Декорация – за повече красота и уют в нашия дом

• 299 935
  • 2 869
  •   1
Отговори
# 180
Гея, най-много ме впечатлиха мидичките! Страхотни са! Хем морски, а пък и коледни! Невероятни подаръчета! Heart

# 181
  • в сърцето на един мъж...
Благодаря Шели! Ако знаеш как ми се смяха едни приятели, на китайски ресторант бяхме, там имаше миди на салатния бар и като си тръгвахме, моята чанта беше пълна с черупките от нашата маса Smile Relaxed

# 182
Гея, приказни са всички!
Как ми се иска и аз да мога да правя такива неща. А  лавандулките... влюбена съм!!!
Гледах до сега клипчета за декупаж, изобщо не съм сигурна, че ще се справя, но ще пробвам.
А ти не мисли, че досаждаш, давай още, моля!

# 183
Пипи, много е лесно - избираш си предмета, който искаш да направиш, изрязваш мотива от салфетката - трябва да е само един пласт, за да може да се залепи добре. Можеш да направиш декупаж с белтъци Simple Smile Или с лепило. Първо покриваш там, където ще слагаш салфетката с бяла боя /акрилната е най-добра за целта/, изчакваш да поизсъхне - аз като бързам суша със сешоара, след това поставяш елемента от салфетката и покриваш с лепило за салфетки, има специално такова по книжарниците. Можеш да сложиш лак отгоре, за да го запечаташ или пък да минеш още веднъж целия предмет с лепилото, то дава един лек блясък. И аз мислех, че съм с две леви, ама се оказа лесно Simple Smile

# 184
Благодаря, Гея! Как точно се казва лепилото за салфетки? Имам две кухненски дъски, които мъжът ми прави, бих могла да се пробвам върху тях на първо време.
А как постигна този ефект?

Сигурно ставам досадна, извинявай. Но много ме запали с тоя декупаж.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 13:15 от Pipi_

# 185
Пипи, това става малко по-трудно, има един специален лак, който се слага, за да може да се появи това напукване. Обаче аз отдавна не съм правила, трябва да видя как точно се правеше и какво му е името. Иначе тук на местна почва има два типа лепило, има го в оби
това
Скрит текст:

И това - аз го предпочитам, защото е лъскаво, т.е. дава блясък на самите предмети, горното е матово

Скрит текст:

За кухненските дъски - естествено, че можеш да пробваш, само трябва да са сухи, иначе няма да се получи добре. Останалото е лесно, избираш мотив и по описания начин действаш Simple Smile И ще чакам да покажеш какво се е получило. Ако имаш други въпроси, питай, ще ти помогна Simple Smile
П.С. Намерих го, кракле се казваше - ето един сайт, в който е описано добре. Тук обаче не знам как да го намериш, аз си го бях купувала от България
ТЕХНИКА С НАПУКВАНЕ ДЕКУПАЖ
П.С. 2 - Изобщо не си досадна Simple Smile

# 186
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди време Горинич направи салфетник - казаха му да грундира с Ц-200 и след това пак с него да залепва краищата на слафетката. Simple Smile
после трябваше да се лакира, но понеже мирише, не го правиха в арт студиото, а всеки сам у дома.
още не е лакиран Simple Smile

# 187
  • München, Deutschland
Гея, а не се ли развалят на всяко докосване нещата? Страх ме е, че ако направя нещо, ще е съвсем "чупливо" и податливо на разваляне.

Това ми е зимната колекция, тази година намалена, защото от ноември изпозатвориха всичко при нас и още е затворено...

Коледно-зимните са около 1/4 от всички и най-много бройки на една тема, другите сезони са по-малко застъпени. 😃

# 188
Добри, то ако има отгоре лепило, няма проблем, просто не трябва да се мокри, защото Ц200 е на водна основа и може да се развали. Иначе нищо му няма и без да е лакирано Simple Smile
Еха, Криси, колко си подредена Simple Smile Моите са разпиляни по нещата ми за творчество Simple Smile
За разваляне - по принцип не трябва да се мокрят, ако не са обработени с лак. Не се мият и в машина, чинията, която показах, може на ръка да се мие след употреба. Иначе в машина ще се развали всичко. Иначе не, не са чупливи, не се развалят. Свещите си горят много лесно, всичките ми приятели си "просят" такива за празници Simple Smile Просто трябва дървените неща или стъклените да се лакират, за да не се разтопи боята и лепилото.

# 189
  • Euskal Herria
Моите нещица са прибрани в гардероба и в един шкаф. Когато дойдох в Испания, нямах абсолютно нищичко. Тогава с хартия декорирах един стъклен съд за масата в хола. Още е здрав и елементите са непокътнати, вече толкова години. Квилинг, не декупаж.

# 190
  • München, Deutschland
Ами, подредена Grin, просто хаотичната ми натура се опита да подреди салфетките, защото иначе ги забравям и после се ядосвам как не съм видяла някоя, а точно нея съм щяла да сложа, ако знаех...

Аз не знаех, че се минавта отгоре с лак/лепило, мислех, че е само хартията и си казвах, че за свещ е ок, но всичко, което трябва да изкара по-дълго, се опасявах, че ще се развали от времето.

Яна, покажи купата/съда с квилинга, изобщо не си я/го представям. 😃

# 191
  • под тепетата
Трябва да боядисам едни рамки за снимки с акрилна боя. Оказа се обаче, че е изсъхнала . Сложих отгоре малко гореща вода, но май няма да ми се получи експеримента, като имам на предвид, че тя е водонеразтворима. Да хвърлям ли или да чакам до утре?
Много красиви декупажи!
Имам една керемида с декупаж - подарък от колежка, преди да замине за Испания. Много беше сръчна в ръцете, всичко и се отдаваше!

# 192
  • München, Deutschland
Единственото, което ми хрумва, е да махнеш горния слой от бурканчето/тубичката и да видиш имаш ли отдолу останала течна боя. Моите засъхват винаги само отгоре, имам ги от години. Иначе се съмнявам тази втвърдилата се боя да се разкисне...

# 193
Гея, а не се ли развалят на всяко докосване нещата? Страх ме е, че ако направя нещо, ще е съвсем "чупливо" и податливо на разваляне.

Това ми е зимната колекция, тази година намалена, защото от ноември изпозатвориха всичко при нас и още е затворено...

Коледно-зимните са около 1/4 от всички и най-много бройки на една тема, другите сезони са по-малко застъпени. 😃

Уау,Chrissy,страхотна колекция от салфетки имаш.Аз също съм маниак на тема салфетки и имам едно дълбоко чекмедже пълно със салфетки.

# 194
  • под тепетата
chrissy, няма горен слой. Опитах с едно шишче - бодвам и съвсем малко влиза с почукване. В бурканчета са, много ме е яд, поне да ги бях изразходила. Ще ги изчакам до утре, пък...Другото, което ми хрумва е да ги мушна в МВ- то, само да не се наложи после да купувам нова Stuck Out Tongue Closed Eyes
При мене е творчески хаос - салфетки, филц, зебло...и все подреждам и не ми стига времето Worried

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 17:05 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт