Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 29

• 28 117
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Аз те посъветвах за втора ръка Медела, но явно не си обърнала внимание на останалата част от поста, а именно, че се продават конектори и фунии - чисто нови, естествено и шишета.  По този начин ползваш само мотора. А частите, през които минава кърмата са чисто нори.
На Нук имам 2 електрически помпи - толкова много пъти се чупиха и двете, че не мога да ги преброя - не препоръчвам.
Авент съм ползвала последен модел  електрическа - слаба е, не става.
Мини електирк на Медела е добра. Доста е шумна, но се свиква.

# 571
Аз те посъветвах за втора ръка Медела, но явно не си обърнала внимание на останалата част от поста, а именно, че се продават конектори и фунии - чисто нови, естествено и шишета.  По този начин ползваш само мотора. А частите, през които минава кърмата са чисто нори.
На Нук имам 2 електрически помпи - толкова много пъти се чупиха и двете, че не мога да ги преброя - не препоръчвам.
Аз прочетох и благодаря, но то няма ли пак толкова да излезе ако купя на ново всички части а взема за 100лв мотора?
Благодаря за информацията за помпите. На Нук имам две шишета и не ми харесват много, така си седят.  Нещо не ме тегли към тази марка Grinning

# 572
Суинг и мини електрик са различни модели Simple Smile
Виж някъде дали няма промоция по магазините, наскоро гледах намаление на Медела (нови).

Иначе въм фейсбук групи съм гледала Мини електрик за по 40-60 лв.
Конекторите, мембраните и фуниите са някъде към 45-50 лв. (Те са по няколко броя в пакет)

Аз за последно купувах от магазин " и за мама", но им се обадих директно по тел.да питам с какво разполагат.

С големия цедих с Медела, сега с малкия също - желязна помпа е това Grinning
Голям съм им фен.

Нук не са лоши, много ползвахме преходните им шишета с големия, за пиене на вода. Но помпите, ох помпите - кошмар колко бързо се развалят.

# 573
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Здравейте. След като вече има зелени коридори и всеки може да се ваксинира срещу К19, а аз искам да се ваксинирам, вие как смятате, удачно ли е да го направя, докато кърмя? След като няма достатъчно наблюдения и тествания върху кърмачки, дали съществува някаква опасност за бебето?

# 574
Може да се ваксинирате, няма проблем! Има шанс да искат да ви върнат като разберат, че кърмите, поне така четох във ФБ групата за ваксини, но лекарите в тези групи уверяват, че няма проблем. Страничните реакции като температура, болки и т.н. са нормални и не са признак на болест, защото ваксината не може да разболее никой.

# 575
Здравейте. След като вече има зелени коридори и всеки може да се ваксинира срещу К19, а аз искам да се ваксинирам, вие как смятате, удачно ли е да го направя, докато кърмя? След като няма достатъчно наблюдения и тествания върху кърмачки, дали съществува някаква опасност за бебето?
Дали е удачно, кой ще се наеме да каже? Болниците препоръчват да се направи, все пак обаче не забравяйте, че дори да има някакъв негативен ефект върху вас или детето, няма да получите подкрепа и помощ.
Ако смятате, че сте застрашена и евентуалните вреди, компенсират риска, действайте. Това е 100% лично решение.

# 576
Заповядай! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4213146062046831& … d=174229282605216

# 577
Аз прочетох и благодаря, но то няма ли пак толкова да излезе ако купя на ново всички части а взема за 100лв мотора?
Благодаря за информацията за помпите. На Нук имам две шишета и не ми харесват много, така си седят.  Нещо не ме тегли към тази марка Grinning
Аз съм с мини електрик и си ми върши супер работа, когато се налага да я ползвам 😁

# 578
Май трябва да се направи тема ,,Ревю на помпи за кърма".

На един познат, който има анемия му казал лл да не се ваксинира, защото анемията му от доброкачествена ще стане злокачествена.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 15:25 от ElisavetaVeta

# 579
Темата не е за ваксинацията за и против. Дадена е наличната научна обоснована информация вече, от там насетне е личен избор и няма смисъл от последваща дискусия.

Кой какво казал, на кого го казал, моля, не е подраздел клюкарник или конспирации, освен това така формулирано изказването за анемията е абсурдно и ме съмнява да е излязло от устата на медицинско лице. Да се придържаме към темата.

# 580
Удеве ме обвиниха, че ми се запушват гърдите понеже кърмя на поискване. За какво ми била нова помпа, след два месеца почва захранване, може и на мивката да се цедя....
В крайна сметка ще е втора ръка помпата. Извинете за излиянията.

# 581
Моят съвет е да се успокоиш,  много си напрегната.
С първото дете се запушвах по 2 пъти в седмицата толкова много месеци,  че накрая не ми правеше впечатление.  Сега с малкия съвем.
Сипи си вино дда се отпуснеш, всичко е точно.

# 582
Папълно подкрепям Верчето, защото и аз бях приела запушванията като нещо ежеседмично и нормално, даже и последния мастит така беше.
Като кърмите правете лек масаж на гърдите с леко избутване към зърното, това при незапушено. Така ще се дренира по-добре и ще се запушва по-рядко.

# 583
  • Несебър
Бях чела нещо преди време и сега се сещам със съветите за масаж към зърното. Постът беше за запушванията, поставя се електрическа четка за зъби на мястото на запушването и се оставя да повибрира. Работило ефикасно. НО, съветът беше да се почва от зърното и така да се придвижва нагоре. Нещо като при възлите в косата. Започваш най-отдолу да разресваш и лека полека нагоре. Тогава ми се стори много логично, но и аз винаги съм правила масаж към зърното.

# 584
  • Terra incognita
Здравейте, идвам с огромен проблем, който се породи изневиделица. Баткото тръгна на градина от 2- 3 сесмици и режимът ни се промени, защото сутрин трябва да го отведен, а следобяд да го вземем. Така се получава, че тя сякаш не може да си вземе пълноценно дневния сън и от 2-3 вечери е тотален АД с неистови истерии, които траят с часове. Нощем и до обед суче добре. След това нещо става, превъзбужда ли се, не знам, но отказва да яде. Предлагам точно преди да излезем, обикновено към 15- 15.30. Ако сукне два пъти и това е. Взимаме баткото и постояваме около час на детската площадка, прибираме се и тя пак отказва да суче, защото я усещам уморена и недоспала. Опитвам се да я приспя, без успех, явно защото е гладна. И към 18- 19ч се почва с иствриите. Вчера слизахме на двора, за да я приспя с количката- не успях. Исках да я приспя, защото като си отпочине 3ч- тина мин ще засуче. Навън не може да се наспи качествено, събужда се след 30 мин. Днес същото. Днес стана в 6.30, защото снощи след истериите заспа към 19.30, направи две спанета, докато излезем, излязохме и заспа в количката, но спа към 30 мин, събуди се и веднага предложих гърда- бяхме в колата. Тя естествено отказа, въртеше се насам- натам, пипа навсякъде. Прибрахме се и пак првдложих- отказа категорично. И лека -полека пак започна да се вкисва и да истериясва, приготвих я за сън както всяка вечер, сложих я да суче, а тя започна да се опъва, да се върти на другата страна и да плаче неистово. С мм просто се видяхме в чудо, аз не издържах и се разтрепврих и разплаках. Нито спи, нито яде, а е хем уморена, хем гладна. Мм в отчаянието си направи грешката да й предложи вода от шише и тя започна лакомо да суче, но аз го дръпнах, защото усетих, че това е голяма грешка. За мен ситуацията е такава, защото очевидно дневният режим куца, превъзбужда се, уморява се и искам мляко сега и веднага, защото е уморена да суче. Забравих да допълня, че е почри на 6м, отскоро започнах по малко да захранвам, но сме много далеч от заместване на обяд или сз. Давам по малко пюре между кърменията, но тя не е и особено ентусиазирана.
Тази вечер бях на крачка да пратя мм до аптеката за АМ, защото това, което видях не го пожрлавам на никой, да гледаш как детето ти се дере, страда, гладно е, не желае гърдата ти и не можеш да го успокоиш по абсолютно никакъв начин. Успяхме някак на магия да й сложим залъгалката и заспа, защото и нея отказва.
Малко дълго, подробно и объркано стана, за което се извинявам, но в моемнта не съм на себе си. Въпросът ми е какво да правя, ако утре пак се случи същото? На косъм съм да купя АМ и да давам в подобни ситуации, но подозирам, че така много бързо ще си прецакам кърменето, а аз държа да приема кърма поне до годинка. Другият вариант е да купя някаква по- мощна помпа и да се цедя, защото с тази която имам не излиза нищо. Разбира се, най- хубаво ще е да суче от мен, но как да я накарам? Гасих лампи, предразполагах я, какво ли неправих, всичко, което съм чела, но абсолютно нищо не помогна. В момента, в който я сложа в поза за кърмвне и надава още по- мощен вой.
Посъветвайте ме какво мога да правя в подобни ситуации, както споменах, тя още от обед започва да отказва лека- полека. Дали ще се разсейва, дали ще е преуморена, просто отказва. 😭😭😭

Общи условия

Активация на акаунт