Как само времето лети - АПРИЛчето годината преполови!

• 10 398
  • 310
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Нуни, слънчице ...,  Hug Praynig Hug

Стискам силно палци да оздравяват всичките ни болнички!  Praynig

Покрай отвратното време навън успях да прочета цялата тема и имам 2 коментара:
* Абе, тоя Преско страшен пич! На глас съм се смяла на ето тази снимка: http://images10.snimka.bg/001134861-big.jpg  Joy
* По повод на коментарите за шаренийте в началото на темата да кажа, че на мен пък, нищо, че съм голям човек, страшно си ми харесват и много ми повишават настроението. То нали луд на шарено се радва, та и аз така  Laughing радвам си се  Laughing И искам мнооого да благодаря на Дея за усилията да зарадва инфантилни типки като мен   bouquet

И накрая, да се похваля, че танците вчера минаха екстра! Даже ме поканиха в ансамбъла, нищо, че оплитах краците като пиян овчар  Crazy Сега ме болят всякакви неподозирани мускулчета, но пък се чувствам свежарка.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2006, 10:29 от renkata

# 106
Татянче, хубаво е, че днес си по-добре HugСъчувствам ти, че няма кой да ти помага Sad
Моите гърди все още се противят на хапчетата и напук на тях си се пълнят с мляко ConfusedА съм ограничила до минимум течностите, храната, абе всичко което преди поемах, за да я стимулирам.Поне още 1 седмица ще пия хапове, дано спре.Иначе цедя по малко, колкото да усетя лееко облекчение, че болките са гадни.Не знам дали от хапчетата, но цвета й е един сиво-син, абе тъжна картинка Sad

# 107
  • Варна
Здравейте, мамчета и бебковци!!!

Стискам палци на Нуни всичко да е наред  Praynig

Момичета, искам да ви питам. Вчера за първи път поставиха ваксина ДТК на Макси и му даваха капки полиомиелит /май така се пишеше  newsm78 /. В момента ръчичката му е червено-синя на убоденото място и е твърдо. Това нормално ли е? И мога ли да го къпя? Вчера пропуснахме банята, защото забравих да питам, и реших, че няма да му стане нещо ако пропуснем къпане, отколкото като не знам, да направя беля. Май само аз съм непросветената тук по въпроса  newsm78  Embarassed

# 108
Здравейте и от нас.
Днеска бяхме на консултация и ни биха последният Пентаксим Peace
7000кг,66см сме.
А да питам тези от вас, който са на 6 месеца, взимаха ли кръв за изследване за хемоглобин и т.н.??

# 109
Филипка пробвали да пиеш лецитин за болките? Не спирай съвсем водата все пак, ако се обезводниш няма да ти стане по-добре  Sad

Нуни
вярвам че Яничка ще се оправи скоро, но ти се пази да не се разболееш и да не можеш да се грижиш за нея - можеш да пиеш Фервекс или хомеопатични, а храна яж лека и само колкото ти се яде - храната влияе много малко на кърмата в краткосрочен план, по-важно е да пиеш достатъчно течности и да си почиваш колкото е възможно при тази ситуация. Има ли кой да ти помага?

Данче първият признак за обезводняване е намалялото пишкане. Този сигнал се вижда далеч преди да се отрази на кожата, фонтанелата и нещо друго. Ако пишка обилно както преди няма проблем. Ако подозирам че Вени е жадна не и набутвам вода - предлагам гърда. Суче си безброй пъти (отдавна не ги броя и ми е много по-добре така), пишка обилно и съвсем прозрачно и така.

Вели, точно така трябва да изглежда и да се напипва мястото на другия ден след ДТК, ще остане синкаво/лилаво още доста дълго. Лекарят би трябвало да ги описва подробно тези неща, ако не се сети сам добре е да питаш преди всяка ваксина как ще се развие мястото през следващите дни, кое е нормално и за какво да внимаваш.
Можеш да къпеш бебче съвсем спокйно днес, не се къпе само първия ден.

# 110
  • София
Здравейте, банда! Hug
Тук всичко си е, както преди, като гледам...Разнищили сте някои теми, успяли сте да се скарате, лошо само, че сте се поразболяли.
Ние бяхме няколко дни в гр.Бяла при баба и дядо с мама и Давид.Изкарахме много добре и понакупихме на Давид малко чорапогащници, бодита, чорапки и получихме подаръци разни играчки.
Той се чувстваше много добре, а как хубаво спинкаааа....ама там стаите са по-хладни, защото апартамента е в кооперация на два етажа, на първия етаж и е краен...и Давид като легнеше в 22 и се буди в 5.30 чак.
Заради хремичката миналата седмица вкъщи ме направиха на нищо, че съм го кърмила онзи път, когато бях с температура. А свеки, като разбра, че не съм му давала нищо друго, докато съм давала лекарствата и каза "Убивам те!"  #Crazy
На Нуни чак не знам какво да й кажа, насълзиха ми се очите, докато й четях постинга....
Ние тези дни ще ходим да се борим за час за плуване, ама трябва да спре да вали, че не можем да се придвижим. А Пресил е мноооого готив във водичката  Hug
Виф, нашата ръчичка единия път беше синя месец и половина, ама сестрата много смотано му ги бие тия ваксини... #2gunfire

# 111
трябва да се взима кръв и урина, поне аз така знам

# 112
Бюти, то си е синкаво от конкретната ваксина, след хепатитната примерно не би трябвало да е така - не убивай съвсем сестрата, моля те  Wink

На 6 месеца минимумът изследвания, предвидени от НЗОК, е: хемоглобин, хематокрит, брой левкоцити и борй еритроцити (това в кръвта) и общо изследване на урина - албумин и седимент. Ако педито ви е свястно и ви пусне пълна кръвна картина с диференциално броене (мануално) - най-добре.

Също на 6 месеца трябва да сверят дали се изравняват гърдичките с главата и да направят оценка на зрението и слуха - това пак по каса.

# 113
А как се взима урината??

# 114
Бюти, добре си се завърнала Hug
мамо меца, аз си взех лецитин, но хич не съм сериозна, все забравям да го пия, сещам се когато напрежението стане нетърпимо EmbarassedА преди не бях чак такава забравана ThinkingТо и хапчетата за спиране на кърма няколко пъти забравих Blush
мимка, в аптеките се продават колектори за вземане на урина за момичета/момчета

# 115
А тук на 6 месеца никакви иzследвания. Ако е болно детето, тогава.

Мимка, тук се опитахме да вzемем урина на Милена като й налепихме една торби4ка на оная работа, ама не стана номера. 6 торби4ки иzхабих но все се отлепиха и накрая се откаzахме, педито вика 4е явно ниЩо й няма, ина4е до тогава да се беШе раzболяла съвсем  Joy

Забравих да питам zа бебеШкото плуване, Филипа, би ли каzала на кратко как проти4а то, zа да сравним с наШето ако искаШ? Само Преси и таzи жена ли бяха?  newsm78

# 116
Вчера, навършили 6 месеца  не ни взеха нито кръв, нито урина newsm78Продължавам да давам вигантол по 1 капка дневно, иначе всичко си му било наред на бебо. Не сложихме ваксина, отказвам ги. Живи и здрави, на годинка и половина ще направим реваксинация.
 Praynig
Всичко е по преценка на лекарите. А ние още се кърмим, започнах да давам зеленчуци, доки сигурно е преценила, че може да отложи изследванията...

Нуни, аз мисля, че е по-добре 1. Да се вдигне един як скандал на БП за 'бързата реакция", ако нямаш сили, дай аз да им вдигна! Mr. Green
Отгоре на това, супер кофти ти е положението и е по-добре да мислиш оптимистично за нещата...и все пак, какви изследвания направиха на Яна? Какво й откриха? Не може така дни поредни с Т!!! Това е бебе  Cry....Да не сте й слагали ваксина скоро, я си помисли!!! Sick

Иначе иска да яде, нали? Това е най-важното!
Ако има проблемация, имаме кърма и гърди, няма страшно Joy това е лек опит да те развеселя

# 117
Танче, не съм ви забравила!
Вали и духа, не мога да мръдна с бебока!

# 118
И ние онзи ден навършихме 6 месеца, бяхме на консултация но не са ни вземали нито кръв нито урина... Close

# 119
Чаена, как така отказваш ваксинациите?Защо?Нали си започнала, защо така до никъде?
снежи, те на консултацията не вземат кръв, а дават направление Peace
Татянче, писах, писах за плуването и някъде ми се погуби поста по трасето #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт