За какво предимно ползвате смарттелефона си? 7 най-важни дейности

• 889
  • 26
  •   1
Отговори
Миналата година е пускана такава тема но много бързо е пресъхнала и по-важното - не е съдържала анкета, а без анкета е трудно да се види кое събира повече гласове. Примерно аз онзи ден излязох да се разходя в обедна почивка, оставяйки телефона си да се зарежда и се зачудих кое ми липсва. И най-много ми липсваше че не мога да снимам и не мога да прегледам дали имам нещо от приятелите във Вайбър, Месинджър, Уотсап.

Последна редакция: нд, 07 юни 2026, 08:41 от Рaдост

# 1
Ползвам го за няколко основни неща. На първо място за телефон, каквото му е всъщност и предназначението. След това за аларма да си пия лекарствата, за снимки и видео, понякога за смс и много рядко включвам интернет, за да потърся важна информация, когато съм в движение. Не го ползвам за друго и така ми е много добре и по-спокойно.
Имам електронен четец, да чета, ако съм на път, или друга възможност за четене, имам лаптоп за интернет, не е нужно да си вадя очите през телефон. Не ровя в социални мрежи, не ме интересуват. Единствено ползвам този форум, дори и той често ми идва в повече. Чета, гледам и слушам новини, филми и др. полезни за мен занимания в нета, за работа. Не мисля, че имаме адски много време на този свят, за да си го губим с глупости.

Последна редакция: сб, 06 юни 2026, 01:27 от Diorela

# 2
  • SF
Гласувах. Придаржах се към въпроса, съдържащ уточнението "най-много" и посочих 6 неща. Не успях да измисля седма функция, защото тя би била толкова ползвана, колкото и останалите, за които няма позиции за отговори.
Най-вече го ползвам като телефон за разговори, чатове WhatsApp, правя снимки и ползвам навигацията, картите на градовете. Ползвам револют и други карти съм качила, с които пазарувам. И това са функциите, които ползвам "най-много".

# 3
Като "телефон" го ползвам толкова рядко че може някой да ми се смее. Примерно веднъж на месец. Комуникацията основно през Вайбър, Месинджър, Уотсап и Тиймс, в този ред. Повечето време ми е в "самолетен" режим с включен wifi.  Впрочем сега си давам сметка че това ме спасява от спамъри. Колегите се оплакват че често им се обажда някой да им продава нещо.

# 4
Аз не мога да избера само 6 опции, защото го ползвам най-много във всички посочени отговори.
Освен това дори гледам телевизия вечер, като легна, защото ми е по-удобно и не вдигам шум с приемника в спалнята ми, а ползвам слушалки.

# 5
  • Плевен
Използвам го за:Разговори,Вайбър(групата на училището на детето),Фейсбук  и навигация.Даже навигацията в последно време е основно ползвана-включвам и планинската такава.Със сина ходим по планините и ни трябва,а наскоро пътувахме и до Сърбия ,а там беше особено необходима.

# 6
Като телефон за разговори го ползвам минимално. Винаги е с изключен звук. Просто вече не говоря, предпочитам писмената комуникация - Вайбър, Месинджър, Уотсап рядко..
Но иначе всичко ми е в телефона. Банкиране, онлайн пазаруване, график, имейли, снимки.
И форума, разбира се. Kissing Heart

# 7
преди го ползвах основно за игри, сега за youtube и разговори

играя и една игра и това е

# 8
  • София
Аз го ползвам за всичко изброено, защото не ползвам други устройства, когато не се налага. Т.е. телефонът ми е основното/единственото.

# 9
Всички изброени и още много други.Като се замислих-телефона ми върти целия живот.
Плащам си сметките, вадим документи, запазване часове/билети за каквото се сетите, запазвам след училищни дейности за детето.
Там са ми картите за точки на магазините,  билетите за пътуване, концерти,кино, календарчето за цикъла, подсещане за рожденни/именни дни.
Google i chatgpt ми спасяват живота-ползвам ги ежедневно.
Ако ме върнат пак  в ерата преди телефоните и интернет няма да оцелея.

Последна редакция: сб, 06 юни 2026, 11:31 от Roshelle

# 10
На мен също ми беше трудно да избера само 7. Реално аз ползвам телефона за всичко. Единственото, за което не го ползвам са игри и гледане на филми.

# 11
  • София
Предимно като телефон, комуникация, за форума.
И много често го ползвам за график и тефтер за задачи напоследък.

# 12
Разбирам анкетата така - какво, което правите по принцип на десктоп, вършите често и от телефона. Ползвам десктоп само на работа, което значи, че всичко изброено, без служебни дела, го правя през телефон. Тъй като не мога да отбележа съответно, не съм попълвала анкетата.

# 13
На НГ вечерта останах съвсем случайно без телефон (забравих си чантата в колата, а колата потегли за друг град) и си дадох сметка, че най-много го ползвам за мигновена комуникация и снимки. Добре че имах лаптоп и си бях пуснала допълнително и интернета вкъщи (за да гледам новогодишните предавания онлайн на по-голям екран), но нямах на лаптопа нито Уацап, нито Вайбър, а социални мрежи не ползвам. Намерих някакъв сайт, уж за изпращане на безплатни смс-и, да но аз нямаше как да получа отговор, но трябваше да уведомя семейството ми, че съм без телефон. Точно на НГ щяха да се скъсат да ми звънят и пишат и щяха да си изкарат акъла, че не отговарям цяла нощ. Писах имейли на сестра ми (с надеждата, че си е настроила тел да получава имейлите от инбокса си направо на инбокс на телефона си) и се сетих, че имам един служебен фейсбук акаунт, от където бих могла да я намеря и да ѝ пиша през месинджъра (но дали щеше да си прегледа фб, понеже отдавна не го ползваше, беше минала на инстаграм като соц мрежа...). Та, благодарение на добрият стар Скайп (който си инсталираха след полунощ) и на това че си беше настроила не имейла, ами фб да ѝ изпраща съобщения при нови съобщения в месинджъра, успяхме да направим комуникация на НГ заедно. Simple Smile

Върнах се в "преисторията" за една вечер и посрещнах НГ без нито една снимка и честитка от/към приятели. Гледахме зарята през прозореца (която не можах да снимам) и си мислех, боже какво е чувството без телефон... Все едно си откъснат от света...

Последна редакция: нд, 07 юни 2026, 10:01 от amy_nka

# 14
Навън - за почти всичко - от плащания, навигация, разговори, съобщения, имейли или пък убиване на време при чакане/пътуване с четене на новини, книга, тук, ФБ. Отделно, за съхраняване и представяне на самолетни билетни, влакови билети, билети за атракции и представления... Чак ми е страшно как всичко ми е в телефона... А, и като камера за снимки и видеа, разбира се. Слушането на музика или аудиокниги е нещото, което не правя. Пробвала съм, но не им е удобно. Да гледам филм пък дори не съм пробвала, не си представям да ми е удобно, нито пък ситуация, в която да го правя. Не обичам и да пиша от телефона, особено ако е официална кореспонденция. Отговарям с кратки съобщения на близки, а ако е нещо официално - само ако е спешно и не може да изчака да стигна до лаптоп.
У нас и на лаптоп - почти всичко от горните неща, вкл. и тези, които не обичам да правя на телефона си.

Общи условия

Активация на акаунт