съветите на Кактус. Ако трябва си вземи сонда и така й давай докато се успокои.
Умората й се натрупва, използвай събота и неделя да успокоиш положението и да навакса със съня.

# 592
Гледам второ нервно и много плачещо бебе и подобни моменти са много чести.
На мен са ми помагали вече написаните съвети - нося в слинг изключително много. Така водя и взимам дъщеря ни от детска.
Когато каката преди, сега и бебето влязат в такова нервно настроение, а това е мега често, правя следното - сядам на гимнастическа/фитнес топка, тъмна стая и шъткам или казвам Ом бавно и продължително. Като шъткам гледам да не е нервно съскане през зъби, а успокояваш шум. 😅
Ако бебето е много нервно, почвам да го друсам на топката на рамо дори и баааавно прилъгвам в легнала поза. Променям малко по малко позата. Държа гърдата на разположение, така че като/ако прилъжа в спокойно състояние да легне, да се окаже с лице пред нея.
Ако това не помогне, пъхам ревящ в слинга, сядам на топката и гушвам отгоре, да усеща, галя гръбчето. И пак пея или шъткам. Като заспи хубаво, слагам внимателно в легнало положение разбутвам лекичко в опит да накърмя.
Най-важното, поне за мен е, че трябва да надвия себе си и да се успокоя аз. Понеже аз съм възрастния, бебето само не може. Успокоя ли се аз и кажа ли си - сега “го боря” до победа, бавно и спокойно, обикновено става.
Дано не ме помислите за луда с тези техники, но реших, че все на някой може да помогне 🙂

# 593
Изобщо не си луда, техниките са си супер е,благодаря, че сподели 😊

# 594
  • Terra incognita
Гледах видеа с кърмене в слинг и тази сутрин пробвах, омотахме се като пиле в калчища, нещо не мога да се оправя 🤦‍♀️ а и тя пак си се въртеше насам- натам, хем си бяхме вкъщи.
Иначе през нощта си навакса доволно с кърменето.
Имам чувството, че отново минава през някаква криза на растежа, допреди няколко дни спокойно издържаше по 3ч бодърстване и нямахме чак такива драми. Явно минава през нещо и има нужда от повече сън. Ето, тази сутрин стана в 7.30 и в 8.30 вече много й се приспа и я приспах, а преди издържаше повече.
Има ли скок в растежа около 6тия месец?

# 595
  • Несебър
Скок в растежа,регресия на съня и какво ли още не. 🤦‍♀️

# 596
Ама пиши какъв ти е модела на слинга и раницата в темата за бебеносене и ще ти се дадат съвети. На 6 месеца в ергораницата е къде по-лесно да я сложиш.

# 597
  • Terra incognita
Проблемът е, че тя не иска да стои вътре, имам чувството, че се съклетисва, иска да е на свобода 🤷‍♀️

# 598
  • Варна
Момичета, кога ще се наспя? Човекът е на 1.9 години. Изкара всички зъби без вторите кътници. Яде си нормално през деня и пак се буди по 5 пъти на нощ...кърмя още на поискване...2 будения ме устройват идеално,  но 4-5 ми идват повечко. Оплаках се 😞

# 599
Момичета, кога ще се наспя? Човекът е на 1.9 години. Изкара всички зъби без вторите кътници. Яде си нормално през деня и пак се буди по 5 пъти на нощ...кърмя още на поискване...2 будения ме устройват идеално,  но 4-5 ми идват повечко. Оплаках се 😞
Сигурно ще ме набият за отговора, но аз се наспах за пръв път седмица след като приключихме с нощните хранения. Преди това я бях отбила, но за кратко направих грешката да заменя гърда с шише. Махнах шишето, което отне малко време. След това вече всички спяхме. Но пак е индивидуално, някои деца просто не спят спокойно до по-късно.
Дано скоро намали до макс 2 будения 😉

Общи условия

Активация на акаунт