Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - Тема 22

• 33 506
  • 780
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз без да имам квартира в СГ си прекарах 5.5 години само там. За учене там не става. Търсете по-далеч....

# 496
  • София
Баща му преди години е завършил тук и мисли, че там е добре.. Младежа не познава никой тук, според баща му е хубаво да бъде в СГ с колегите. Братовчедка ми  май няма думата. Ако решат да ремонтират нейното жилище, ще трябва да започнат през април според тях. То от далече ще бъда трудно и мисля, това ще ги откаже. Нейното жилище има удобна връзка с МА.

# 497
От разстояние ремонт не става. Знаеш каква е мъка с майсторите.
Бащата сигурно има спомени от СГ от едни други времена. Отдавна вече не е така. Да мине да се разходи, въобще няма да познае мястото.
Явно целта е детето да учи наистина, с тази професия си гарантира много добри доходи. Затова по-далеч от СГ, в МА се учи много, имат и упражнения, и практики. Трябва ти спокойствие за ученето, а не пиянски сбирки до зори. И най-добре да си на удобно разстояние от факултета. Приятели ще си намери и без да е в СГ. Само дето до МА и наоколо е по-скъпо. Лагера, Бъкстон примерно са на удобно разстояние и ГТ. Ако не са с големи претенции за обзавеждане, може да се намери нещо прилично.

# 498
  • София
Бащата е прав. От Студентски по-хубаво няма. Бащата явно иска синът да се прибере с булка, като него.
Вие се побъркахте, да пращате младото момче да учи денонощно.
Но да си приготвят по 500лв за наем, минимум. Т.е. 6к на година.
Такива наеми 350лв, не съществуват.

# 499
chiana2003, fulias, много ви благодаря за подробната информация!

# 500
  • София
Повечето колеги на момчето ще са около МА и в близки квартали. От опит с 2 братовчедки, учили стоматология го пиша. И без боксониера в СГ пак ще ходят до там - в нощните библиотеки. Връщането до дома  е лесно - нощно време улиците са пожълтели от таксита, евтини са.
Аз на тяхно място бих ремонтирала панелката постепенно, стая по стая. А соц. плочките в банята са последна грижа, като ги измият хубаво и ще  светнат. Има си фирми за тая цел. За да не му е скучно в другата стая може да си покани колега за минимален наем.

# 501
  • пустинята Гоби
Имах познати, които учеха медицина и живееха в Лозенец, там им бяха общежитията. Не знам дали още ги има.

Студентски град от времето на бащата отдавна не съществува. Честно казано никога не бих си оставила децата да живеят в мястото, в което се превърна. Меката на дрогата и чалгата. Щом имат апартамент, да го оправят и да ходи там.

До МА има метро, така че момчето може да живее в всеки квартал със спирка за него.

# 502
Да отиде да живее в панелката. Така като си хване гадже, родителите ще са сигурни,че не е златотърсачка. Особено ако е някъде в по-краен квартал.
Шегата настрана,за млад човек без контакти в Студентски град ще е най-добре. Но според обявите 450-500 лв. вървят.

# 503
Студент без контакти със земляци (от селото/малкия град) ще си установи такива в курса, по-горните курсове. Не е нужно да пие, да се друса и да се шляе из СГ. А и явно сред тук пишещите няма такива, учили в МА. Това не е някаква икономика, филология или дори право, да седнеш 2 дни преди изпит да почетеш.
То не случайно наемите от МА са високи - точно защото не случайно студентите в МА искат да живеят наблизо. Практики, дежурства и т.н. в отделения и клиники са нещото, което всеки амбициозен студент в МА търси. Защото това води до установяване на контакти в болниците, без тях трудно се пробива след това.
Това не значи, че не се забавляват, но не са ежедневни и еженощни пиянски изцепки.
А мнението как нямало да се набоде на златотърсачка - просто е несериозно.

# 504
  • пустинята Гоби
Хайде сега, имах приятелка която завърши Медицина, живееше в Студентски град. Много учеха, но и за купони им оставаше време. Но, определено съм за квартира извън него. Ще си намери дружки, много хора не желаят да живеят там, други са от София, а за чужденец наврян там след соц-а, не съм чувала.

# 505
  • София
Общежитието на МА в Лозенец не съществува вече. Започнаха ремонт, нещо се проточи, проблеми възникнаха и май ще го продават на подмасов търг....
А защо така сатинизирате СГ? Там има много нови строежи, живеят и семейства с деца. 1 месец лятото изкарахме с внука в парка - игра си с  дечицата, говорих с мами и татковци - съвсем нормални хора, добре облечени и възпитани бяха. Имаше и насядали млади студентски компании на  пейка-парти - и те не ми се видяха като дроги. Чисти, весели и открити бяха.
Наясно съм, че държавните общежития са мизерни.

# 506
  • пустинята Гоби
Май са ремонтирани общежитията. Едно време студентите на МА бяха по двама в стая.

Защо да живее на квартира в СГ като универистетът е в центъра?

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 22:22 от Mimi Rose

# 507
Май са ремонтирани общежитията. Едно време студентите на МА бяха по двама в стая.

Защо да живее на квартира в СГ като универистетът е в центъра?
Съществува си в Лозенец, ремонтирано е и вече се дава на студенти. Не съм чула да има проблеми или да се продава. Има го в сайта на МУ като една от възможните опции за студенти. До преди година за него пишеше, че е в ремонт, сега вече настаняват.
За човек от МУ Студентски град е неудобен. По времето на бащата нямаше нито толкова коли по улиците, нито толкова задръствания. И как да има, като за Москвич се чакаше 15 години. Понеже е и мое време, помня го.

# 508
  • София
Ще ѝ кажа да прочетат тук и той, и тя. Бащата е арабин и той бил наясно. Щом има общежитие в Лозенец, сина  какво ще прави в СГ?

# 509
Ще ѝ кажа да прочетат тук и той, и тя. Бащата е арабин и той бил наясно. Щом има общежитие в Лозенец, сина  какво ще прави в СГ?
Има и други, гова е една сграда само, и те са в   СГ. В сайта на МУ са описани всичките им общежития. Те са евтини, но да вземеш квартира в СГ и да пътуваш до МУ за мен е глупаво, по-добре вземи около МУ, Хиподрума, брезите, Стрелбище, Иван Вазов, център.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 23:52 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт