Декорация – за повече красота и уют в нашия дом

• 311 664
  • 2 957
  •   1
Отговори
# 2 085
И аз продължавам - натъпках един буркан с есенни потпури и тикви за пред камината. Хем ми се вписва като цветове, хем мирише на тиквен пай.

В кухнята

И добих и аз смелост покрай постовете на Нез, реших, че няма да ги чакам тия хортензии да съхнат. Снощи запретнах ръкави и направих един венец 50см върбова основа, да си съхнат на вратата. Влюбена съм, догодина ще засадя още цветове хортензии, за по-богат урожай!

Ето го венецът на 70-годишната ми врата
Heart

# 2 086
Браво, получил се е страхотно! Hands Clap
Ето и моя есенен венец , който направих вчера.
Основа от сплетени клони на дива лоза, малко есенни дарове, събирани миналата година и хмел.

# 2 087
  • София
От Кик си взех чудна свещ жълъд:

# 2 088
  • в сърцето на един мъж...
Еха, много е готина!

# 2 089
  • София
Иии най-накрая си намерих сушени портокалови резенчета:

# 2 090
  • под тепетата
Ааа, не се измушвай така! Сега като  показа тези красоти, сподели откъде са портокаловите резенчета, моля!
Ако взема да суша, отидоха два дена...

# 2 091
  • София
Ааа, не се измушвай така! Сега като  показа тези красоти, сподели откъде са портокаловите резенчета, моля!
Ако взема да суша, отидоха два дена...
Хаха, не се измушвам, веднага ще издам:
Във фейсбук имат страница - Материали за ръчна изработка Пеперуден свят. Аз отидох до магазина им в София, пишете Еконт Опълченска...е точно до него е магазинът.

# 2 092
  • под тепетата
Благодаря, iana28!

# 2 093
  • Асеновград
За по търпеливите, аз си ги направих сама но са прибрани при Коледната украса и не съм ги изкарала още. Попринцип имам уред за сушене на плодове но по спомен ги суших на слънце върху вестник🫣😅. Онде доста дни повече от седмица, особенно ако са по дебели резенчетата портокал, другия вариант е да се сложат директно под климатик, пак изсъхват по-бързо.🍊

# 2 094
Аз съм сушила портокалови и лимонови резенчета във фурната. На  слаби градуси с вентилатор.

# 2 095
За колко време, Грийни?
Че имам един несполучлив опит с това сушене.

# 2 096
  • София
И аз 1 път опитвах и не ми се получиха.

# 2 097
Сушила съм портокалови резени на фурна . Получиха се много добре , даже ги използвах  две поредни години , на  третата вече не ставаха . Децата бяха почти бебета , занимаваше ми се още . Сега гледам да ми е по-лесно , та затова не ми се ще да си правя този труд .Но от няколко години си мисля ,че ако пак ми дойде мерак за такава декорация , имам от къде да си купя готови . Тъкмо реших ,че м.б. сега ще ги използвам и за пръв път не ги видях в магазина , а преди имаше купища не само портокалови , но и лимонови и други . В сайта изглежда ги има , обаче . Който иска да провери и евентуално да си купи , ето от къде :

https://fiona.bg/produkt/%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d0%be%d0%ba%d0 … 200-%d0%b3%d1%80/

# 2 098
Благодаря за линка!
Аз по принцип също си ги суша сама, но мога и да се възползвам и тази година да си купя.
Харесах си и едни мини тикви. Heart Eyes
А такива ратанови топки си правя, но от клоните на дивата лоза, като я изрежа.
Тези са ми от миналата година и са стояли само навън, затова са малко раздърпани.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 12:53 от NeZ_9

# 2 099
За колко време, Грийни?
Че имам един несполучлив опит с това сушене.

За няколко часа. Бавно става. Проверям ги от време на време.

Общи условия

Активация на акаунт