Режим, НЕрежим, ние си се веселим - 90ДД и още нещо 61

• 19 866
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Добро утро,
Ир, 😍😘😍
Мими, 😘 виж тук
 https://www.youtube.com/watch?v=Ukj23Ucqhqs
И тук
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.youtub … CFQAAAAAdAAAAABAD
Аз правя и тези питки на No shugar, но са ми сладки от кокосовото брашно:
Хлебчета. Без млечни. Без зърнени. Без яйца. Веган. Без глутен. Нисковъглехидратни. Палео.

Сещате ли се за онези графики, които заменят яйцето във веганските рецепти? 1 яйце= ½ банан, 1 яйце = на еди колко си ленено семе и т.н. В тези графики има и чия. Е, пробваме хлебчета без брашно, нисковъглехидратни и без яйце, но пък за сметка на това с чия. Пробата успешна! Вдъхнових се от вашите въпроси „С какво да заместя яйцето?“, и от няколко подобни рецепти в интернет пространството. Така сглобих много вкусна версия на хлебчета без яйца. Нетипичен вкус, но много, много вкусни. Ако сте пробвали от другите хлябове с нисковъглехидратни брашна и яйца и вкусът на яйца преобладава – тествайте това и споделете резултата. Определено са нестандартни, а на мен много много ми харесват. Освен това са и сравнително бюджетен вариант сравнено с другите от този тип. Приготвянето на тези хлебчета е изключително лесно. Буквално ви трябват продуктите и една купа, в която да объркате на ръка сместа, и фурна, в която да ги изпечете. И няколко елемента, за които да внимавате.

Продуктите за 6 броя хлебчета:
60г кокосово брашно
30г бадемово брашно
15г псилиум хуск
15г семена чия
1/2 ч.л. качествена сол
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. непастьоризиран ябълков оцет
250 мл много топла вода, но не вряла

Претеглете и смесете добре сухите съставки. Добавете оцета и излейте водата. Объркайте бързо с лъжица. Първо ще се получи каша, но много скоро след това тя ще стегне и ще започне да прилича на гумено тесто. Много прилича на новите модерни пластилини ))) Омачкайте добре с ръце за минута. Топлата вода и мачкането ще активират фибрите в хуска, а чията ще набъбне (не се изкушавайте да сложите хладка вода – хускът се активира от почти гореща вода) Всичко ще се сглоби в много прилична топка тесто. Разделете на 6. Оформете кръгли топки. Наредете върху хартия за печене и изпечете в предварително загрята фурна на 175 градуса с обдухване за 37-40 минути. Оставете за още няколко минути на изключена фурна.
Хлебчетата са много меки отвътре, а отвън коричката е хрупкава. Имат много лек сладникав нюанс от кокосовото брашно. За повече бройки умножете продуктите пропорционално.

# 646
Ир, лека нощ! Hug
Вангобче, златна си, сега записвам! Да не те тормозя повече! Hug
Хубав ден на всички! Heart Eyes

# 647
  • Targovishte
Здравейте, банда

МИМИ - моята рецепта за хлебчета с хуск е твърде семпла
3 яйца
3 лъжици хуск
щипка сол
щипка бакпулвер
50 гр пармезан

От тази смес ми излизат три мъфинчета, и за да напълня формичката правя двойна доза

и СНИМКАТА ти е много хубава

Така. ИР - много ми хареса фоторазказът с кафето тази сутрин. Благодаря

Ден ВТОРИ от 90 ДД - З - банан, О - 300 грама картофи на фурна, салата зеле, В - 150 гр. от картофите и салата ряпа.
Картофите правих по рецепта от приложението в телефна
Скрит текст:
3 големи картофа,
2 глави червен лук
2-3 супени лъжи зехтин
сол, черен пипер, стрък розмарин
Картофите и лукът се режат на едро. Подправяме и слагаме да се пече с фолио на 200 градуса за 30 мин. След това махаме фолиото, усилваме на 220 градуса и печем до получаване на коричка.

Аз нямах точно тези подправки и розмарин, сложих други - ухае прекрасно, за вкуса ще кажа после. А, и сложих обикновен лук, нямах червен.
Ето ги в кутийката

ВАНГОБИ - благодаря за рецептите, записах си ги

Приятен ден на всички! И се усмихвайте повече!

# 648
  • Бургас
Мимчо, аз съм точно като китките от снимката. С главата надолу.
Скрит текст:
Колегата ми вчера е опериран. 4 часа!!! Лекарят е казал, че е изчистил всичко. Критичните са първите 24 ч,които изтичат днес в 16,00. Чакаме хистологията в петък.Hands Pray Отделно от това - реорганизация в работата, за да се поемат и неговите дейности и .....
В събота, за да не мисля за тъпотии измих прозорците на вилата и я "облизах". Казват, че ако вали дъжд след като жената измие прозорците, мъжът й не я обича. При нас имаше гръмотевична буря???? !!!!! Laughing
Иначе, от към манЖата - стремя се само по малко черен шоколад в събота. Иначе гледам да е въх-мъх.
Започнах тренорвките в залата. На танци все още не ми се връща май. Спира ме нещо??!!

Вангобче,
ако довечера имам сили ще направя хлебчетата.
Два дни съм на яйца за вечеря, а за обяд - свински джолан с пресен лук и манатарки.
Във фризера имам още 2 торбички нарязан пресен лук и много му се радвам.

Мамексче, ко стаа?

