Интересно ми беше дали е като при escape пъзелите на Равенсбургер, където картинката на самия пъзел е леко различна от тази на кутията и всъщност не знаеш на моменти какво редиш. Оказа се, че не е същото - картинката съвпада напълно. Както и да е, наредих го, много ми хареса. Самата картинка е с ясно изобразени дребни детайлчета, които лесно се навързват едно с друго.
Не разбрах обаче в какво се състои загадката... Огледах внимателно кутията, нищо не пишеше. Реших да потърся в интернет повече информация, при което научих с изненада, че е трябвало в кутията да има и книжка със самата загадка и подсказки към нея! Казах си, че няма такъв карък като мен, след липсващо парче сега и липсваща загадка
Но от отзивите в Амазон ми стана ясно, че не съм само аз - много хора се оплакваха. Явно Едука се бяха изложили глобално. Окуражена от добрата комуникация с Озон, написах и на Едука една заявка, с молба да ми пратят пдф на брошурката по имейла. Не ми трябва на хартия, искам само да разбера загадката! Автоматичният отговор дойде веднага и ме уведоми, че заявката ми ще бъде разгледана в срок от една до три седмици. Голяма маняна са тези испанци
Снимка на пъзела: