Декорация – за повече красота и уют в нашия дом

• 273 922
  • 2 639
  •   1
Отговори
# 735
Момичета, до сега само ви четях ,но да се включа и аз .
Днес минах през фермерският маркет и когато видях тези есенни красавици - гергините , не можах да устоя

# 736
  • München, Deutschland
Вчера се разходих покрай близката гора и събрах каквито листа, трънки, плодчета и цветове намерих. Аранжирах в/у цветарска гъба и в момента използвам за център на холската маса. 😃

Въртях се, суках се, е, не можах да го хвана така, че да се види цялото. 😃

# 737
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
розовото, което е като неотворено цветче с четири листенца, е много отровно. имай го предвид.
забравих му името, ако се сетя ще го напиша. вътре има неколко черни семенца, като топчета - и те са отровни.

Euonymus
на тази страница има малко
https://bg.countryhouseclub.com/9858801-poisonous-plants-in-the- … shrubs-vegetables

и тук
https://en.wikipedia.org/wiki/Euonymus_europaeus

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 11:56 от st. Dobri

# 738
  • München, Deutschland
Благодаря ти много, Добри, ще го имам предвид. С интерес прочетох и колко много растения са отровни, и то такива, които редовно виждам по улици, по поляни и къде ли не. Не съм се замисляла в тази посока.

# 739
бях го харесала за старата градинка, потърсих го в нета и се постреснах.
 красиво е, цветно и интересно, цъфти в сезон, в който няма много цъфтящи, но бяхме с малко дете и не исках да рискуваме.

# 740
# 741
  • München, Deutschland
Наснимах и останалото - един венец за вратата:

Тази миниатюрка сложих в банята, от същите материали като центъра на масата в хола:

А след като мъжът сутринта точи! баница за закуска, после ми направи и лате арт, пасна ми чудесно с есенния център и таралежа 😃:

Пипи, чудно е и много ми харесва как си съчетала лампичките в есенна декорация - не съм виждала досега такова съчетание и най-нахално ще си крадна идейката 😃. За кратунки още не съм имала време да мина, още ми е и малко раничко, но купих първата тиква за готвене, има си даже и есенно меню измислено - 1/2 на супа (много обичаме), а от останалото - "стек" от тиква за основа на вегетарианско меню. Hug

# 742
  • При елфите ...
Идейка...

# 743
  • под тепетата
Ихаааа! Чудни идеи, момичета!
Преди две сутрини рано-рано ходих да бера жълъдчета. Под дъба - паркирала кола и собственикът така лошо ме изгледа, все едно ще му крада колата Satisfied

# 744
chrissy, лампчките са в комбинация с есенни листа, от Euro Shop са. Хубави неща се намират там, повечето от декорациите ми са от там и Nanu Nana. Понеже съм с две леви ръце,  разчитам на нещо готово. Grinning

# 745
  • München, Deutschland
Ааа, Пипи, не ти вярвам. Simple Smile Много хубави неща си показвала преди, какви са пък тези 2 леви, хайде сега. То да намериш да купиш нещо, което да се съчетава с интериор, цветове и помежду си с останалите украси, си е половината работа.

Понеже нали все набързо правя по нещо, за ессенно оформление сложих нещо направо светкавично този път. Есента ми е един такъв междинен сезон и нямам много украси, служа си обикновено с кратунки от поляните около нас, кафяви покривки и свещи и един комплект шарени листа, които видяхте на венеца.

# 746
може да са леви, ама са удобни Wink
а тук няма есен... чудя се октомври дали да си нося листа и жълъди или направо на зимната украса да наблегна.
то и зима няма да има, но календара се върти и трябва да си я отбележим.

# 747
Това са миналогодишните ми тикви от плат. Тази есен ми се щеше да имам време и някоя плетена да направя, дано ми стигнат силите.

И едни есенни бисквитки, които правих специално за другарче, което много обича есента и тиквите

# 748
Това са миналогодишните ми тикви от плат. Тази есен ми се щеше да имам време и някоя плетена да направя, дано ми стигнат силите.

И едни есенни бисквитки, които правих специално за другарче, което много обича есента и тиквите

Зори, как направи тиквите? Може ли да обясниш или да пратиш линк.

# 749
Мисля, че в Пинтерест видях идеята. Нещо такова беше :

https://www.pinterest.com/pin/241575967501192385/

Общи условия

Активация на акаунт