# 649
Привет! Heart
Иринита Kissing Heart ститкаме палци од 16, а и до петък - добра да е хистологията! Hug Flowers Four Leaf Clover
Мими Kissing Heart на мен също ми допада да използвам хуск , защото е нормално да ти се прияде нещо тестяно, а и е добро попадение, лично за мен .
Ммакес Kissing Heart прибра ли се?
Курдов много апетитно изглеждат картофките ти - със 150 гр.ще се нахраниш ли? Как е в новия дом? Надявам се, че ви е по- спокойно! Hug
Ир Kissing Heart за малкода се стресна,че нямаме кафенце сутринта! Stuck Out Tongue Winking Eye
Денс ще хапвам на обяд сандвич с кето баничка ала,Вангоби Kissing Heart А вечерта понеже съм на танци няма да вечерям.
Слънчево е, да е слънчево и в душите ви! Heart

# 650
  • Targovishte
ИНДЖИ - именно спокойствието ми е липсвало, това оценявам напоследък. Просто си нямате представа какво е да се събудиш, да си пийнеш кафе с цигара и да няма забележки.... Да няма кой да ти дудне, да те напада...  и дори да обижда. СПОКОЙСТВИЕТО няма ЦЕНА, то е безценно. 

А колко пъти, преди да се нанеса в квартирата, отивах на работа без да съм пил кафе в къщи, само и само да избегна всичко онова.... Да не ти се прибира, да гледаш часовника и да не искаш да става 16-17, да не искаш да идват събота и неделя... Не знам дали някой може да го опише с думи.

П.П. Картофите са супер вкусни, препоръчвам. Дали ще ми стигнат 150 гр - надали, но честно сега 300 грама малко ме озориха, по скоро заради салатата от зеле, може би. Но принципите трябва да се спазват, за да има резултати.

# 651
Курдов, и на теб благодаря за хляба. Радвам се че сте щастливи в новата къща. Animal Beetle
Иринито, от сърце се моля за момчето, дано и Господ да е с него! Hands Pray
Инджи, Инджи, ама каква е тази вкуснотия, ченето ми висна...браво. Че и ми се дояде от него!  Flowers Sunflower

# 652
Здравейте Hug!Вчера беше ден не за коментиране направо!Много нерви!Вместо да ме изпишат ми почнаха нов АБ,т.е.смениха стария,заради изследвания от четвъртък/петък Flushed-високи црп и суе.Никой нищо не обеснява,сестрата идва със спринцовката и ще почва-без тестуване за алергии даже...имаше малко суматоха,аз я създадох,разговори на Вие,накрая доктора дойде с цялата ми история от приемането,обясни ми подробно всички изследвания,резултати,лекарства и т.н. и се разбрахме без бой Smiley.След малко на мойта дружка се пробваха да и сложат грешен антибиотик,лудница!Няма персонал,1/3 от отделението се изпразни и напълни пак вчера,за няколко часа.От днес имам изследвания в норма,казаха ми да имам готовност за утре,не смея да кажа вкъщи,че за кой път вече...Млечко снощи плака часове,днес със ставането от сън пак,много му липсвам Cry.
Това е момичета и момче,12 ден тук свършва...

# 653
Мамекс 🥰 това ще е последен напън- три опита за късмет🍀 Ти си смела и куражлия, но доста ти се насъбра. Събери сили, много мина- малко остана!!!
Правя пиле по мексикански 😂 за мен си е чиста кавърма+царевица, дано порасналият младеж го хареса, че той кавърма не яде 😭

Да ви се оплача- два дена съм отпуск и не спирам да ям, тъкмо кантарът беше мръднал лекинко надолу и аз пак прецаках нещата 😭😰😭 няма спасение за мен, вилята ми е в петите 🤬
Инджи, много си добра с хуска, все вкусотийки правиш 😳
Курдов, радвай се на спокойствието, наистина е безценно!!!
Иринитка, дано твоят колега се пребори 🍀

# 654
  • София
Мамексче, 😘😘😘 още мъничко стискай! Важното е да си здрава! Утре ще те чакаме да се похвалиш, че си вкъщи и си нагушкала всичките си мъжлета!
О, Курдов! От това по- хубаво няма! Да се прибираш с удоволствие и да не ти се тръгва от вкъщи! Как беше: “Проблем, който се оправя с пари не е проблем, а разход! “
Иринитко, 😘 дано прескочи и бързо да се възстанови!
Мимчо, 😘😘😘

# 655
  • Русе
Иринитко,  дано нещата се оправят!
Курдов, радвам се, че имаше защо да се местите🙂
Мамексче,  дано всичко вече е наред 🤗
Занатка, какво стана с мексиканското пиУе - яде ли младежа 😉
Мимко 🤗
Днес
з - кафе, о - останалото от вчерашния декомпозиран дюнер, в - сьомгова пастърва на фурна и салата АГ с черита
Ирко, спешъли фор ю, че се грижиш за нашето настроение сутрин

# 656
Деси, много вкусно се получи. Младежът го опита и каза, че е много хубаво, но не е гладен 😂😂😂

# 657
  • Калифорния, САЩ

# 658

Добро утро от дезертьорката Wink,кафенца от двора на болницата.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 08:19 от Мамекс

# 659
Привет!
Мамекс Kissing Heart хайде да е последният ден в който пиеш кафе в болницата!
Заната Kissing Heart мноооого вкусно изглежда!
Курдов толкова се радвам за вас, струвало си е местенето! Hug
Иринита Kissing Heart как е колегата? Flowers Four Leaf Clover
Ир Kissing Heart какво ли е да пиеш кафе на таква височина? Sunglasses
Деска Kissing Heart хубаво меню!
Аз сутринта пих чисто кафе и продължавам с вода до довечера.Вечеря ще е салата риба тон с айсберг и бургерите ми от зелен боб - трябва да си ги доям с майонеза.
Прекрасен слънчев ден ви пожелавам! И направо не мога да повярвам ,че утре сутринта ще е -7 , а после -9,-11 Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт