Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 29

• 28 036
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Е сега вече разбирам, иначе не беше ясно. Огледайте добре зърното там от къдито си точи кръвта. Може би има някаква миниатюрна раничка.

# 676
Вероятно, предположение - било е от ритник, станало е отвътре кръвоизливче и сега излиза. Щом те притеснява,изцеждай я. Ако има гной, щеше да си с температура и възпаление, но опитай с изцеждането, оставай да се утаи кърмата и си я давай. Боли ли се гърдата някъде в  момента? Би трябвало да мине за 2-3дена.

# 677
Не, не боли, само след душа известно време ме щипеше. Мажа с Лансинох. Два дни ще я цедя и после пак ще пробвам. Благодаря.

# 678
О,щом е имало щипане значи може и баш на зърното да е някоя мъничка рана.

# 679
Търсете нещо наистина малко.
Аз в родилното се бях панирала, че бебето повърна малко кръв, но неонатолога веднага каза да гледам гърдите...е едва видях раничката.

# 680
  • Terra incognita
Здравейте пак от нас. Имам въпрос, 3-4 мин сукане достатъчни ли са за едно 6-месечно бебе? След перипетиите, през които минахме не мога да преценя дали е ок 🤔

# 681
Напълно възможно е да е достатъчно.

# 682
Здравейте, мога ли да използвам масло от чаено дърво и едно масло против косопад на Ривана? В листовките пише, че е противопоказано за кърмачки, но не мисля, че би имало вреда като се ползва само върху скалпа.

# 683
Ако остава миризма в косата (зависи какво количество) или бебето е наблизо, докато се нанася/седи с него, не е ок да се ползва.

Косопадът след раждане е хормонален и нормален. И докато хормоните не се нормализират,няма да спре. При всяка жена се случва 😉

# 684
  • Несебър
Кактус, защо не бива около бебето? До колкото съм се информирала лавандулата и чаеното дърво са ОК при кърмене и около бебета. А, и използвам...да не направя беля? 😬

# 685
Здравейте .
Може ли да се пие масло от бял трън?

# 686
Здравейте пак от нас. Имам въпрос, 3-4 мин сукане достатъчни ли са за едно 6-месечно бебе? След перипетиите, през които минахме не мога да преценя дали е ок 🤔
Не съм експерт, но в родилното една акушерка ми каза, че добре сучещи силни бебета и за по три минути на гърда се наяждат, просто се лигавят след това. Разбира се трябва да има и мляко, но то май си личи като няма. На шест месеца би трябвало да е шампион в сукането вече, доста стаж си е това.

# 687
Кактус, защо не бива около бебето? До колкото съм се информирала лавандулата и чаеното дърво са ОК при кърмене и около бебета. А, и използвам...да не направя беля? 😬
И двете не са ок. Защото са силни етерични масла и особено около новородени, могат да направят беля с дишането/алергизиране. Не бива да се мажат гърдите с подобни етерични масла,ок са чисти базови - кокос,бадем. Ако ползваш за аромалампа, пак по-добре, докато е малко детето, да не е в стаята или да е буквално 1 капка. Има в момента някаква безумна реклама на една фирма и лекуване на зърна и жълтеница с етерични масла, докладвана е,ама дали ще я спрат...
Здравейте .
Може ли да се пие масло от бял трън?
Силимарин ли имаш предвид? Пиши ми на лично.
Не съм експерт, но в родилното една акушерка ми каза, че добре сучещи силни бебета и за по три минути на гърда се наяждат, просто се лигавят след това. Разбира се трябва да има и мляко, но то май си личи като няма. На шест месеца би трябвало да е шампион в сукането вече, доста стаж си е това.
Това е абсолютен абсурд. Вредна, опасна реплика, показващя единствено незнание как сработва процеса на лактация.
Преди да цитирате реплики на незнайни хора, непочиващи на научни факти,се информирайте как се храни едно новородено. Темата, в котяо пишете има първи пост и в него е отделено специално място на текстове за това как се кърми и храни новороденото. Както и куп друга информация. Новородено ако седи 3 минути на гърда е показател за проблем.

Иначе относно въпроса на Вики, да, на тази възраст е достатъчно заякнало детето и за 5 мин може да си изсуче достатъчно кърма. Предлагаш и втората - ако иска -иска, ако не - не.

# 688
Ноистина внимавайте с ароматите около бебетата, моето започна да кашля и едва да поема въздух от един прост лимон, на ойто стържех кората в стаята.

# 689
  • Terra incognita
Здравейте пак, искам да повдигна темата за ваксините срещу Ковид. Допреди два- три месеца не беше препоръчително кърмачка да приеме ваксината, тъй като нямаше събрани данни по този въпрос, но все повече се говори, че ваксинирана кърмеща майка предава антитела чрез кърмата.
Вие какво мислите, бихте ли се ваксинирали с този аргумент?

Общи условия

Активация на акаунт