Как само времето лети - АПРИЛчето годината преполови!

• 10 401
  • 310
  •   1
Отговори
# 120
Ще пробвам пак да пиша, пък каквото стане Rolling Eyes
В началото процедурите започват в една бих казала голяма вана, а в самото помещение бихме могли да присъстваме аз и мъжа ми.Първо му измивам телцето от лосиона, с който съм го мазала предната вечер след баня, кинезитерапевтката го поема.Започва да го "разхожда" из баната като му придържа гръбчето, по някое време му намокря и лицето.След това го пуска и го придържа само за брадичката и така "плуват" по корем и гръбче.Друг е въпроса, че тогава Пресил се стресна, защото нагълта вода от много бързите движения от нейна страна.Нашата процедура трая 2-3 мин Rolling Eyes по обесними причини, а по принцип са около 7-10 мин.След време ако свикне и задобрее в тази дисциплина ще го прехвърлят в истински басей.За сега не мисля дали това ще стане, той сам ще си покаже дали му е приятно, но бих се радвала, защото плуването е най-хармоничният спорт, участват всички мускули, а и ефекта на закаляване не е за подценяване Peace

# 121
И аз писах и ми изчезна!
Вече преди да публикувам, ще копирам!

Нуни, дано всичко се оправи, молим се за вас!  Praynig
Виф, ДТК не се ли бие на 2,3 и 4 -тия месец. Сега на петия няма ваксини.
На Спас му ги биеха в крачето - мускулно и не е посинявало от нито една.

Изследвания на шест месечна възраст по каса са задължителни.
Два пъти годишно – при навършване на шестмесечна и едногодишна възраст - изследване на хемоглобин, брой еритроцити, MCV, MCH, MCHC,брой левкоцити,хематокрит, както и изследване на:
- албумин в урината
- седимент в урината
Лекарите са задължени по договора си с НЗОК да ги назначават, иначе подлежат на санкция при евентуална праверка.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2006, 13:18 от joyka

# 122
  • Варна
Мерси мамчета за бързите отговори. Сега ще съм спокойна за малкия. На Макси досега не са му били никакви ваксини, наложи се да изчакаме малко, и сега го караме по новия имунизационен календар, по който по-късно се почва с ваксините. Ама така ще търся съвети от вас, като имаме нужда, за което пак благодаря   bouquet

Лек и хубав ден, макар и дъждовен  Laughing

# 123
Хм, Филипа, голяма раzлика има zна4и. При нас е в басейн (малък е) при 32° температура на водата. Група с 8 бебета плюс родителите сме и една жена дето води курса. Детска у4ителка е тя. Трае 30 минути всяка седмица. В басейна има много игра4ки, патки, рибки, 4аШи, кораб4ета,.... Първата седмица децата се zапоzнаха с водата и помежду си, само ни покаzаха как да ги държим и накрая пяхме една песен  Mr. Green  Миналата събота, т.е. втория път, вървяха в кръг, пяха песни, вдигаха децата във въzдуха, на сам, на там и най голямото упражнение беШе да ги наливат внимателно с вода, първо по раменето, след това по главата. Трябва да има рефлекс да си zатварят устата тогава. Това беШе подготовката zа по нататъШно плуване под вода.

# 124
  • софия
На Макси досега не са му били никакви ваксини, наложи се да изчакаме малко, и сега го караме по новия имунизационен календар, по който по-късно се почва с ваксините.

и ние сме без ваксини още....само туберколозната от родилния... ама по-добре така Laughing само се пазим да не ни `налазват` много да ни галят дечица и туй то...

# 125
Яснооо, при нас е измислена работа.Няма уводна част, както се казва, направо ги топят във водата, дори вчера ме попита дали ако му потопи главичката щял да се уплаши ShockedГоворим за първо посещение, няма що ConfusedТака че идеята да сравняваме каквото и да било м/у Бг и Германия не е много удачна Mr. Green

# 126
На Макси досега не са му били никакви ваксини, наложи се да изчакаме малко, и сега го караме по новия имунизационен календар, по който по-късно се почва с ваксините.

и ние сме без ваксини още....само туберколозната от родилния... ама по-добре така Laughing само се пазим да не ни `налазват` много да ни галят дечица и туй то...

Момичета, кажете какъв е този нов имунизационен календар. Последният приет в България е с Наредба № 15 от 12.05.2005год.

# 127
Ами Филипа, аз ги отказвам, защото прочетох разни статии и мнението на лекарката му е същото- ваксините вредят и водят до алергизиране на децата, както и до допускане на болести на клетъчно ниво, с инжектиране. Освен това ваксини се биели за заболявания, които съществуват, а не за стари такива. И вместо за хепатит, те им слагали ДТК - три лечими инфекции, твърде ограничени в наши дни, само в някои страни ги има... Е, риск се поема винаги - както при поставянето на ваксината, така и при отказ от нея. Praynig
И вредите били по-големи от поставянето им, макар и да са невидими за нас в началото, увреждали организмите на децата ни.
И противогрипни си бием, само където щамът на вирусите се мени за седмици - даваме пари и си инфектираме тъканите, за да правим имунитет, а болестта вече е нова! Докато бях бременна пиех Неоксид, писала съм, първата ми зима без особени болести - само малко хрема и гърло! А преди с ваксини пак цистити съм правила...и ангини, при това гнойни.
Така де, реших да постъпя друго яче, повярвайте ми, много трудно решение взех!

Затова на 2 месеца му сложиха едно ДТК и после в жегите не поставих, вчера реших да ги пропусна изобщо. Повечето лекарки си поглеждат картона за имунизациите и просто дупчат! А не е правилно така- в жегите не трябваше да се поставят ваксини! Обаче те са ПРОСТО лекарки и гледат какво им пише - бият ти държавната ваксина или те изръсват за вносна и не ти казват какви са рисковете от ваксинацията. Стискам палци на всичките ни бебета да са здрави и да нямат проблеми нито с ваксините, нито с липсата на такива! Hug

# 128

Не знаех, че има и други без ваксини, освен Тони и Матей... Grinning

# 129
и ние сме само с едно дтк, но все пак искам да продължим. а иначе -

Стискам палци на всичките ни бебета да са здрави и да нямат проблеми нито с ваксините, нито с липсата на такива! Hug

newsm10

# 130
  • София
...Освен това ваксини се биели за заболявания, които съществуват, а не за стари такива. И вместо за хепатит, те им слагали ДТК - три лечими инфекции, твърде ограничени в наши дни, само в някои страни ги има...
Тези инфекции не са ли ограничени именно благодарение на ваксините? питанка не е заяжданка Доколкото стигат познанията ми в тази област, тези болести биха могли да бъдат фатални за съвсем малките бебенца и съвсем не са лесно лечими.

# 131
...Освен това ваксини се биели за заболявания, които съществуват, а не за стари такива. И вместо за хепатит, те им слагали ДТК - три лечими инфекции, твърде ограничени в наши дни, само в някои страни ги има...
Тези инфекции не са ли ограничени именно благодарение на ваксините? питанка не е заяжданка Доколкото стигат познанията ми в тази област, тези болести биха могли да бъдат фатални за съвсем малките бебенца и съвсем не са лесно лечими.
Съгласна съм с Данчето!
Аз работя в Здравна каса /е сега не работя Mr. Green/. Идваха от СЗО представители и искаха точно такава извадка от нас. Какво става с имунизациите, правят ли се редовно ваксините и др. неща. Вярно не мога да кажа точно за какво им беше тази информация и как са я използвали, но след това беше променен имунизационния календар.

# 132
Vif, аз също вчера сложих на мойта беба първата ДТК, аз си купих Инфанрикс, сложиха я в крачето. Вечерта малко плака, но не мисля че беше от ваксината, тя от известно време вечер си врещи преди заспиване Sad

На всички болнички, желая бързо оздравяване  bouquet

Аз купих зимно яке, шапка и ботушки от Mothercare от Мола на Стамболийски, също и от там взех едни сладурски кецове, подплатени отвътре доста топлички от Fox babyq , които си ги носим вече месец...тях не може да ги събува както чорапите Simple Smile

Ние със захранването май сме доникъде, тъй като аз започнах буквално сачо с 1лъжичка пюре от тиква и картоф и за 12 дни успях да стигна до цяло пюренце. Вчера ми беше ден за въвеждане на нов зеленчук, но ни биха ваксина така че пропуснах...хич и не бързам.
От моркова се втриса и тръгва да повръща...и него ще оставя за по-натам...
Но поне се радвам че разбра за какво служи лъжицата и вече отваря уста като я поднеса Simple Smile

Приятен ден на всички  bouquet

# 133
  • София
Аааа, Клио, дай цените на новите покупки, за да се ориентирам как вървят горе-долу  Mr. Green Енвиа, бързо казвай и ти с колко се охарчи за якенцето "Кара"  Mr. Green

# 134
  • София
Брей, тая Аги колко схватлива и как добре се е подготвила!
Ето ви малко инфо за васкините : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121241.0

Общи условия

Активация на акаунт