Как само времето лети - АПРИЛчето годината преполови!

• 10 403
  • 310
  •   1
Отговори
# 135
Мами частното ми педи се обади днеска да ми напомни да пазим ушите на бебоците в това време, че иначе съм щяла ядове да имам.Напомням и на вас Peace
За ваксините аз съм от лекарска фамилия и всички са твърдо за ваксините, а все пак са ми близки и надали ще ме лъжат, а и децата им също са ваксинирани, аз не познавам лекар на който детето да е без ваксина.
Не се заяждам , а изказвам мнение Peace

# 136
  • софия
Не знаех, че има и други без ваксини, освен Тони и Матей... Grinning

ние не сме слагали защото още не можем да се изчистим от жълтеницата....но това забавяне ще ми даде случай да го редуцирам поне  защото така или иначе при нас ще са препоръчително-задължителни Laughing

# 137
  • Русе
Привет мами!

Даааа, това за ваксините е благодатна тема за размисъл...Та, аз в крайна сметка реших да ваксинирам, въпреки че бях чела разни материали против(Вени, благодаря за статията! - обичам такива четива  Heart Eyes)... и то защото, докато бременеехме в Здравния обсъждаха случай на масово заболяване от детски паралич в Разградско, заради забавена реимунизация... (това всъщност беше във връзка с остарелия имунизационен календар в БГ). В крайна сметка, колкото и да се информирам, нямам смелостта да поема нещата в свои ръце и да споря с лекарите, но евала на Чаената и Вени! Peace Другият проблем е, че за да вземат детето в ясла, трябва да са му направени ваксините по ЗК...Е, с тях наистина няма да имам нерви да се разправям като му дойде времето  Close...А за противогрипните ваксини, абсолютна съм съгласна, че са безсмислени...Имам някакви резерви и към имуностимулаторите  newsm78.

Ние си направихме кръвните изследвания вече, защото Диди беше болна и лекарката реши да провери дали всичко е наред с левкоцити и т.н. след антибиотика. Те ще важат и след месец като навършим 6 месеца и най-вероятно няма да се дупчим пак. Само еритроцитите са ни леко извън нормата, но това е нормално за бебе на тези месеци (референтните стойности са за възрастни).

Лек ден и скорошно оздравяване на болните ни бебчета и мамчета!  bouquet

# 138
  • София
Момичета, искам да подстрижа Давид...дайте акъл как да го направя...с машинка, ножица, на фризьор... newsm78

# 139
Данче, близо 27 лв. струва якето. Money

Като зачекнахме темата за езиковата култура, срам - не срам  Embarassed ще питам: какво ще рече словосъчетанието "Сори за ОФФ-а!"!?!?  Thinking Често се натъквам на това, ровейки се из форума....

Последна редакция: ср, 27 сеп 2006, 16:06 от envia

# 140
какво ще рече словосъчетанието "Сори за ОФФ-а!"!?!?  Thinking Често се натъквам на това, ровейки се из форума....

"off topic" - извън темата Wink

# 141
  • Русе
И сега, един ОФФ от мен - за разведряване на настроението в това мрачно време:
http://naminal.com/r2/hollyshit/

Това е за мами-математички  Wink

# 142
  • София
Аз си бях купила някакво боди на 'Даяна и Ники' още пролетта, но беше голям размер и сега му е екстра и е едно мекичко и по-дебелшко- като за зимата. В базарите на Герена има всякакви (Поли и Герена) и струваха около 4 лв. В края на седмицата ще ходя да пазарувам и ще докладвам дали има интересни неща.
А аз малкия си го обличам както съм облечена аз + завивка и винаги си нося още едно одеяло, или пък жилетчица и като се разкиха или като му стане студен носа, го завивам/обличам. Говорих с педито за закаляване и тя каза, че ни е рано още.
Обувчици имам ето такива: http://images11.snimka.bg/001283013-big.jpg  С кожени подметки са, едните са за сега, другите са с вълна за през зимата. Мисля да ги ползвам като го нося в кенгуруто или като ходим на гости, иначе съм заръчала на прабабата да оплете различна дебелина тарлъчки и така ще сме вкъщи.

# 143
Янче, тенк ю!   bouquet Попълних знанията си с нещо ново! Wink

Цвети, току що четох в библиотеката на кърмаческия, че елдата била силен алерген, както и грахът. Мисля, че ти говореше за елдена домашна каша!? Thinking А какво е туй елда - понятие си нямам... Embarassed

# 144
енви, много пропуски, много! Mr. Green
И аз не знам що е туй елда Blush

# 145
  • София
Здравейте и от нас с Тонката в този ужасен есенен ден!
Днес имах ужасен ден, но първо по реда си:
Нуни и аз се присъединявам към пожеланията на останалите мами и ви пожелавам бързо оздравяване и никога повече да не преживяваш този ужас.
Аз днес също преживях нещо ужасно и за щастие беше само вдигане на пара, а не нещо истинско, но след като чета колко бебета се разболяват, а и прочетеното от нуни, не искам да ви казвам, какво преживях, когато днес по обяд ми се звъни в работата и с ужасен глас мъжът ми, който за щастие е бил в това време при гледачката, да ме пита къде е термометъра. Минутите, които изминаха в измерване ми се сториха години, а и знаейки че съм толкова далеч от детенце и нищо не мога да направя при евентуална температура  .......за щастие се оказа фалшива тревога. Но от утре съм решила веднъж седмично да му давам профилактично осцилококцилум.
В момента, в който се развиваше случката с Тони, трябваше спешно да се подготвям за интервю от нова телевизия, а нещата хич не бяха добре и пак щяха да ни плюят ит.н Та в цялата тази суматоха дадох и интервюто, което да се похваля, ще бъде излъчено утре в обедните новини.
Приключвам, че пак ме притискат задачки.
А щях да питам: Има ли някакво значение, ако обиколката на гърдите вече е по-голяма от тази на главата?

# 146

А щях да питам: Има ли някакво значение, ако обиколката на гърдите вече е по-голяма от тази на главата?
Точно така трябва да бъде, мисля.
Кажи в колко часа да те гледаме Laughing

# 147
  • София
Скарлет, ама ти си била медийна звезда! Аз пак ли не съм разбрала? Кога да гледаме питам и аз? И по-точно не кога - ти нали каза, ами коя си, че а те познаем?

# 148
Брееее, колко телевиzионни zвеzди има между нас  Grinning  Скарлет, понеже не мога да те гледам, кажи zаЩо са те интервюрали?

Добре 4е и вие не zнаете Що zа 4удо е елда. Не смеех да попитам, мислейки, 4е имам пропуск в ре4ника си  Blush

За ваксините, съгласна съм с каzаното от Дан4е, ти болести ги няма именно благодарение на ваксините. И Миленка е с Инфанрикс, 3 пъти, 4ак догодина Ще я боцнат пак.
По телевиzията бяха покаzали едно мом4енце, което е било zараzено от едно по голямо мом4енце (май с варицела, не помня то4но) и от тогава е в кома. Мом4енцето е било малко zа ваксини, а голямото не е било ваксинирано...... Според мен въzможните рискове от една ваксина са по малки от рисковете, които крие съответната болест и лекарствата, които трябва да се пият ако детето се раzболее от такава болест.
Тук от скоро препоръ4ват и ваксина против пневмококи и мсятам да я сложа на малката.
Аz самата с тия пътувания иz екzоти4ни места колко ваксини имам, леле мале  Whistling 

# 149
  • София
Ние бяхме днес на консултация и ни сложиха последното ДТК - Свърши се!!!  newsm44  Е, сега ме чака една седмица рев, ама поне знам, че това беше за  тази година...  И напразно съм се притеснявала за неяденето ни напоследък; станали сме 7600, 69 см, т.е. 600гр. и 4 см сме пораснали. Главичката и гърдичките не ги видях колко са. Каза да почваме пак Вигантола по 1-2 капки; на едно друго хлапенце, колкото Валката каза да не му дават. Каза ни да включим вече ориз и картофи и да замествам хранене със зелечуково пюре, а към средата на другия месец да почна и безглутеновите каши и да заместя още едно папане - половин доза каша и после кърма, ако иска да цока, де, или вместо каша, бебешки бисквити с млекце.

Мимка, значи шапки да слагаме вече, така ли? Аз днес гледах едно лапе със шапка и си мислех, че е още топло, ама щом трябва, ще слагаме!

Мецанке, от отдавна се каня да питам, кое точно столче на Чико си взехте и как ти се струва?

Общи условия

Активация на акаунт