Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 3)

• 54 423
  • 665
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Към момичетата от Надежда: вече записват за ЖК за февруари.

На последък усещам ритниците по-ниско, доста под пъпа. Това сигурно означава, че девойката не е с главата надолу? Сигурно е много тъп въпрос, но кога би трябвало да се обърне за естествено раждане?

# 91
Аз също ги усещам много ниско, а на последния преглед ми казаха, че бебка е с главата надолу. По принцип обръщането става към 7ми месец Simple Smile
Но е възможно и по-късно или по-рано. Важно за естественото раждане е в 9ти месец бебчо да се е обърнало.

# 92
  • София
Моето е в момента с главата надолу, но все още са малки и е възможно да се обръщат още. И моите усещания са предимно в долната част.

# 93
И мен ме рита на бая ниско според мен е нормално. Първото ми дете се обърна в 7ми месец и така си остана готово за раждане

# 94
Всички ги усещаме много ниско.
Дъщеря ми се обърна в началото на 8-ми месец и така си остана. Но тя освен това се и смъкна много ниско и нямаше вече как да се върти.
Иначе може да се обърне бебето в 7-ми например и една седмица преди раждане да се завърти седалищно. Или пък наобратно - баш преди раждане да се врътне в позиция.

# 95
И мен ме рита доста ниско. Но все още има място и предполагам не застава само в една поза-надолу или нагоре. Синът ми се обърна в 9 месец. Напук, че уж е по-тясно тогава и без моя помощ. Една нощ мислех, че нещо лошо ще ми стане, за секунди усетих как се завърта настрани и надолу. И така и си остана до преди секцио. Така, че не ги мислете от сега. Има време за обръщане и преобръщане Simple Smile

# 96
Аз да питам, имам бяло течение без парене без болка. Пуснахме микробиология, нищо не излезе.
В петък пак пуснах защото все още си го имам течението и днес гледам пак нищо няма. В петък ще ходя при следящия ми доктор ама това нотмално ли е? С предната бременност нямах, иначе чета и се успокоява, че било нормално поради засилената функция на матката 🤔 това ако е така до края...

# 97
  • София
На мен и по принцип си ми е по-силно и като сме пускали микробиология е била чиста. Даже сега октомври като ми пускаха първата ми дадоха за всеки случай рецепта за глобули, но беше чиста, вчера пуснахме втората и чакам резултатите сега. Не мисля, че има нещо, което да те тревожи.

# 98
Аз да питам, имам бяло течение без парене без болка. Пуснахме микробиология, нищо не излезе.
В петък пак пуснах защото все още си го имам течението и днес гледам пак нищо няма. В петък ще ходя при следящия ми доктор ама това нотмално ли е? С предната бременност нямах, иначе чета и се успокоява, че било нормално поради засилената функция на матката 🤔 това ако е така до края...
Да, аз имам и то доста. АГ каза че е нормално.

# 99
Аз бях на преглед днес и въпреки,че също усещам много ниско ритничетата, се оказа,че бебка е с главичката надолу. Докторката каза,че е нормално и зависи от моментната позиция на бебчето.

#malvinka мисля,че е нормално да е по- засилено течението. Доколкото знам е добре да се следи внимателно ако има промяна в консистенцията,цвета или се появи мириз. В останалите случаи мисля,че беше нормално. Следи си микробиологиятааза всеки случай за да си спокойна Simple Smile

# 100
И аз имам, основно ако съм ходила повече или тези дни ако съм била дълго време навън и ми е било студено. Микробиологията ми е ок. Има дни в които липсва или е много малко.

Искам да кажа на тези дето им е първа бременност. Спокойствие и положителни мисли. Това, че голям % сме с проблеми, някои и с неуспешни бременностти, не означава че всички минават през това. 9 мес минават бързо , а емоциите от 1 бременност е веднъж в живота, защото сега с номер 2,освен притеснения, мисля и за голямото дете и т.н, така че им се насладете максимално . Simple Smile

# 101
  • София
И аз имам, основно ако съм ходила повече или тези дни ако съм била дълго време навън и ми е било студено. Микробиологията ми е ок. Има дни в които липсва или е много малко.

Искам да кажа на тези дето им е първа бременност. Спокойствие и положителни мисли. Това, че голям % сме с проблеми, някои и с неуспешни бременностти, не означава че всички минават през това. 9 мес минават бързо , а емоциите от 1 бременност е веднъж в живота, защото сега с номер 2,освен притеснения, мисля и за голямото дете и т.н, така че им се насладете максимално . Simple Smile

Кажи ми го и на мен, дето съм с втора. Grin

# 102
Мега различно е наистина първа и втора, предполагам и следваща бременност. За мен определено не е “най-магическият” период от живота ми като жена, нищо че съм с безпроблемна първа и до момента втора бременност. Липсва си ми да мога просто да си легна на дивана да си почина от миенето на пет чинии и половина, сега се започва на полубебешки “стани, мамоооо” или “седни там” 😁

А тези от вас, които бременни боледуваха от корона вируса, може ли да споделите как протече цялото нещо? Симптоми, прегледи, лекарства, колко време продължи?

И да ви се похваля, харесахме си тандемна количка за два броя деца, която не е като вагон и не тежи 200 килограма - cybex gazelle s. Нямам търпение да я купим и да й се радвам на живо. И ако може някой да купи старата 😂

# 103
...
А тези от вас, които бременни боледуваха от корона вируса, може ли да споделите как протече цялото нещо? Симптоми, прегледи, лекарства, колко време продължи?
...

Въпреки отрицателния ми тест, и според мен, и според АГ съм го изкарала. Беше в началото на ноември. Имах температура не повече от 37.6, хрема, бях отпаднала, супер силно главоболие в областта зад очите, непрекъснато в продължение на 3-4 дни. Загубих напълно обоняние на 4 ден, което два месеца по-късно още не се е върнало. Около седмица до 10 дни не се чувствах добре.
Можех да пия парацетамол при нужда, но не ми помагаше и изпих не повече от 3-4 хапчета за целия период. Пиех Синулан Форте, топли чайове, инхалации със сода и лайка и май това беше.
Във връзка с обонянието искам да попитам, тъй като информацията, която намирам е различна, дали може да се използват етерични масла по време на бременност. Конкретно става въпрос за вдишване/помирисване за не повече от 10 сек. на масла от роза, лимон, карамфил и евкалипт. Четох, че стимулират нервните окончания, отговорни за възприемане на миризмите и ми се иска да пробвам.

# 104
Аз изкарах Ковид преди месец и половина. Беше доста леко - само главоболие и хрема. Леко бях отпаднала. Нямаше да знам ако не се беше разболял мъжът ми. Ползвах парацетамол за главоболието и стандартните витамини (биозин ,цинк, вит Ц). Мина за 2-3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт