Пъзели 30

• 42 990
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
Браво! Ще е много хубаво.
В блока на сестра ми има традиция. Който има рожден ден, оставя поне един букет на консиерж(ка) . Тя ги подрежда на масата във входа. Който има излишни играчки, пак ги подрежда там - хората си взимат. Имат и една занаятчийка. За Нова година беше окачила елхови клонки с ръчно изработени играчки. Готино е!

# 376
Не ми остава време за редене, но днес се справих с тази красота...
Пъзел Cobble Hill от 1000 нестандартни части – Новошотландски ретривъри. Sunglasses

# 377
Симпатяги!

# 378
Още един от мен. Излезе по-труден от очакваното. 1000 части на Falcon

# 379
  • София
Бавно напредвам

# 380
  • София
Е, той си е някакъв мастодонт, няма да стане бързо! Simple Smile Красив е Simple Smile

# 381
  • гр.София
Един закачлив пъзел с летен привкус

# 382
  • Варна
Небето беше най-лесно Simple Smile

# 383
  • гр.София
Оооо, страхотен е този пъзел!

# 384
Небето беше най-лесно Simple Smile

Вчера го гледах този пъзел. На ravensburger е, нали? И аз мисля да го купя.

Имаше един пост преди време за качеството на различните фирми и класация, та си виках "Чак пък такава разлика". Вчера видях за какво иде реч. Развалихме пъзела с Айфеловата кула и започнахме този на Clementoni с Динси героите, на който дори на кутията си пише, че е high quality. Ами то е удоволствие да го редиш, всяко парченце си пасва на мястото, парчетата с голяма дебелина, гланцирани и на дебел картон. Не беше от небето трудността на Айфеловата кула, от качеството на пъзела беше проблемът. Хубаво е да има малко предизвикателство, но има една граница, след която става мъчение, а в крайна сметка това е хоби и го правим за удоволствие. Освен това при мен денят все още е много къс, последните дни много вали и е адски мрачно. Има малка разлика в нюансите на небето, но тя се забелязва на естествена светлина. Пробвахме на кухненската лампа - не става да се реди това чудо на изкуствена светлина. Може би лятото, когато денят е дълъг пак ще го пробвам да го наредя, че ми е подарък от приятелка и искам да й го покажа нареден.

Та исках да ви питам, вие имали ли сте такава "греда" Blush

# 385
  • Пловдив
Страхотни пъзели, момичета! Браво! Бъдете здрави и се забавлявайте!

# 386
  • София
Аз бях си купила един такъв точно на Clementoni  и още на рамката се отказах. От тогава техни не съм взимала.
Пробвай Schmidt или Gibsons, да видиш разлика в качеството с почти всичко друго Wink Gibsons са доста лесни, имай предвид. Последно (писах тук) ми хареса много и Falcon premium, не знам дали има разлика м/у чист Falcon и Premium.
Явно се отказвам от  пробата с Jumbo, предстои да пробвам Anatolian аз; имам очакване да ми хареса, пък ще видим.

# 387
Момичета, някоя от вас която има килимче за редене на пъзел и не го използва може да ми пише. Бих го купила. Тъй като сме начинаещи с детето искам да започнем на килимче. Много от сайтовете са изчерпани и няма наличност, а в тези в които ги има са доста скъпи.

# 388
ToniShu, сега погледнах като те прочетох 2-та пъзела на Clementoni, коити купих миналата седмица - този, който започнахме на Дисни е high quality, а на другата кутия не пише така. Другият беше и по-евтин. Този на Дисни е страхотен, след Jumbo ми е направо кеф да го нареждам. Като започнем другия, ще видя дали ще има разлика в качеството, дано не е разочароващо.
Със сигурност ще си набележа марки, защото явно има значение. Определящо ми е какво има налично по ирландските сайтове и какво може да дойде до адрес бързичко, тъй като магазините при нас следващите два месеца май няма да отворят Confused

# 389
  • София
gerinceto, тъкмо тези дни се чудех дали има смисъл да сменя моето, или ще са пари на вятъра. Споделяла съм тук, че не ми харесва съвсем - събира ужасно много косми и прашинки (чистя го с прахосмукачката след всеки пъзел) и заради белите надписи и очертания понякога ми е трудно да редя (светли парченца не трябва да слагам върху белите шарки, защото ме бъркат). Внимавайте при избора на килимче Wink А ако не редите големи пъзели по 2-3 хиляди части, препдолагам, че е по-добре да си вземете папка.

poppy-fairy, беше high quality, ето този. Парченцата от рамката съответстваха на толкова различни места, че с ММ не успяхме да я наредим дори за 3 дни. Дори с най-евтините пъзели не съм имала повече този проблем (даже ММ не ми трябва за подкрепление). Наскоро си мислех дали да не пробвам пак Clementoni, защото май не съм мяркала някой да се оплаква от тях, освен мен.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 10:56 от ToniShu

Общи условия

Активация на акаунт