Страхувам се да кажа на баща ми, че имам връзка

• 5 468
  • 90
  •   1
Отговори
# 45
Да закъса с финансите, да не може да си плаща сметките, да гладува, да я изхвърлят за неплатен наем, да живее с кофти съквартиранти. Никак не са малко неудобствата, но ако не поеме риска ще си остане завинаги осакатена от отровните си родители.

# 46
Хайде, време е да се изнесеш и проблемите да свършат! Не да се отделяш в детската стая. 30 че са новите 20 разбрахме. Ама 20 да са новите 15 е трагедия.
Те не са прави. Нищо не им дължиш. Докато не станеш самостоятелна, ще е така.
Искаше съвет... дано ти отърва.

П.П Не е всичко мрачно. Ако няма да живееш с мъжа, изнеси се с приятелка. Делите си наема и сметките. Ще ти стига дори и държавната заплата. Гаджето ще помага. Само не разбрах, къде е драмата?

# 47
  • София
Питам авторката. Кое според нея е най-лошото, което може да се случи. Не  какво може да се случи според другите. За всеки най-страшното може да е съвсем различно, а не непременно да е обичайното. Тя трябва да помисли и да реши.

# 48
Много полезни отговори получих. Ще се опитам майка ми да я заведа с мен на психолог, защото наистина с нервите нещата са извън контрол. А аз ще трябва да се стегна малко повече и да започна да отстоявам позицията си на голям човек.

# 49
Не ми харесва майка ти на мен. Уж разведена, а продължава да дава отчет на баща ти, че и теб да кара да го правиш. От страх да не се изсипе върху нея яда му си измива ръчичките като те пренасочва към него. А реално не знам защо въобще трябва баща ти да знае, че имаш приятел и какво правиш. Майка ти искала да му кажеш. А ти какво искаш? То май и майка ти не е сигурна какво точно иска, а чака бившия мъж да ѝ каже. Ако бях на нейно място много бързо щях да му пресека мераците да контролира и мен, и дъщеря ми, че и отчет да му даваме. Той е вън от картинката, ама явно още не го осъзнавате и двете. А от твоята картинка е вън откакто си навършила 18. Аз не бих се разправяла да си тровя нервите с подобна страхлива майка. Бих потърсила вариант да се изнеса, но не при гаджето, а при колежки от университета. Ама и ти хем искаш да си независима, хем не ти се рискува да си напънеш д-то и да рискуваш да помизерстваш малко ако се изнесеш под наем.

# 50
Не се знае, ако реши да се изнася, майката какви ще ги натвори. Ако изпадне в истерична криза, че момиченцето й я зарязва....
И клетото как ще се оправя?

# 51
Ами тогава да се подготви психически да дава обяснения и да иска разрешение за всичко докато не умрат. Всеки си носи последствията от собствените решения.

# 52
  • ☀️София / London🌂
Авторке, и двамата ти родители упражняват твърде много контрол над живота ти, просто по различен начин.
Баща ти се опитва и чрез насаждане на страх , а майка ти е манипулатор- " Кажи на бащати ти, защото не искам аз да съм виновната. " Ако си финансово независима, те съветвам да се отдалечиш и от двамата, не дължиш обяснения на никого, още по-малко ти е нужно тяхното позволение !

# 53
Защо ти е притрябвало да я видиш по психолози? Ей, тези психолози голяма панацея станаха. Изнасяй се и си устройвай живота. Звучиш като 15 годишна несигурна в себе си ученичка.

# 54
Съжалявам, както и да прозвучи , аз щях да избягам без да давам обяснения !!! Това е психически тормоз за мен , а щом и работиш, няма какво да те спре да си независима !!!

# 55
  • София
Интересно, че да заведе майка си на психолог. С две думи, да заведе майка си, а психологът да я убеди. Психологът не е адвокат, който наемаш да ти оправи документите. Не можеш да заведеш майка си на психолог, за я убеждава какво ти искаш да направиш. Но тази грешка я правят често и родителите - смятат, че когато заведат детето при психолог, то психологът ще бъде този, който ще свърши родителската работа или ще бъде нещо като оръдие родителят да постигне своето. А всъщност логиката е обратна - човек отива за себе си, за да направи нещо за себе си, а не за да промени другите. Другите нито са длъжни, нито искат да се променят.

# 56
Ти с баща си ли живееш? Зависима ли си от него финансово?
Невероятно ми звучи самостоятелна работеща жена на 20 г и с планове да живее с мъж да бъде следена и бита от баща си. И на всичко отгоре да продължава да търси този баща с маниакално поведение.
Явно още не си готова да бъдеш самостоятелна и първо работи върху това, а след това заживяват с някого, защото при подобен модел у дома не се знае какво си склонна да изтърпиш за нечие внимание.
  Само това ако можеш да осъзнаеш, спасена си. От една зависимост не скачай в друга.

# 57
  • София
На 20 малко трудно още можем да наречем жена, по-скоро е младо момиче, което започва живота на възрастен. Колкото и самостоятелни да се мислите вие, че сте били на 20, колкото и самостоятелни да ни се виждат хора на 20, да не забравяме, че на 18-19 завършват гимназия и ако работят са на някаква неособено привлекателна работа. А в любовните дела са все още неориентирани.

# 58
Така е, но ако на 20 не почнат да се ориентират нанякъде, кога? И аз имам син на 20 години, дори не мога да си представя да му се меся във връзките с момичета.

# 59
  • София
В конкретния случай авторката има тежка история с баща си, затова е толкова неуверена. Формално изобщо не е длъжна да го уведомява за връзката си, а ако реши баща й да знае, то просто може да му съобщи и толкова. Без впускане в подробности. Той може да си мисли много неща, но това си е негов проблем. На 20 е пълнолетна, и ако иска още утре мож да се омъжи и баща й нищо не може да каже.

Родителите са различни първо като хора и всеки се смята в правото си да се меси или да не се меси. Авторката трябва да се разбере между себе си и себе си какво иска. А "момчето" на 27 не е момче, а мъж и 7 години разлика е сериозна. На него му е време за женене явно, но дали на авторката на 20 й е време за женене? Много вероятно е, ако се оженят или заживеят заедно, с ученето й да е свършено, защото на плещите й ще легнат вече други задължения, може би и деца. Ако бяха и двамата на по 20 години щяха да са на един акъл и вероятно и двамата студенти, на които не им се раждат деца. Но с мъж на 27 нещата стоят по различен начин.

Общи условия

Активация на акаунт