Пъзели 30

• 42 605
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
А, и още една история - отново на тема моята каръщина.
Скрит текст:
Нали сега в Озон има намаление на Едука, а аз имах отлежаващ техен пъзел-загадка. Казах си, че сега е моментът да го наредя и да видя дали ми харесва, за да си поръчам евентуално и останалите от серията.

Интересно ми беше дали е като при escape пъзелите на Равенсбургер, където картинката на самия пъзел е леко различна от тази на кутията и всъщност не знаеш на моменти какво редиш. Оказа се, че не е същото - картинката съвпада напълно. Както и да е, наредих го, много ми хареса. Самата картинка е с ясно изобразени дребни детайлчета, които лесно се навързват едно с друго.

Не разбрах обаче в какво се състои загадката... Огледах внимателно кутията, нищо не пишеше. Реших да потърся в интернет повече информация, при което научих с изненада, че е трябвало в кутията да има и книжка със самата загадка и подсказки към нея! Казах си, че няма такъв карък като мен, след липсващо парче сега и липсваща загадка Simple Smile Но от отзивите в Амазон ми стана ясно, че не съм само аз - много хора се оплакваха. Явно Едука се бяха изложили глобално.

Окуражена от добрата комуникация с Озон, написах и на Едука една заявка, с молба да ми пратят пдф на брошурката по имейла. Не ми трябва на хартия, искам само да разбера загадката! Автоматичният отговор дойде веднага и ме уведоми, че заявката ми ще бъде разгледана в срок от една до три седмици. Голяма маняна са тези испанци Grinning

Снимка на пъзела:

# 646
  • Варна
Е, те нали сега ще въвеждат 4-дневна работна седмица, та нищо чудно Simple Smile

# 647
  • София
Hot SummeR, нали питаше за Анатолиан, дали големите им са с един плик части? Е, 3000 парчета са в един - тъкмо отворих кутията. Не знам как ще го редя този, няма разпечатана картината, а даже на кутията  изображението не заема целия капак... Изненадаха ме неприятно, дано се окаже, че за редене е по-лесен от очакваното (че още се чудя дали не се надцених прекалено).
И на Едука нямаше разпечатано, но поне картината беше на цялата площ на капака. Ама при тях пък го има момента, че слагат логото си отпред и реално в горен десен ъгъл едно квадратче просто липсваше от изображението (хем трудно дърво, хем не знаеш клони ли има там, листа ли; и какъв цвят ще да са тези клони/листа).

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 12:47 от ToniShu

# 648
Значи се отказвам да поръчвам 3000 на тези марки засега. Благодаря ти! Кой си отворила да редиш?
Аз не се стърпях и си поръчах един от харесаните 😌

Бавно си подреждам започнатите вълци на Bluebird и вече си промених мнението за марката - харесва ми:)

# 649
  • София
На предната страница, който постнах - пристанище again Grinning

# 650
Ghibli, ахах,  в срок от една до три седмици, това e  велико - все-едно е рекламация на пералня ))).

# 651
И на Едука нямаше разпечатано, но поне картината беше на цялата площ на капака. Ама при тях пък го има момента, че слагат логото си отпред и реално в горен десен ъгъл едно квадратче просто липсваше от изображението (хем трудно дърво, хем не знаеш клони ли има там, листа ли; и какъв цвят ще да са тези клони/листа).
В Озон, като отвориш страницата на някой пъзел на Едука, има две снимки една под друга. Едната е на кутията, другата е на цялата картината на пъзела. Аз оттам съм поглеждала докато редя, логото им наистина закрива горния десен ъгъл, което е неприятно. Но като цяло, хлабави или не, Едука си остава любима моя марка, също и Heye.

Днес получих поръчката си и трябва да ходя за фазер от Бриколаж, докато не са го затворили, за две двехилядника.

Hot SummeR, много е хубав този пъзел и него съм си го заплюла Simple Smile

# 652
  • Варна
Heye много ми харесват като качество, но адски шантави картинки имат.

# 653
Аз още не съм редила на Едука и Heye въпреки, че съм накупила няколко. Ще се поправя скоро Simple Smile
На мен любими марки са ми Master Peaces и Step. В момента съм започнала Красавицата и Звяра на Master Peaces.

Днес докато издирвах една книга, по желание на дъщеря ми, попаднах на този сайт.
http://borsabolid.com/bg/452-pyzeli-ot-1000-elementa
Пускам, който иска да разгледа за разнообразие.
Предлагат три марки пъзели. Касторланд и Едука са ви ясни, за Piatnik съм с много добри впечатления.
Наскоро показах едни жаби, бяха на тази марка.

# 654
  • София
И аз само един на Heye съм редила, защото като цяло не са мой стил картинките им. Но имат няколко природни, които ми харесват много.
И буквално не се сетих да видя от втората картинка в сайта, пфу! Но то и няма къде да сложа лаптоп до мен на пода (малко възпрепятствам вратата като редя голям пъзел, та ако плесна и лаптопа там, ММ сигурно съвсем ще ме отпише от нормалните хора Grinning ).

Vox, искаш да кажеш, че наличността в този сайт е по-скоро актуална? Имат пъзели, които не съм мяркала в Озон и  други сайтове, затова питам.

# 655
ToniShu, за първи път поръчвам от този сайт. Много се надявам артикулите, на които има зелен бутон поръчай, да са наистина в наличност, защото само тук намерих книгата. Не можах да устоя и към нея прибавих и този пъзел http://borsabolid.com/bg/pyzeli-i-origami/9038-ladies.html
Засега всичко изглежда наред с поръчката Simple Smile

# 656
Много ми се иска да си поръчам escape puzzle или като цяла някаква логическа/загадъчна игра / пъзел.
Проблема е , че ме интересува , никъде ли няма превод на БГ , можете ли да ми помогнете и да ми препоръчате/ориентировате какво да си поръчам ?

ПС :редактирам си поста , защото искам да ми кажете от къде бих могла да купя цялата серия тази марка пъзели ?

# 657
  • София
Vox, много е красив пъзела. Да кажеш като пристигне, че да знаем всички за надеждността на сайта Simple Smile

# 658
Много ми се иска да си поръчам escape puzzle или като цяла някаква логическа/загадъчна игра / пъзел.
Проблема е , че ме интересува , никъде ли няма превод на БГ , можете ли да ми помогнете и да ми препоръчате/ориентировате какво да си поръчам ?

ПС :редактирам си поста , защото искам да ми кажете от къде бих могла да купя цялата серия тази марка пъзели ?

От тук:

https://www.amazon.es/Rompecabezas-Madera-Colecci%C3%B3n-Familia … T987WHY&psc=1

и тук:

https://www.amazon.de/dp/B08R8SHVH5/ref=sspa_dk_detail_6?pd_rd_i … mp;th=1&psc=1

# 659
По принцип това е сайтът на дървените пъзели - https://unidragon.eu/

Общи условия

Активация на акаунт